dinsdag 5 juli 2022

Vrolijke vogelkaarten met de Tuinfluiters set! - Met Kijkkast live Video

Het werd wel weer eens tijd voor een blogpost met video, vinden jullie ook niet?

Dus hier is er weer eens eentje! Vandaag heb ik een Kijkkast Live voor jullie, met een heerlijk vrolijke set!

Het maken van blogposts is sowieso een paar dagen wat rustiger geweest! Dat heeft verschillende oorzaken, waaronder de Online Open Huis maand in de Kijkkast VIP groep! Daar plaats ik elke dag een filmpje of een Live, of iets anders, en dat een hele maand lang, om de start van de Mini Catalogus en de Sale-A-Bration te vieren! Daarnaast was er nog een Workshop hier thuis die er tussendoor kwam, en ook ben ik overdag wat minder productief omdat onze buurtjes fanatiek aan het verbouwen zijn, en met de "woeste geluiden" die dat maakt is het wat lastig om te filmen en te concentreren. Dus ik verdeel mijn werk een beetje anders over de dag en avond. Komt allemaal weer goed natuurlijk!

In deze blogpost laat ik graag aan jullie zien waarmee we op een gezellig middag in juni werkten, wat we die middag maakten en wat we daarvoor gebruikten!

Tijdens deze Live ging ik heerlijk aan de slag met een prachtige set uit de jaarcatalogus! 

Het gaat om de stempelset Tuinfluiters, of beter gezegd, om het productpakket Tuinfluiters, want er hoort een superleuke pons bij deze set! En ja, het is een Nederlandstalige set, hoe leuk!

In de jaarcatalogus staat de Engelse versie van de set, die dan Sweet Songbirds heet!


De vormgeving van de set vind ik ZO leuk bedacht! De vogeltjes zijn een beetje cartoon-achtig!

En ook zitten er allerlei accessoires bij, waardoor je de vogeltjes nog leuker kunt maken!

Je kunt de Tuinfluiters naar hartenlust combineren met allerlei papiertjes, printjes en andere dingen uit je stempelcollectie. Zo geef je de set elke keer een andere sfeer mee!

En ook kun je er echt allerlei gelegenheden mee uitbeelden in je kaart. Dat maakt de set nog leuker, en veelzijdiger!

Tijdens de Kijkkast Lives gebruik ik geen heel ingewikkelde of heel uitgebreide technieken, maar laat ik wel heel graag heel verschillende ideeen zien, en manieren om de stempelset of de bundle/het productpakket te gebruiken.
Je vindt hieronder de ( onbewerkte) video, waarin je ziet hoe de set werkt, hoe ik het aanpakte en welke keuzes en combinaties ik maakte.

Kijk vervolgens verder hieronder voor detailfoto's, een overzicht van de gebruikte producten EN wat extra toelichting hier en daar.

Video:


Als eerste was het tijd voor een lenteachtig kaartje, voor een gezellig feestje.

Door de frisse kleurtjes van de achergrond, die zijn doorgevoerd in onder andere de vogeltjes, krijgt de kaart een vrolijke uitstraling (maar ja, dat is met deze set natuurlijk ook niet zo moeilijk ;o)

De tweede kaart kreeg weer een heel andere stijl, geinspireerd op volkskunst. Je kent het misschien wel, die folkloristische symmetrische borduursels op kleding, of geschilderde meubelen of huizen, met allerlei motieven.

De vogeltjes kregen dus leuke motiefjes, en ik gebruikte ze symmetrisch, met het hartje als verbindende factor. Leuk om zo'n kaart lekker veel details toe te voegen, ook heel subtiel in de achtergrond.

Vervolgens maakte ik een kaart met lieve kleurtjes, voor een stel dat tot hun grote vreugde een kindje verwacht!

Door de printjes met elkaar te combineren, en door de leuke kleurtjes, krijg je een lieve, maar niet te zoete, eigentijdse kaart, en bovendien is ie helemaal genderneutraal. Ik houd van die laagjes! Inmiddels is de zwangerschap ver genoeg gevorderd om dit kaartje te durven sturen.

En aangezien ik toch in de actuele modus was.... een ander iets dat in onze omgeving (en ongetwijfeld ook in de jouwe) speelt is de zoektocht naar een huis. Je moet er nogal wat voor over hebben om momenteel aan een woning te komen!! Pffff!

Maar als het dan uiteindelijk toch lukt ben je natuurlijk de koning te rijk, en hoe leuk is het om dan een kaart te krijgen om dit te vieren! Ook daar komt de set Tuinfluiters geweldig van pas!

En zo kan ik nog wel minimaal tien momenten bedenken waarvoor je met deze vrolijke set een leuke kaart kunt maken! Ik liet er HIER ook al eentje zien!

Deze set is zo ontzettend leuk EN makkelijk om te gebruiken! En je wordt er gewoon blij van! 
Wat heerlijk toch, dat dat teweeg gebracht wordt door deze heerlijk creatieve hobby!

Ik kon nog wel tien Kijkkast Lives vullen met ideetjes en voorbeelden! Maar ja, die tijd was er niet!

Er komt nog wel een leuk bonusproject op de Kijkkast VIP groep!

Ik ben benieuwd voor wie jij als eerste een kaart met deze set zou maken!! Of misschien vraag je je wel af of ik een idee heb voor een bepaalde gelegenheid als je deze set wilt gebruiken. Laat het me gerust weten als je vragen of suggesties hebt. Dat is voor mij ook weer een leuke uitdaging!

Het was een ontzettend gezellige stempelmiddag, en het leuke is:

Binnenkort is er weer een nieuwe Kijkkast Live!

Kijk je ook mee? 

Tijdens de Sale-A-Bration wissel ik de inhoud van de Lives af....De ene keer zal ik weer een Sale-A-Bration in the Mix doen, en de andere keer kun je in de dagen voor elke LIVE meestemmen over welke set je dan graag wilt zien!  Kijk dan op de Kijkkast Facebookpagina dan mis je niets!

Vond je deze video leuk, zou ik het enorm leuk vinden als ik een LIKEπŸ‘ van je mag ontvangen binnen Youtube, en wil je ook graag meer video's zien: abonneer je dan op mijn Kijkkast Youtube-kanaal. Zo maak je dat ik binnen Youtube meer mogelijkheden krijg, en nog makkelijker video's, tutorials en Kijkkast Lives kan maken en plaatsen! Dankjewel!πŸ’“

Natuurlijk vind ik het ook altijd leuk een reactie te krijgen op mijn blogpost. Lief als je laat weten wat je er van vond!πŸ’“

Tot snel,
Annette

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Tuinfluiters (Sweet Songbirds), Alphabest
Papier: Cardstock: Basic White, Granny APple Green, Pool Party, Sweet Sorbet, Daffodil Delight,Blackberry Bliss, Soft Suede, Old Olive
            DSP: Hues of Happiness DSP, 2022-2024 In Color DSP, Design a Daydream HOST dsp
Inkt: Mango Melody, Daffodil Delight, Pumpkin Pie, Black Memento, Soft Suede, Granny Apple Green,Pool Party, Blackberry Bliss,Soft Suede, Old Olive
Pons: Sweet Bird Builder Pons, Heart Punch Pack, Best Label Punch
Dies: Layering Circles
EmbellishmentsL Iredescent Rhinestones Basic Jewels, Iredescent Pearls Basic Jewels, Bakers Twine Essentials Pack, Elegant Faceted Gems
Masks: Artistic Mix Decorative Masks
Tools: Blending Brushes, Paper Snips, Stampin'Cut & Emboss Machine 


Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!