dinsdag 23 juli 2024

Zomerkleuren, casen, en bloemen en bijtjes....


Vandaag laat ik een kaart zien met een stempelset die al een tijdje klaarlag op mijn stempeltafel!


Vorige week heb ik namelijk eens door mijn stempelrek gesnuffeld, en er een aantal sets uitgehaald waar ik echt zin in had om te gaan gebruiken. Deze set, Stippled Roses was er eentje van!

De prachtige nostalgische rozen, met zo veel details, drukken zo mooi af!


Om een meerkleurige afdruk te verkrijgen kleurde ik op de stempel met mijn Stampin'Write Markers. Deze markers zijn stiften die gevuld zijn met dezelfde waterverdunbare inkt als in de Inkpads zit, en daarom zijn ze dus ook geschikt om op je stempel te gebruiken. (niet te verwarren met Stampin'Blends, want die zijn op alcoholbasis en daarmee kan deze techniek dus niet)

Voor de rozen gebruikte ik drie geeltinten. Eerst kleurde ik de hele bloem met Lemon Lolly, daarna bracht ik accenten aan met  Crushed Curry, en als laatste zette ik de bloemen aan met Wild Wheat op de donkerste plekjes. De blaadjes kleurde ik met Garden Green. Vervolgens adem je dan op de stempel om met het vocht in je uitgeademde lucht de inkt goed te activeren en daarna druk je hem af. En dan heb je dus dit meerkleurige resultaat!


Alle bloemen plakte ik verspreid op mijn paneel, en door dat met Dimensionals te doen krijg je een leuk diepte effect! 


Het idee voor de kaart nam ik over van deze challenge van Inspire Create Challenges. Hierbij moesten we de kaart van Hannah "casen", en dat kun je op verschillende manieren doen... OF je maakt alles zo letterlijk mogelijk na, OF je haalt er elementen uit en voegt eigen elementen toe naar eigen idee. Dat laatste deed ik dus!

De verspreide bloemen nam ik over, alleen gebruikte ik een andere set, en plakte ik de bloemen verhoogd. In andere delen van de kaart zie je ook deze inspiratiekaart terug. Zo nam ik ook bijvoorbeeld 1 hoofdkleur in meerdere gradaties. Ik zette alleen het rozige paars om in geeltinten!


Met de Stippled Roses stansen waren de afbeeldingen natuurlijk in een oogwenk mooi uitgesneden!


Met een van de extra stansen maakte ik een wit takje, dat ik onder het tekstlabel verwerkte, in plaats van het twine dat Hanna er onder had gedaan.

Je ziet bij mij ook het dubbele label terug en het twine heb ik toch een beetje terug laten komen door het aan het label te binden.


Dat leuke labeltje stanste ik met de nieuwe Greetings of the Season stansen die te vinden zijn in de Online Only afdeling van de webwinkel. Ik gebruik ze erg vaak! Het zijn zulke leuke vormen en de maten zijn ideaal voor heel veel teksten! Ook voor deze tekst uit de Stippled Roses set! 


Door net even andere kleuren en bloemen te gebruiken en andere kleine aanpassingen te doen maak je ondanks het "casen" toch een eigen sfeer. Door de kleuren vind ik hem lekker zomers over komen! 

Maar wat ik nou zo leuk vind, is het om op zo'n kaart een grappig detail te verwerken dat je pas na even kijken ziet.  Was jouw oog er al op gevallen?

Onderaan de kaart, bij het tekstlabel voegde ik deze twee subtiele bijtjes toe! Ik stempelde ze met Gray Granite in plaats van zwart, omdat dat wat subtieler is bij de kleurstelling van de kaart, en kleurde ze een beetje in met Inkt en een Blender Pen. Op de vleugeltjes kwam een beetje glitter met de Wink of Stella Glitterbrush, en ook voegde ik nog een mooi glittersteentje toe aan elk bijtje.

De lieve bijtjes komen uit de set Choose Happy! Dit is een superleuke set met heel veel handige en bruikbare tekstjes, en lieve afbeeldingen!

Zoals je ziet past daarmee de kaart exact bij deze Tic Tac Toe challenge, waar ik voor de rechter verticale rij koos: Bijtjes, bloemen, en groen/geel!

Als laatste voegde ik wat gele dots toe, net als bij de voorbeeldkaart van Hannah, en het paneel kwam -net als Hannah deed-  op een basiskaart die in de hoofdkleur van mijn kaart is gekozen, dus ik koos voor de kleur geel!


Er zijn mensen die weinig of nooit de kleur geel gebruiken op hun kaarten, maar dat is naar mijn idee echt heel jammer. Het is echt een energieke, blije, zonnige kleur!

Het was weer superleuk om deze kaart te maken! Een beetje van Hannah, en een beetje/bijtje van mij! haha!

Heel erg leuk als je  mij laat weten wat je van mijn versie vindt! Wie weet plaats jij toevallig wel de 5000ste reactie op dit blog, en mag ik jou dan mijn Happy Mail verrassingsenveloppe sturen! Het duurt niet lang meer voor we aan de 5000 zijn! En met elke gezellige reactie ben ik sowieso superblij!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Stippled Roses, Choose Happy
Papier: Cardstock: Basic White, Crushed Curry
Inkt: Garden Green, Gray Granite
Dies: Stippled Roses Dies, Greetings of the Season Dies (Online Only)
Stampin'Write Markers: Lemon Lolly, Crushed Curry, Wild Wheat
Embellishments: Bakers Twine Essentals Pack, Wink of Stella Glitterbrush, Zelfklevende rondjes in kleuren van de regenboog, set van vier kleuren goudglittersteentjes
Blender Pens
Tools: Stampin'Cut & Emboss Machine, Paper Snips

Tot snel!
Annette


Eerstvolgende (MEE)besteldagen:
Maandag 29 juli 19.00 uur


Dat kan 7 dagen per week, 24 uur per dag!


Vanaf 3 juli: NOG MEER MOOIS!
ONLINE ONLY-PRODUCTEN!
Volop nieuwe items, die niet in de catalogi staan!
Je vindt ze >>HIER<<


Voel je welkom bij de Kijkkast VIP Lounge!
Extra voorbeelden, Kijkkast Lives, Online open huis, extra tips, gratis workshops!
Lees HIER hoe ook jij Kijkkast VIP kunt worden!


πŸ’“De allerbeste DEAL: Het Stampin'Up! Startpakket!πŸ’“
Kies voor 175 euro en betaal slechts 129 euro
Krijg vervolgens minimaal 20 procent korting op volgende bestellingen
Gratis toegang VIP Lounge! en meer!
Lees HIER alle info!


Altijd leuke koopjes in het KOOPJESREK, op is op!


KIJKKAST WORKSHOPS!!
Check >>>HIER<<< het nieuwe workshopprogramma voor de komende tijd!!!


en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***


Catalogus aanvragen:


Wil jij de NIEUWE JAARCATALOGUS ontvangen?
Vraag deze nu bij mij aan via een >>email<<! Opsturen of afhalen is mogelijk!
Meer info is te vinden op de Catalogus Info







2 opmerkingen :

  1. Wat een kunstwerkje weer! Zelf nog geel gebruikt vorige week, meestal in combinatie met roze tinten erbij (zelf blenden voor de achtergrond of de bijpassende kleuren van het dsp…)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love all of your gorgeous flowers on this lovely card! Glad you joined us at TTTC!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!