dinsdag 23 februari 2016

Stoere Faux-Wood achtergrondtechniek met "Helping me Grow" d-INKT!-sdag#3

In het afgelopen weekend heb je geen nieuwe blogpost zien verschijnen bij de Kijkkast. Dat was om een bijzonder leuke reden. We hadden namelijk een teamtrainingsdag in Amsterdam, met "hoog bezoek" en daarom was ik het hele weekend op pad ;o) Ontzettend gaaf hebben we het gehad, maar daarover zal ik later meer vertellen.

Zoals ik op elke dinsdag doe, laat ik ook vandaag weer een kaartje zien met het resultaat van wat heerlijk geklieder met inkt ;o) Deze ontstond op een avond, vlak voordat ik naar bed zou gaan.... Even nog een paar minuutjes achter mijn stempeltafel.... (fout natuurlijk...., want dan wordt het altijd langer dan "even") en dan heerlijk, zonder doel, zomaar wat experimenteren.

Zo ontdekte ik laat op de avond weer een leuk nieuw techniekje, de Faux Wood Techniek!
Het lijkt net hout, maar dat is het natuurlijk niet. Het is gewoon een stukje Whisper White Cardstock en inkt... Na de eerste laag leek het op van dat geperste hout waarin je van die houtchips ziet zitten. Geen idee hoe het heet maar heb het wel eens bij de DHZ zaak zien staan ;o) Met nog wat laagjes en technieken heb ik wat meer contrasten aangebracht en werd het wat stoerder en echter om te zien.

Ik ben echt mega-mega-mega-fan van de Stampin'Up! Inkten! Je kunt er ZO veel mee!
Daarna heb ik de bloem er zo op gestempeld, deze is gedeeltelijk geembost met Early Espresso Embossingpoeder, voor een lekker verweerd effect en vervolgens heb ik deze  bloem met de faux-bleachtechniek en met de blenderpen en diverse kleurtjes inkt bewerkt. De bloem is dus op hetzelfde laagje gestempeld als het "hout"laagje en er niet opgeplakt oid. Deze bloem, en ook de tekst trouwens, komen uit de superveelzijdige, prachtige stempelset Helping me Grow!

Met de blenderpennen maak je mooie kleurnuances en overgangen...en ook hier gebruikte ik weer de Stampin'Up!inkten bij. Deze breng je aan, en meng je, met de Blender Pens. Tenslotte heb ik om het contrast tussen lieflijk en stoer nog wat te versterken met de Wink of Stella Glitter Brush wat subtiele "bling"op de bloem aangebracht.

Op de onderstaande foto is dat een beetje te zien (maar dan moet je wel heel goed kijken ;o))

Bij het op maat snijden van dit werkstukje hield ik wat smalle strookjes over. Eentje daarvan heb ik gebruikt om de tekstbanner een beetje te accentueren. De versiering bestaat verder uit een stuk Linen Thread, dat ik een paar keer om mijn vingers wikkelde en daarna strikte. Met een glue dotje zit dat stevig vast.

Een kaartje waarvoor ik dus eigenlijk heel gewone "basic"producten gebruikt heb. Een stempelset, papier, inkt, een blenderpen, glitterbrush, embossingpoeder en wat van het mooie "Linen"draad. Het was echt leuk om dit te maken!


Hou je ook van dit soort leuke inktige effecten? In alle techniekenworkshops bij de Kijkkast zitten toffe tips, trucs en technieken verwerkt, meestal nieuwe en unieke technieken die ik zelf heb ontdekt! Het is ontzettend leuk om met anderen ook de lol van het spelen met inkt te delen. Je bent dus van harte welkom! De eerste inktige workshop is nu op 5 maart maar je kunt ook altijd een workshop boeken natuurlijk en/of verzoekjes indienen!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Helping Me Grow (voorjaarscatalogus)
Inkt: Chocolat Chip, Old Olive, Early Espresso, Soft Sky, Perfect Plum, Elegant Eggplant, Versamark, Wild Wasabi, Pear Pizzazz
Papier: Cardstock: Whisper White, Early Espresso, Perfect Plum
Ponsen: Banner
Tools: Blender Pens, Wink of Stella Glitter Brush, Heat Tool
Embellishments: Linen Thread, Embossingpoeder Early Espresso
En verder: Snail Adhesive, Mini Glue Dots

Tot Snel!
Annette

*Van 5 januari tm 31 maart 2016: Sale-A-Bration! Krijg een gratis SAB kado bij elke 60 euro aan bestellingen!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: Maandag 29 februari om 19.00 uur

afwisselend en uniek ;o)

KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)

15 opmerkingen :

 1. Wat een SCHITTERENDE kaart!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OMG dit is echt toveren met inkt!!!! Ik vind hem prachtig! Wat een talent!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelooflijk mooi gedaan. Prachtig die bloem op het ruwe hout, hij lijkt er echt op te liggen. Heeeel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dat doe jij 'even" voor het slapen gaan! Niet te geloven zeg! WAUUWWWWWWW!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Annette, ik sta weer paf! Hoe doe je het toch elke keer! Je blijft nieuwe dingen verzinnen. Zo ontzettend mooi allemaal! En zo origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt HEEL erg bijzonder en mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan haast niet geloven dat je dit met alleen inkt en stempels hebt gemaakt! In tijden niet zo iets prachtigs gezien. Wat een structuur, wat een kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken niemand die dit zo voor elkaar krijgt met alleen maar inkt! JIJ WEL! Helemaal TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fantastische kaart! Nog nooit zoiets gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ongelooflijk mooi dat je dit gemaakt hebt met alleen maar inkt en geen ingewikkelde toestanden! Echt talent noem ik dat!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!