woensdag 22 juni 2016

Sprookjesachtige achtergrond met Playful Backgrounds d-INKT!-sdag#19

Door de verbouwing hier in huis, was het gisteren even niet mogelijk de computer te gebruiken, vandaar dat de d-INKT!-sdagkaart een dagje later komt...  (ik heb de tijd overigens wel goed gebruikt en heerlijk zitten stempelen ;o) EN... ik heb een nieuwe workshop voor jullie voorbereid!)

Het leukste aan stempelen blijft toch het feit dat je stempels combineert met inkt! En inkt geeft zo veel mogelijkheden! Zeker een heldere, pigmentrijke en volle inkt zoals die van Stampin'Up! Deze stempelt geweldig en geeft ook nog allerlei mogelijkheden om er technieken mee te doen. Er zijn meer inkten voor technieken, en er zijn ook inkten voor scherpe afdrukken, maar een inkt die het allemaal kan, die voor allerlei stijlen te gebruiken is, zich prima leent voor diverse technieken en qua kleuren ook nog eens perfect coordineert met bijpassende Cardstock, markers inkt etc is alleen bij Stampin'Up! te vinden.

Vandaag laat ik een wat sprookjesachtig tafereeltje zien dat ik maakte tijdens een van mijn kliederuurtjes ;o) Ik besloot voor een wat donkerder geheel te gaan omdat dat al vrij snel iets sprookjesachtigs en geheimzinnigs heeft, als je tenminste de juiste kleuren inkten kiest.

Deze keer nam ik de kleuren Sweet Sugarplum, Dapper Denim en Soft Suede. Een mooie combinatie van koelere en warmere kleuren die prachtig blijken te combineren. Ik werkte in lagen en paste diverse techniekjes toe tot ik een mooi gekleurde basis had met een "magisch"effect die me aan de dansende lichtvlekjes doet denken die je ziet als je onder bomen door loopt terwijl de zon of maan schijnt.

Met de cirkeltjesstempel uit de nieuwe achtergrondenset Playful Backgrounds stempelde ik met diezelfde kleuren inkt aan de randen wat accentjes. Deze achtergrondenset is ideaal en veelzijdig en ik heb er onder andere al diverse Mixed Media-achtige achtergrondeffecten mee gemaakt, maar ook op supermoderne of juist romantische vintagekaartjes doet de set het geweldig. Echt een basic... en die gebruik je uiteindelijk het vaakst!

De randjes heb ik een beetje geinkt voor nog wat meer diepte... en de varens uit de set Butterfly Basics heb ik gebruikt om er een echt landschapachtig plaatje van te maken

Vlinders had ik prima kunnen combineren bij dit plaatje, maar Libelles leken me nog mooier bij de sfeer passen. Gelukkig hebben we in de set Awesomely Artistic een prachtige Libellestempel dus die heb ik met Stampin'Write markers ingekleurd, de inkt toen heel licht bespoten met de Stampin'Spritzers en twee keer afgedrukt op een stukje Shimmery White cardstock.

Beiden heb ik na het drogen uitgeknipt en om ze nog meer op echte libelles te laten lijken heb ik ze bewerkt met de Clear Wink of Stella Glitterbrush. In combinatie met de gebruikte kleuren geeft dat een parelmoerachtig effect.

Om de tekst meer te kunnen laten opvallen EN om een basis te hebben voor beide Libelles heb ik een strookje vellum om het paneeltje heengevouwen en aan de achterzijde vastgeplakt. Je kunt prima stempelen met de Classic inkten op Vellum Cardstock, maar je moet er altijd wel rekening mee houden dat vellum gladder is dan gewoon cardstock en dus langer moet drogen. Even met de heattool verhitten kan ook.

De tekst vind ik erg mooi en is voor meerdere gelegenheden geschikt. Deze komt uit de nieuwe set Recht uit het Hart. Wat ben ik toch superblij met deze mooie set, hij komt mijn stempeltafel niet meer af en staat al een poosje in mijn bakje meestgebruikte stempels, op mijn stempeltafel. (Nieuwsbrieflezers, denk er aan dat de actie nog maar een weekje geldig is!)

Als accentje heb ik een hartje uit mijn setje In Color Enamel Shapes genomen, natuurlijk in precies de goede kleur ;o) en daar liet ik het deze keer bij, omdat er  al genoeg details te zien zijn op dit kaartje...

Soms komen sprookjes uit! ;O) 

LEES HIERONDER HET LAATSTE WORKSHOPNIEUWS!WORKSHOPNIEUWS!

Omdat ik zoveel plezier had in het maken van deze achtergrondjes, en er zoveel mooie dingen te maken zijn met deze achtergrondstempels heb ik een leuke inktige Mixed Media-achtige workshop ingepland op zaterdag 9 juli, waarin we diverse kleurrijke, artistieke, creatieve, spannende, inktige, achtergrondjes en ander leuks gaan maken in combinatie met de stempelset Playful Backgrounds. Natuurlijk net even anders-dan-anders! Hierin geef ik een aantal van mijn inktige technieken prijs en leer je zoals bij elke Kijkkastworkshop de nodige tips en trucs. Meer info is te vinden in de workshopagenda die de komende weken flink aangevuld zal gaan worden.{naar de workshopagenda} met allerlei leuks! Houd het blog dus maar goed in de gaten ;o)Wat heb ik gebruikt?
Stempels: Playful Backgrounds, Recht uit het Hart, Awesomely Artistic, Butterfly Basics
Inkt: Sweet Sugarplum, Dapper Denim, Soft Suede
Papier: Cardstock:Whisper White, Shimmery White, Sweet Sugarplum, Dapper Denim, Vellum 
Embellishments: In- Color Enamel Shapes, Wink of Stella Glitterbrush
Tools: Stampin'Write markers in Colors 2016-2018, Stampin'Spritzer, Sponge Dauber, Bone Folder, Paper Snips
En verder: Mini Glue Dots, Multi Purpose Liquid Glue

Tot snel!
Annette


Vraag {Hier}je nieuwe Stampin Up! catalogus aan!

*Eerstvolgende (mee-)besteldagen: 
Maandag 27 juni 19.00 uur
 Donderdag 30 juni 19.00 uur (SPECIALE ORDER IVM NIEUWSBRIEFACTIE) 
Maandag 4 juli 19.00 uur

Dol op stempelen, en fan van Stampin'Up? Er is een manier om met korting je stempels te bestellen: Kom in juni bij ons supergezellige en fijne team en krijg 2 stempelsets naar keuze EXTRA bij de startpakket! Vraag mij gerust om informatie!

Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

Elke maand een origineel samengesteld pakket stempelproducten ontvangen?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)4 opmerkingen :

 1. Wa een PRACHTIGE kaart!!!! Schitterende kleuren!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is weer typisch " Annette mooi"
  Toppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Karin van Veen22 juni 2016 om 23:38

  Een prachtig, opvallend, smaakvol en uniek kaartje, zoals altijd! Je bent een topdesigner Annette!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!