woensdag 16 november 2022

Sterrenhemel - #30DayChristmasCardMakingChallenge - Dag 16

 

Dag nummer 16 van de 30-dagen-kerstkaarten-maken-Challenge! We gaan nog steeds de goede kant op, namelijk een november maand met 30 gedane opdrachten en dus 30 gemaakte kerstkaarten voor de voorraad. Ondertussen heb ik al een aardig bakje vol! 

Vandaag heb ik voor jullie een kaart waarvoor ik flink met inkt bezig ben geweest! Lekker kliederen!

En ook voor deze creatie geldt:

Voor deze challenge maak ik spontane kaarten, ik denk niet vooraf na en maak dat wat in me opkomt, met de materialen waar als eerste mijn oog op valt. Zonder veel uitleg, niet te ingewikkeld, maar met een lijstje van gebruikte materialen zal ik ze dagelijks hier plaatsen.

Je vindt alle gemaakte challenge-kaarten HIER!


Het thema van deze dag is Starry Night, en dus denk ik dan als eerste, heel letterlijk,  aan een nachtelijke sterrenhemel!
En dan denk ik meteen ook aan iets dat op mijn wensenlijstje staat. 
Je weet wel, zo'n droom die waarschijnlijk onbereikbaar is, maar wat mij het ultieme gevoel geeft van een kerstige sterrenhemel, en dat is .... ooit met eigen ogen het noorderlicht zien!

Nu is dat lastig te realiseren maar aangezien je met inkt de mooiste winternachtluchten kunt maken ben ik daarmee aan de slag gegaan. Bijna net zo leuk als echt die verre reis maken haha!

 
Door de helderheid van onze Classic inkten, en door een paar geweldige kleuren te kiezen, waaronder Starry Sky, wat natuurlijk de PERFECTE kleurnaam is, voor deze kaart, was ik in staat het kleuren effect van het noorderlicht een beetje na te bootsen! Inkt water en wat gemengde technieken... je hebt er niet veel spullen voor nodig.

Ik ben echt een enorme liefhebster van de inkten! Ze lenen zich voor practisch alle technieken!


Om het effect van de lucht optimaal uit te laten komen is het verstandig iets op de voorgrond te plaatsen. Zo krijg je diepte. 
De prachtige bomengroep uit de set Campology is er geweldig geschikt voor! 
Ik gebruikte ons Black Embossingpowder om het contrast optimaal te maken, en het subtiele glansje van de geemboste bomen versterkt ook nog eens het noorderlicht effect!

De set Campology is een set die je wellicht eerder als zomerset zou verwachten, maar is natuurlijk het hele jaar door een topper! >>> Hier <<<zag je bijvoorbeeld een zomerse kaart met deze set, en toevallig maakte ik daar toen ook een sterrenhemel van!! Maar dan weer heel anders!


In de lucht zijn diverse details te zien, zoals de kleine stipjes die ik met spettertjes maakte, en de met Silver Embossingpowder gemaakte sterretjes. Het zilver past prachtig bij de koele heldere kleuren van deze kaart!

Bij deze kaart hoort geen doorsnee tekst vond ik, maar eentje met wat extra "diepgang".Ik vond precies wat ik zocht in de set Inspiring Thoughts. Ook deze bijzondere tekstenset staat in de jaarcatalogus.

Het zilverdraad laat het zilver weer terugkomen en is heel makkelijk te verwerken. Het legt een mooi accent op de tekst.


In de laagjes van de kaart komen alle gebruikte kleuren weer even terug. Zo krijg je een combinatie die voor kerstkaarten niet doorsnee is. Maar dat is nou juist leuk, en zo heb je weer eens een andere kaart!

Naast het maken van kaarten volgens de challenge heb ik er voor mezelf trouwens een extra uitdaging aan geplakt. Ik wil namelijk proberen zoveel mogelijk verschillende sets en materialen te gebruiken en lekker af te wisselen in stijlen en technieken. Dat afwisselen vind ik zelf het allerleukst.

Deze kaart is te koop, de opbrengst is geheel voor een goed doel, namelijk onze kerstboodschappentassenactie! Want er zijn helaas mensen die met honger leven, en dat in ons eigen land….en dat kan en mag gewoon niet vinden wij! Om de kaart te kopen reageer je onder deze blogpost met VERKOCHT. De prijs van de kaart inclusief postzegel binnen NL is 5 euro. Begin december stuur ik de kaart naar jou, of naar een door jouw gekozen persoon, eventueel voorzien van een door jouw opgegeven (kerst)bericht.

Nou, dat was mijn kaart voor vandaag, morgen ben ik er weer. kom jij dan ook weer langs??

Tot snel,
Annette

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Campology, Decorated With Happiness (sterretjes), Inspiring Thoughts (tekst)
Papier: Shimmery White, Basic Black, Parakeet Party, Orchid Oasis, Starry Sky
Inkt: Parakeet Party, Orchid Oasis, Starry Sky, Versamark
White Craft Ink refill
Embellishments:Simply Elegant Trim, Embossingpowder Silver & Black
Tools: Water Painters, Blending Brushes, Stampin'Spritzers, Heat Tool, Sponge Daubers

Eerstvolgende (MEE)besteldagen
Dinsdag 14  november 19.00 uur
Maandag 21 november 19.00 uur






Gebruik in NOVEMBER de hostesscode W6TWSNF7 als je online bestelt zodat ik je een bedankje kan geven!
Bij een bestelling vanaf 95 EURO krijg je deze maand gratis een pakje Solid Faceted Gems twv 9,75.


💓De allerbeste DEAL: Het Stampin'Up! Startpakket!💓
Kies voor 175 euro en betaal slechts 129 euro
minimaal 20 procent korting op volgende bestellingen
Gratis toegang VIP Lounge!
Lees HIER alles!



Catalogus aanvragen:


Wil jij de dikke nieuwe Jaarcatalogus en/of Minicatalogus ontvangen? Vraag ze nu bij mij aan!
Klik HIER voor alle info!




en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***


Kijkkast Thuisworkshops!
Binnenkort te boeken, de nieuwe Happy at Home Workshopbox!!
Meld je snel aan!
Wil je ook een supercomplete Kijkkast WORKSHOP doen vanuit je eigen huis?
Klik hier voor alle info over de  >> Happy-At-Home Workshopbox

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!