zondag 12 maart 2023

"Gelukskaart" met een mix & match van materialen

Elke keer als ik aan het stempelen ga, geniet ik van het feit dat alle Stampin'Up! materialen zo prachtig met elkaar combineren. Allereerst natuurlijk de kleuren, die je zowel in de inkten, cardstocks en diverse andere benodigdheden terug ziet komen. Het maakt het stempelen zoveel fijner en makkelijker! En natuurlijk zijn de resultaten ook veel sneller mooi als alles goed met elkaar kleurt!

Maar ook zijn er natuurlijk ponsen en stansen die er bij heel veel stempelsets te vinden zijn, waardoor die sets NOG makkelijk en leuker te gebruiken zijn! 
En als je het helemaal makkelijk en compleet wilt maken zijn de Suites, of Collecties natuurlijk ideaal! Binnen zo'n collectie is alles gewoon perfect op elkaar afgestemd. Je hoeft er zelf alleen nog je creativiteit op los te laten of je lekker te laten inspireren door bijvoorbeeld de voorbeelden in de catalogus!!

Maar natuurlijk kun je ook eigen combinaties maken. En juist die mogelijkheden en variatie vind ik heerlijk. Soms is het heerlijk met eenserie producten te werken, en een andere keer ga ik door mijn spulletjes heen en bedenk ik zelf wat ik bij elkaar wil gebruiken. Dat deed ik ook op mijn project van vandaag: Een gelukskaart! Oftewel een kaart om iemand alle goeds te wensen, of succes, of een hart onder de riem!


Door de verscheidenheid aan spulletjes en stijlen die ik in mijn kast heb staan kan ik eigenlijk bij elk idee wel een kaart bedenken!


Deze keer nam ik als uitgangspunt deze challenge van The Card Concept. Dit soort opdrachten vind ik superleuk, je krijgt een soort duwtje, door het plaatje, maar kunt dit vervolgens geheel naar eigen inzicht interpreteren! Het is aan jou welke elementen je uit de afbeelding haalt en wat je er mee doet.

Zo zag ik bijvoorbeeld de houten etagere, de vele plantjes, het kaarsje met geruit lint, het tekstbordje met groene en zwarte letters, en het klavertje. En daarnaast dus het thema, en de kleuren! Ik ging aan de slag om zoveel mogelijk van dit idee terug te laten komen!


Zo liet ik het hout terug komen door cardstock te embossen met de Timber 3 d Embossingfolder, en dit cardstock vervolgens te inkten, zodat het houtmotief mooi naar boven komt!
Het vele groen liet ik terugkomen in de achtergrond die ik stempelde met de prachtige grote achtergrondstempel vol bladeren. De naam van deze stempel is Tropical Hideaway. Wat een prachtige grote stempel is dit he! Zo veelzijdig te combineren en ook helemaal passend bij de botanische trend!


De supergave tekststempel komt uit de set Reasons to Smile. Ik stempelde deze met twee groentinten, in combinatie met zwart, en gaf het een wat versleten look, net als het bordje op de challenge-afbeelding. 

Dit soort "versleten" technieken leer ik graag aan anderen. Lijkt het je ook leuk dit soort trucs en toepassingen te leren in een van deze workshops? Gewoon eens doen hoor! Er staan er flink wat in de WORKSHOPAGENDA om uit te kiezen!!


De laagjes passen zo al mooi bij elkaar!


Het gelaagde klavertje vier is een mooie blikvanger op de kaart! Deze keer heb ik een extra luxe versie gemaakt. Ik liet er de beide groentinten in terugkomen, maar ook het hout!


Hiervoor gebruikte ik de Lucky Clover stempelset met de bijpassende pons ( die je samen ook als voordeelpakket kunt bestellen!) en voor de "houten" onderlaag, gebruikte ik de Country Bouquet pons, die ik weer -op dezelfde manier als ik hierboven al omschreef- van een houteffect voorzag.

