zaterdag 12 maart 2016

Bloemen in "sprookjes"sfeer....met Grateful Bunch

Door de zachte kleurtjes en het regenboogachtige effect had deze kaart voor mij een beetje sprookjessfeer, vandaar de titel. ;o)Het was weer zo leuk om deze kaart zo te maken! De achtergrondkleuren zijn ontstaan door inkt te gebruiken in combinatie met veel water. Het is zo leuk om daar mee te experimenteren! Het was gewoon een kwestie van heerlijk kliederen en kladderen met inkt!! Ideaal van de Stampin'Up! Classicinkt is dat het op waterbasis is en dat de kleuren mooi blijven als je ze verdunt. Dat geeft zoveel leuke mogelijkheden!

Ik ben sowieso wel fan van experimenteren en techniekjes ontdekken, aanpassen of beter nog: zelf geheel nieuwe technieken ontwikkelen. Op mijn stempeltafel heb ik dan ook altijd wel een stapeltje resultaten liggen van dergelijke creatieve buien ;o) Echt van alles wat, en jullie zullen vast een aantal van deze werkjes voorbij zien komen als ik ze tot kaart, kadoosje, Project Life kaartjes of iets anders heb verwerkt! Of ik bewaar ze gewoon, als inspiratiebron.


Maar voor deze "sprookjeskaart" had ik dus een regenboogachtig achtergrondje gemaakt met een makkelijke techniek, de diepe, warme Incolors 2014-2016.  Blackberry Bliss, Hello Honey, Lost Lagoon, Mossy Meadow, en Tangelo Twist. Die kleuren blijven ook bij het mengen met veel water rijk en vol! Door de kleuren in de getoonde volgorde aan te brengen ontstond een soort van fantasie-landschapje.

Het leuke van dit soort Aquareltechniekjes is de onvoorspelbaarheid. Je kunt eigenlijk nooit twee keer dezelfde resultaten bereiken en er ontstaan soms wonderlijke vormen en lagen in de achtergrond. Dit draagt alleen maar bij aan de sfeer!

Door een stukje extra te maken met dezelfde kleuren en dezelfde techniek, kon ik daarop de prachtige bloemen stempelen en uitponsen en ook de vlinder kon ik hier nog net uit halen. Zo passen ze er perfect bij. En die mooi verlopende kleurtjes maken dat de kaart in het echt wat parelmoerachtig aandoet. Helaas krijg je dat effect niet helemaal goed op de foto.

Leuke bijkomstigheid...Stempels en de bijpassende pons zijn overigens als bundel met 15 procent korting te bestellen! En ze zijn zo leuk! Ideaal ook als accentje of embellishment zo'n bloemetje.


Om de kleuren extra te laten "knallen"combineerde ik ze met zwart. Mooi staat dat! De tak stempelde ik met Versamark op de kleurige achtergrond, en met Basic Black Embossingpoeder en de Heattool werd het een prachtig afstekend accent wat ook nog een beetje glimt.


De gestempelde en uitgeponste bloemen plakte ik verhoogd op met Stampin'Dimensionals en bij het vlindertje deed ik alleen wat lijm achter het lijfje zodat ik de vleugeltjes een beetje naar voren kon laten staan.

Met de goudkleurige Wink of Stella Brush heb ik de hartjes van de bloemetjes licht aangestipt, en de vlinder kreeg ook een subtiel glimmertje maar dan met de Clear Wink of Stella.


De "Thinking of You"tekst komt uit de set Sassy Salutations. De grappige speelse letters van deze set vond ik hier echt bij passen. Met de Journaling Pens (uit de Project Life serie) heb ik als afwerking nog een uit-de-losse-hand accentlijntje getekend.

Tip: De prachtige In Color kleuren die ik hierboven al noemde gaan helaas uit de collectie bij het ingaan van de nieuwe jaarcatalogus. Omdat ik van vorige jaren weet dat het straks "zolang de voorraad strekt"is heb ik voor mezelf alvast wat cardstock en inkt refills besteld zodat ik niet te laat ben als iedereen zich straks realiseert dat ze over een poosje dus echt niet meer te bestellen zijn. Dus mocht je ook fan zijn van deze kleuren, is dat misschien voor jou een een handige tip!? Wacht niet, en bestel nu deze kleuren nog mee, nu ze er nog zijn!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels Grateful Bunch, Sassy Salutations
Papier: Shimmery White Cardstock, Basic Black
Inkt: Versamark, Basic Black, Blackberry Bliss, Hello Honey, Lost Lagoon, Mossy Meadow, en Tangelo Twist.
Pons: Blossom Bunch Punch
Tools: Heattool, Embossingbuddy, Embossingpoeder Basic Black, Aqua Painter, Stampin'Spritzer, Wink of Stella Glitter Brush Clear en Gold
En verder: Stampin'Dimensionals, Snail Adhesive

Tot snel,
Annette


*Van 5 januari tm 31 maart 2016: Sale-A-Bration! Krijg een gratis SAB kado bij elke 60 euro aan bestelling!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: maandag 14 maart om 19.00 uur

Nieuwe toepassingen voor je  Stampin'Up! producten leren?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)2 opmerkingen :

  1. Wat een GEWELDIGE achtergrond heb je gemaakt zeg! Geweldig die kleuroverlopen! Heel mooi dat je de bloemen op een dergelijke manier hebt gedaan! Het ziet er echt sprookjesachtig mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. erg mooi!! ik vind dit techniek ook super leuk ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...