dinsdag 2 februari 2016

Lief bloemenkaartje met "What I Love"

Soms zijn er stempels waarvan ik denk: Wat jammer dat niet iedereen er in kan zien wat ik er in zie! Dan wordt zo'n stempelset wel eens over het hoofd gezien terwijl ik er WEG van ben! Dat zijn dan vaak stempels waarvan je eerst de mogelijkheden moet laten zien omdat ze op het plaatje in de catalogus misschien niet helemaal tot hun recht komen. En dat is natuurlijk zonde, want vaak zijn het de "pareltjes"!

De prachtige bloemenset "What I Love" is er zo eentje denk ik! Want de mensen die er hier kaartjes mee zien, of hebben gemaakt zijn er meteen helemaal enthousiast over terwijl ze in de folder soms helemaal over de set heen hadden gekeken. Maar als ze eenmaal zien wat je er mee kunt..... 

Dus dat ga ik dan ook graag doen! ;o)

\
Deze set bestaat uit een aantal stempels waarmee je in laagjes de bloemen kunt opbouwen. Je stempelt dus meerdere keren over elkaar heen met de speciaal daarvoor ontworpen stempels. Heel makkelijk eigenlijk. Deze techniek heet 3-step-stamping.

Daardoor krijg je prachtige bloemen met veel diepte.


Afhankelijk van je kleurkeuze krijg je natuurlijk telkens een andere sfeer bloem.


Hier gebruikte ik de kleur Rose Red twee keer en voor de basislaag gebruikte ik Sahara Sand. Dat geeft meteen een beetje een vintage effect. Het was eigenlijk een probeersel, maar per ongeluk werd dat dus best een geslaagd experimentje. De rest van de kaart heb ik opgebouwd met de sfeer van de bloemen als uitgangspunt.


De achtergrond van de kaart en de kaartbasis heb ik aangekleed met spatjes, stipjes, krasjes en kringels ;o) in zachte kleuren. Dit zachte effect kreeg ik door de stempel na het beinkten eerst licht af te stempelen op een kladje. 
Zo blijven de bloemen toch de aandacht trekken maar wordt toch alles aan elkaar verbonden, zeg maar.

De groene blaadjes/takjes komen ook uit deze stempelset en heb ik met Old Olive gestempeld.

En oja, deze set is ook weer een SAB set, en dat wil natuurlijk zeggen dat het een van de Sale-A-Brationkadoos is die je gratis uit kunt kiezen bij je bestelling van minimaal 60 euro. (tot 31 maart geldig) Hoe leuk is dat toch weer!

De sierlijke tekst past er super bij. Nu ben ik toch al dol op teksten en letters maar  over de set Suite Sayings ( in de nieuwe voorjaarscatalogus) was ik echt meteen heel erg enthousiast. Originele teksten in heel veel verschillende lettertypes!Het is een rustig, lief, tijdloos kaartje geworden met een vleugje vintage. En dat stempelen in stappen is echt zo simpel, dat moet je echt eens proberen hoor! Er is een tekentje aan de stempels gemaakt zodat je ziet hoe je de lagen op elkaar moet stempelen. En dan begin je in de zachtste kleur en doe je de details in de meest opvallende kleur....Het wijst eigenlijk voor zich! Vraag het me gerust als je er niet uitkomt!

Wat ook leuk is: Je hebt voor dit kaartje ook maar heel weinig materialen nodig. Met een basis aan producten kun je dit al maken!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels:What I love (SAB), Suite Sayings, Timeless Textures
Inkt: Rose Red, Sahara Sand, Pink Pirouette, Old Olive
Papier: Cardstock: Whisper White, Whisper White Thick
Tools: Sponge Daubers
En verder: Stampin'Dimensionals, Stampin'Glue Sticks

Tot snel!
Annette

*Van 5 januari tm 31 maart 2016: Sale-A-Bration! Krijg een gratis SAB kado bij elke 60 euro aan bestellingen!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: maandag 8 februari om 19.00 uur


Elke maand totaal nieuw en anders!
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)2 opmerkingen :

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...