Super toch weer, dat ook deze ponsen weer zo mooi samen gaan!


Tussen de laagjes komt het geruite lint terug, dat ook op de foto te zien was. Om het af te maken voegde ik nog een stukje Linen Thread toe, wat mooi bij de rustieke look van de kaart past.

Diverse items die ik gebruikte staan in de jaarcatalogus, en een paar uit de Mini Catalogus. Stampin'Up! zorgt er voor dat er altijd volop te varieren en combineren valt! Daarom werk ik al dik tien jaar (over een paar dagen vier ik mijn 10 jarig jubileum als demo!)  met zo veel plezier met deze producten!


Het is een grappig "husseltje"van materialen geworden, maar door de kleuren overal door te voeren krijg je toch een kloppend geheel. Maar dan wel net even een beetje anders. Het is heerlijk om zo een beetje "out of the box" te gaan vind ik altijd. Lekker je eigen persoonlijke draai er aan geven is zo leuk! En.... Zo gebruik je al die mooie stempelmaterialen ook optimaal!

En het is gewoon heerlijk om zo een beetje te mixen, te verzinnen, en te combineren!

Met deze "gekkige" kaart kan ik iemand een heerlijke positieve boost geven! En eigenlijk heb ik die zelf ook gekregen, door het maken er van! Dat is een leuke bonus, toch? Stempelen is gewoon ook een kadootje aan je zelf!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Lucky Clover, Reason to Smile, Tropical Hideaway.
Papier: Cardstock: Very Vanilla, Crumb Cake, Basic Black, Shaded Spruce
Inkt: Shaded Spruce, Garden Green, Soft Suede, Early Espresso
Stampin'Write Markers: Garden Gren, Shaded Spruce, Basic Black
Ponsen: Country Bouquet Punch, Lucky Clover Punch
Dies: Deckled Rectangles Dies
Embossing: Timber 3D embossingfolder
Embellishments: Gingham Ribbon Black & White, Linen Thread
Tools: Stampin'Cut & Emboss Machine, Blending Brushes, Sponge Daubers, Paper Snips, Bone Folder

Tot snel!
Annette


NIEUW!
ONLINE ONLY-PRODUCTEN!
Volop nieuwe items, die niet in de catalogi staan!
(Klik op de afbeelding om het aanbod te bekijken!)
   


Eerstvolgende (MEE)besteldagen
Maandag 13 maart 19.00 uur
Maandag 20 maart 19.00 uur




Gebruik in MAART de hostcode BKE4NMDK als je online bestelt zodat ik je een bedank-kadootje kan geven!
Bij een bestelling vanaf 100 euro krijg je deze maand gratis een pakje Flat Adhesive Backed Pearls twv 11 euro!



πŸ’“De allerbeste DEAL: Het Stampin'Up! Startpakket!πŸ’“
Kies voor 175 euro en betaal slechts 129 euro
minimaal 20 procent korting op volgende bestellingen
Gratis toegang VIP Lounge!
Lees HIER alles!


NIEUWE KIJKKAST WORKSHOPS!!
Check >>>HIER<<< het nieuwe workshopprogramma voor de komende tijd!!!



Catalogus aanvragen:

Wil jij de dikke Jaarcatalogus, of de nieuwste Minicatalogus ontvangen? Vraag ze nu bij mij aan!
Klik HIER voor alle info!



en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***


4 opmerkingen :

  1. Wow, this is fantastic! Love how you used the elements of our photo for your gorgeous card! Thanks for sharing with us at The Card Concept and we hope you can join us again soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love all these amazing layers and your beautiful stamping. What a fabulous card. Thanks so much for sharing with us at The Card Concept and please stop by again soon.
    Blessings,
    Karen L, DT

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow! Gorgeous card and terrific layers! Thanks for joining us at the Card Concept!
    Hugs! Mackie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Just gorgeous - so much texture and techniques on the one card!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!