woensdag 8 juni 2016

Oosterse sferen met Morroccan NIghts d-INKT!-sdag#17

Oh oh, ik maak er wel een potje van met mijn blogposts. Neem van mij aan dat hier deze week van alles tegelijk op ons af komt en dat dit echt een gevalletje van overmacht is.

Maar er kwamen al sippe vragen of er deze week geen d-INKT!-sdagkaartje kwam, dus hier is hij dan, alsnog! ;o)

Deze keer heb ik fijn gewerkt met een prachtige stempelset in de hoofdrol, Moroccan Nights! Een set die meteen mijn aandacht trok toen ik de nieuwe catalogus in handen kreeg.

Prachtige lantaarntjes en daarbij een mooie rand, grote rozet en klein ornamentje, zodat je ook mooie achtergronden, embellishments ed kunt maken!

Een aparte set en daarom dus interessant!.... Het nodigt uit er heel andere kaarten mee te maken en daarom had ik er meteen zin in!  Ik rook weer een uitdaging ;o)


Het oosterse sfeertje nodigde me uit om echt warme kleuren te gebruiken. Nou dat is wel gelukt zo, met al die rood-roze tinten!

Een beetje zoals het in de sprookjes van 1001 nacht moet zijn geweest (dat stel ik me tenminste zo voor ;o) Dat was dus voor deze kaart een beetje mijn inspiratiebron!

Eigenlijk ben ik best een beetje over de top gegaan maar dat kan best bij dit sfeertje, dacht ik...

Ik heb eerst de achtergrond gemaakt... Eerst een basiskleur gemaakt met diverse kleuren inkt op de craftsheet, dit met water besproeid en toen het papier er door gehaald.


Vervolgens heb ik de borderstempel en grote rozet bewust gedeeltelijk afgedrukt met de Faded Stamping Techniek, zodat er steeds maar gedeeltes op het papier komen. Dat geeft een mooi verweerd en vervaagd effect.

Daarna heb ik het papier geembosd met een nieuwe Embossingfolder: De Festive Embossingfolder uit de Mexicaans getinte serie Festive Birthday. Ja uit een heel andere serie/suite dus, maar mixen en matchen is juist leuk! Als je de randjes verticaal in je papier hebt geembosd, doet het een beetje aan een kralengordijn denken en dat vond ik leuk bij de oosterse sprookjessfeer passen.
Jaja, mijn fantasie deed zijn best ;o)

Met inkt heb ik de randjes hier en daar wat geaccentueerd.


En glimmen die lantaarntjes niet mooi? Dat is het resultaat van het nieuwe KOPER embossingpoeder. En deze koperkleur is helemaal geweldig bij deze lampjes. Net echt! En samen met het rood is het een prachtige combinatie!

Ik heb de lantaartjes op een los papiertje gestempeld, geembosd en de ruitjes ingekleurd met inkt en de Aqua Painter. De raampjes heb ik nog een glinstertje gegeven door de Wink of Stella Glitter Brush in GOLD te gebruiken. Een heel klein beetje  er op gedaan en uitgewassen met de Aqua Painter. Als je het snel doet kan dat!

Het rode lantaarntje wilde ik niet helemaal koper maken dus heb ik hem eerst met Cherry Cobbler gestempeld en daarna delen er van geembosd. Zo is ie anders dan de anderen maar vormt het drietal lampjes toch een mooi geheel.

Het leek mij mooier om bij dit kaartje geen kaarsrechte tekst te maken dus greep ik naar mijn (nu al onmisbare) teksten en bannertjes van de set Thoughtful Banners en de bijpassende Duet Banner Pons. Maar liefst 53 stempeltjes zitten er in deze set en je kunt hiermee zelf allerlei teksten samenstellen en in de banners plaatsen. (Stempels en pons zijn als bundel te bestellen)

Het bannertje heb ik een beetje gekleurd zodat het niet te erg afsteekt bij de kaart

Achter de banner heb ik wat van het nieuwe ragfijne koperdraad gedaan. Dat geeft net een subtiel glimmertje, al komt dat er op de foto niet zo duidelijk uit.


