dinsdag 19 april 2016

Kleurrijk geklieder voor mijn On Stage SWAPS! (met werkbeschrijving!) d-INKT-sdag#10

Zoals ik eerder vertelde heb ik een heerlijk weekend gehad! Ik heb me een avond en een hele dag helemaal ondergedompeld in Stampin'Up!sfeer op het grote On Stage evenenement waar ik samen met en deel van ons team en met een heleboel andere demo's was. (verslagje volgt!)

Een van de leuke dingen die tijdens zo'n dag gebeuren is het SWAPPEN.

Nou ja, dat is gewoon een fenomeen op zich! SWAPPEN is het ruilen van zelfgemaakte kaartjes of kadootjes met als bedoeling: ideetjes delen, inspiratie, en elkaar ontmoeten.

Het is zodra mensen dan bij zo'n evenement binnenkomen dan ook het eerste wat ze doen: Tassen open, doosje of mandje er uit, en hup, ruilen maar met elke demo die je tegen komt. Zo spreek en zie je meteen een heleboel mensen! Meteen een ideaal moment om ook de oude bekenden weer blij te begroeten en kennis te maken met nieuwe bekenden!

Oftewel het is een creatief en sociaal gebeuren! Erg leuk!

Dit jaar koos ik voor KLEUR en LAAGJES op beide soorten swaps die ik maakte. Ik maakte als "algemene swap" kleine kaartjes, geschikt voor bijvoorbeeld Project Life, waar je ook de embellishments op terug ziet die ik eerder liet zien!


Ik gebruikte lekker felle frisse kleuren! Real Red, Tempting Turquoise en Daffodil Delight!
En dat in lekker veel fleurige laagjes!
Dat steekt zo mooi af bij het zwart!Wil je weten hoe ik ze maakte?

Nou, ik gebruikte een Silicon Craft Sheet, een Stampin'Spritzer gevuld met water, inkten natuurlijk, en kaartjes gesneden van Whisper White cardstock.Ik depte steeds 1 kleur inkt op de craftsheet en maakte dat een klein beetje nat met de Spritzer. Niet te erg want dan verdun je de kleuren te veel en dat wilde ik natuurlijk niet.

Snel!!!! haalde ik steeds een kaartje door de inkt met een deppende beweging. Ik legde het kaartje dus niet plat in de inkt want dan is het hele kaartje gekleurd en ik wilde plek over houden voor de andere kleuren.
Door het snel te doen krijg je ook nog eens een mooi onregelmatig,stippelig effect; ZO deed ik alle kaartjes.

Dit herhaalde ik met de kleuren 2 en 3.


Je begrijpt dat elk kaartje dan anders wordt. Dat is nu juist het leuke!

Toen alles GOED droog was ben ik met een Sponge Dauber en de Happy Patterns Decorative Masks hier en daar accentjes gaan aanbrengen met dezelfde kleuren inkt. Hierdoor kun je de eventueel wat "saaiere"stukjes op de kaartjes opfleuren. Dat doe je een beetje op gevoel. Ook kun je hiermee zorgen dat alle kleuren ongeveer in gelijke hoeveelheden op de kaartjes terugkomen.


Alle kaartjes waren nu, buiten het snijden om, al zes keer door mijn handen gegaan. Maar ik was nog niet klaar!

Vervolgens ben ik namelijk gaan stempelen. Daarvoor koos ik stempels met een leuk structuurtje uit. Voor de gele afdruk koos ik een motief uit de set I think You're Great ( retiring set) en voor de rode en blauwe afdrukken gebruikte ik stempels uit Timeless Textures. (Zo blij dat die set in de nieuwe catalogus weer terugkomt!!)

De volgende stap was het stempelen met zwart. Basic Black Archival Inkt is hier perfect voor. Lekker strak en diepzwart stempelen! Ik stempelde een tekst uit Enjoy the Little Things (retiring) en de "kringel"uit Timeless Textures. De ring van deze "kringel" bleek namelijk perfect om mijn embellishments te passen! De kaartjes waren nu al minstens 11 keer door mijn handen gegaan ;o)


Voor deze embellishments kleurde ik stukjes papier op dezelfde manier als de kaartjes, alleen liet ik hier wat meer plekjes wit. Dit combineerde ik weer met Basic Black Cardstock. Ik ponste de vormen uit met de 1 inch Circle, de 7/8 Scallop Circle en met het hartje uit de Itty Bitty Accents Punch Pack. 

TIP!!!!! Deze ponsen ( en nog veel andere ook) gaan allemaal UIT de collectie, tot mijn grote verbazing ( en verdriet!), dus wil je deze geweldige basics nog bemachtigen, wacht dan niet!

Daarna plakte ik het hele zaakje in elkaar, en deed ik de kleurige kaartjes op een zwarte basis. Een Rhinestone maakte het af.

Dit hele verhaal had ik een dag eerder ook al gedaan voor de SWAPS die ik voor mijn teamleden maakte, alleen waren dat geen kaartjes maar elegante tasjes!


De kleppen van de tasjes heb ik gestanst met de Lots Of Labels Framelits. Ik heb deze op ongeveer dezelfde manier bewerkt als de kaartjes.


De Embellishment dient hier als sluiting, waar de klep achter blijft zitten. Zo blijft het tasje netjes dicht.


De maten van de tasjes heb ik zelf berekend. Ik heb daarbij rekening gehouden met de maat van het Cardstock, met de maat van de framelits en met het feit dat ik een tamelijk smal en lang model wilde hebben. Dat leek mij gewoon het mooist!

Als jullie dat willen kan ik altijd even een beschrijving maken van de tasjes zodat je ook eens zoiets kunt gaan maken!


Omdat elke klep anders is vond ik het extra leuk om te maken. Ik was ook erg blij met de combinatie van de kleuren bij dat zwart! Best sjiek!


Mijn teammaatjes waren er heel blij mee!

Natuurlijk heb ik ook Swaps ontvangen! Hele leuke zelfs!  Die zal ik een volgende keer laten zien!

Wat heb ik gebruikt?
Stempels: I Think You're Great, Timeless Textures
Inkt: Basic Black (Archival), Real Red, Tempting Turquoise, Daffodil Delight
Papier: Cardstock: Whisper White, Basic Black
Embellishments: Rhine Stone Jewels
Ponsen: 1 inch Circle, 7/8 Scallop Circle, Itty Bitty Accents Punch Pack
Dies: Lots of Labels Framelits
Tools: Sponge Daubers, Happy Patterns Decorative Masks, Silicon Craft Sheet, Stampin'Spritzer, Stampin'Trimmer, 
En verder: Multi Purpose Liquid Glue, Tear and Tape Adhesive, Stampin'Dimensionals

Tot snel!
Annette

Profiteer nu nog van de grote UITVERKOOP en bemachtig je favoriete producten 
voor het te laat is!!! klik {hier!!} OP=OP

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: Dinsdag 19 april om 18.00 uur
                                                        Maandag 25  april om 19.00 uur


Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

  Elke maand een creatieve verrassing in je brievenbus!
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)
3 opmerkingen :

  1. Wat een geweldige swaps, heb je gemaakt Annette. Weer bedankt voor de inspiratie.
    Groetjes Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Love the swaps and the teamie ones are lovely. Glad you had a great day. Thank you for passing on my team gifts also. Zx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!