vrijdag 8 april 2016

Diep in de zee met "By the Tide" d-INKT-sdag#8 (maar dan op vrijdag)

Ernstig te laat natuurlijk, maar hier is dan het beloofde D-INKT-sdagkaartje. Deze keer duiken we in de zee ;o) Dan is de stempelset By the Tide uiteraard een toepasselijke keus!


Voor deze kaart was de achtergrond het uitgangspunt. Ik heb deze gemaakt met een techniek die ik zelf ontdekte, de Waterdroptechniek. Een techniekje met een bijzonder effect dat er als waterdruppels uitziet maar waarbij gek genoeg helemaal geen water gebruikt wordt.  

De tintjes deden duidelijk aan de zee denken, met veel blauwen, turqoisen en groenen, dus ben ik daar op gaan voortborduren, eh.. stempelen. ;o)

En als je dan eenmaal weet welke richting je op wilt qua sfeer, dan ontstaat vanzelf het plaatje onder je handen. Zo vergaat dat mij tenminste. Daar geniet ik altijd enorm van!


Door de koraalstempel uit de By the Tide set te gebruiken en ook de grote swirlstempel van de set Everything Eleanor, maakte ik een zeebodem met allerlei weelderige planten. Door zowel met heatembossing te werken als met donkere kleuren inkt, krijgt het tafereel een beetje diepte.


Ik kleurde een apart stukje papier met kleuren die ook in de achtergrond voorkomen en stempelde daar de vis, de schelp en de zeepaardjes op, die ik vervolgens uitknipte en daarna lichtjes heb aangezet met nog wat inkt en een sponsje, voor extra diepte effect. Dat zie je bij de vis het duidelijkst.Op bovenstaande foto zie je goed dat ik ook wat glittereffect heb aangebracht. Op de een of andere manier ontstond een beetje een sprookjesachtig plaatje en ik vond dat beetje glitter die sfeer versterken, zonder dat het overheerst. Ik heb daarvoor het Stampin'Glitter-poeder gebruikt in de kleur Dazzling Diamonds. Ik ben echt megafan van dat spul ;o))

Door dat sfeertje vond ik de kaart geschikt voor iemand die het moeilijk heeft, en dat heeft dan ook de keuze van de tekst bepaald. Deze komt uit de Nederlandstalige stempelset Sentimenten.Zoals je ziet is de achtergrond in diverse lagen bewerkt. Dat heb ik niet van te voren zo bedacht maar ik kijk gewoon wat er ontbreekt en zoek dan naar een manier om dat op te lossen of aan te vullen. Nooit weet je van te voren of dat lukt. Het zijn vaak gokjes ;o) Wordt het niet zoals ik had verwacht dan bedenk ik ook daar weer wat op ;o)

Ik zit op zulke momenten dan heerlijk te kliederen, ik haal van alles tevoorschijn en mijn tafel wordt een puinhoop, maar dat heb ik niet eens meer in de gaten op zulke momenten!! ;o) Ik ben gewoon helemaal in mijn element...Juist door dat proces en het creeeren.


En zo heb ik weer eens een heel ander kaartje. Wat ben ik toch dol op de variatie die stempelen biedt! Je blijft nieuwe dingen ontdekken en leren. Heerlijk! ;o)

Workshopnieuws: 

Zou je ook dergelijke kneepjes en techniekjes willen leren, en stempels op heel andere manieren willen leren gebruiken? Op 23 april a.s. heb ik een gave workshop gepland staan waarbij we allerlei leuke en onverwachte dingen gaan doen met een heel veelzijdige stempelset. Stempels heel anders-dan-je-eigenlijk-zou-verwachten gebruiken maar ook leuke techniekjes leren! Er zijn nog maar enkele plaatsjes beschikbaar, dus geef je snel op als je zin hebt! Je vindt meer informatie in de workshopagenda!

Op 7 mei is er ook een speciale techniekenworkshop. Leer mooie inkleurtechnieken. Echt iets voor de liefhebbers van MOOI kleurwerk! Hiervoor is nog 1 plekje beschikbaar.

Verder is er op 21 mei weer een workshop Artsy Cards! Wat we daar gaan doen? Gekke en leuke dingen met stempels en inkt! Leuke hippe kaarten, met moderne designs! Geen "gewone"kaarten natuurlijk, maar artsy, anders, gewaagd en supercreatief! Een zeer geliefd thema bij de Kijkkast! Laat je verrassen!

Maar er staat nog veel meer in de agenda! Gewoon even neuzen, je agenda er bij pakken en je snel aanmelden ;o) want de beschikbare plaatsjes zijn nog maar beperkt!

Wat heb ik gebruikt?
Stempels: By the Tide, Everything Eleanor, Sentimenten, Gorgeous Grunge
Inkt: Old Olive, Tempting Turquoise, Pacific Point, Island Indigo, Night of Navy, So Saffron, Versamark
Papier: Cardstock: Whisper White, Pacific Point, Night of Navy
Ponsen: Banner
Embellishments: Silver Thread, Stampin'Glitter Dazz'ling Diamonds, 
Tools: Stampin'Sponges, Uniball Signo pen, Paper Snips, Heat Tool
En verder: Stampin'Dimensionals, Fine-tip glue Pen, oud penseeltje (voor het glitter), Multi Purpose Liquid Glue

Tot snel!
Annette
*Eerstvolgende (mee-)besteldag: maandag 11 april om 19.00 uur

Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

Je kunt je nog aanmelden!
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)2 opmerkingen :

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...