De ophangkettinkjes aan de lantaarntjes waren iets te kort voor mijn kaartlay-out dus heb ik deze vervangen voor stukjes Bakerstwine dat ik ook weer een beetje gekleurd heb.


Ik hoop dat ik met dit kaartje je op het idee hebt gebracht om ook eens naar een andere stijl stempels te kijken dan je misschien normaal zou doen. Het kan je inspiratie echt een flinke boost geven als je eens iets nieuws probeert!

Wil je meer informatie over de gebruikte werkwijze en technieken, of wil je gewoon meer weten over het "ECHTE" stempelen dan nodig ik je van harte uit eens een Kijkkastworkshopje te komen doen. Ik leer je graag alle tips en trucs! Zo haal je namelijk nog veel meer uit je mooie stempels! En hoe meer je kunt, hoe leuker het wordt! ;o) Dat is tenminste waar ik elke dag weer van geniet!

Of... als je gewoon nieuwe stijlen en stempelwijzen wilt uitproberen, een mooi pakket materialen en bijpassende challenge wilt ontvangen, doe dan gezellig mee met de KIK, je kunt je nog tot vrijdag de tiende juni aanmelden!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Moroccan Nights, Thoughtful Banners
Inkt: Cherry Cobbler, Real Red, Melon Mambo, Blushing Bride, Versamark, Crushed Curry
Papier: Cardstock: Cherry Cobbler, Melon Mambo, Shimmery White
Pons: Duet Banner Punch
Embossingfolder: Festive Textured Impressions Embossingfolder
Embellishments: Copper Embossing Powder, Metallic Thread Copper, Bakers Twine Whisper White
Tools: Heat Tool, Big Shot, Paper Snips, Aqua Painter, Silicon Craft Sheet, Stampin'Spritzer, Stampin' Sponges
En verder: Tear&Tape Adhesive, Stampin'Dimensionals, Keukenrol

Tot snel!
Annette

Vraag {Hier}je nieuwe Stampin Up! catalogus aan!

*Eerstvolgende (mee-)besteldagen: 
Maandag 13 juni 19.00 uur
Maandag 20 juni 19.00 uur

Dol op stempelen, en fan van Stampin'Up? Er is een manier om met korting je stempels te bestellen: Kom in juni bij ons supergezellige en fijne team en krijg 2 stempelsets naar keuze EXTRA bij de startpakket! Vraag mij gerust om informatie!

Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

 Wil je graag nieuwe dingen uitproberen?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)
12 opmerkingen :

 1. Ooooohhhhh wat supermooi weer! Wat tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rineke Hartenberg9 juni 2016 om 14:04

  Wederom een meesterwerk Annette!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is weer een plaatje, zo apart en mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een echte Annette kaart, vol met kleurtjes techniekjes, top.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb jij toch een geweldig kleurgevoel Annette! Ook deze is weer prachig geworden. Zo'n mooi geheel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stunning card and so clever with the embossing folder and then all the colours. I love it. Zx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig weer. Onbegrijpelijk hoe jij steeds weer iets nieuws verzint. Mooie kleuren en dat bovenstevlampje hangt huer buiten onder de overkapping in onze mini chinese#bamboe#boedha#tuintje
  Liefs Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kirsten Vaillot10 juni 2016 om 02:27

  Ik vind het ongelooflijk hoe jij steeds de dingen weer zo mooi weet te combineren! In je workshops geef je daar ook heel veel superslimme tips voor! Deze kaart is zo warm en zo indrukwekkend mooi! De kleuren, de technieken... Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prachtig Annette , dat zou ik graag kunnen , zo mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Juliette Riemersma10 juni 2016 om 14:54

  Oh zo mooi!!! Ik ben weer zeer onder de indruk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schitterende kaart in heerlijke kleuren, Annette!
  Groet Hannie Hokke

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...