dinsdag 9 februari 2016

Afgebladderde-"verf"-techniek (Peeled Paint technique with ink) d-INKT!-sdag#1

Weet je wat het is met stempelen? Je blijft nieuwe dingen leren en ontdekken! En overal is inspiratie te vinden!

Hier een voorbeeldje van hoe zoiets gaan kan....! Ik ruimde laatst de schuur op en kwam een heel oud plankje tegen waarop meerdere keren een kwast was uitgestreken na een schilderklusje, dat heeft een dikke laag gevormd waar al weer stukjes zijn afgebladderd.... En ik stond dus ter plekke even naar dat plankje te kijken en te bedenken dat dit wel een heel stoer achtergrondje zou kunnen vormen. Gewoon die kleuren, die vegen, dat afgebladderde effect.... Enfin, ik heb toen netjes de schuur verder opgeruimd en het verfplankje weggedaan.... maar het idee was in mijn hoofd blijven zitten...

En zo ging ik dus vorige week op een avond even "kliederen"en besloot ik de afgebladderde achtergrond eens na te maken, althans, dat zou ik gaan proberen. Maar dan niet met verf natuurlijk, maar met inkt. Zou het lukken? Inkt en verf hebben immers totaal verschillende eigenschappen. Verf is dikker van structuur en dekkend, inkt is vloeibaarder en transparant en bovendien wateroplosbaar.

Nou,, het resultaat bleek het gewenste effect best aardig te benaderen. Niet precies natuurlijk maar dat was ook mijn insteek niet...  Het ging om de uitstraling en "sfeer"! Ik vind het stoere effect in ieder geval erg leuk en het ziet er best een beetje "afgebladderd"uit enzo... En alles wat er voor nodig is is de Stampin'Up Classic-inkt en Whisper White cardstock!

*En terwijl ik dit typ bedenk ik al weer een nieuwe techniek/manier om afgebladderde verf na te bootsen... Die gaat dus snel op mijn to do lijstje ;o))*

De supergave HELLO stempelset  (Een Sale-A-Brationset die je gratis kunt kiezen bij je bestelling vanaf 60 euro, maar let op: slechts verkrijgbaar tot aanstaande zondag!!) heb ik nu eens anders gebruikt. Het woord is over de achtergrond verspreid gestempeld met de kleuren die in de achtergrond voorkomen. Ik heb ze netjes (maar bewust niet al te strak)  kunnen positioneren met behulp van de Stamp-A-Ma-Jig.

Als ik zulke gekke achtergronden maak vind ik het leuk om de rest wat rustiger te houden, maar er moeten natuurlijk wel een paar leuke details in zitten want dat maakt het in mijn ogen vaak net iets interessanter. Dat kan al heel simpel hoor. Zo vond ik het hier leuk de banner schuin te knippen en ponste ik simpelweg drie sterretjes uit restjes bijpassend cardstock. Deze keer heb ik deze "glossy"gemaakt met Crystal Effects maar ik had dit ook kunnen doen met de Itty Bitty Accents Epoxy Stickers

Dat glimmende van de sterretjes steekt leuk af bij de matte achtergrond. Het leuke aan inkt-techniekjes is dat je elke keer verrast bent over de effecten. Hier viel dat mooi mat uit met hier en daar iets gladdere stukjes. Helaas is dat lastig op een foto vast te leggen....

Maar dat effect is dus elke keer weer anders, en het is superleuk om dat allemaal te ontdekken.... Dus als jullie het leuk vinden zullen jullie bij de Kijkkast af en toe een leuke d-INKT!-sdag-blogpost met een gek "INKT-speriment" voorbij blijven zien komen.

Wil je ook "gekke" inktige kaartjes maken? Misschien is de workshop Artsy Cards dan ook wat voor jou! Ik geef al een paar jaar regelmatig dit soort anders-dan-anders technieken workshops, vaak op verzoek! Elke keer natuurlijk weer nieuw en anders! Heerlijk kliederen en kladderen met Inkt ;o)) en zo nieuwe effecten mogelijk maken! Op 5 maart is de volgende! Meer informatie is te vinden in de agenda! Er zijn nog enkele plaatsjes beschikbaar.

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Hello (SAB), Party With Cake
Inkt; Old Olive, Island Indigo, Mossy Meadow, Bermuda Bay, Daffodil Delight.
Papier: Cardstock: Island Indigo, Daffodil Delight, Whisper White, Bermuday Bay, Old Olive
Pons: Itty Bitty Accents Punch Pack (sterretje)
Embellishments: Crystal Effects
En verder: Stampin'Glue Sticks, Papersnips

Tot snel!
Annette

*Van 5 januari tm 31 maart 2016: Sale-A-Bration! Krijg een gratis SAB kado bij elke 60 euro aan bestellingen!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: zondag 14 februari om 19.00 uur


Nog  1 dag de tijd......om je aan te melden voor de februari KIK!
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)

8 opmerkingen :

 1. Wat een ongelooflijk coole kaart Annette!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend stoere kaart. Het effect is echt heel erg mooi!!! Wat heb je dat mooi gedaan zeg. Superknap! Het verhaal is trouwens ook super beschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cynthia van der Berg9 februari 2016 om 18:18

  PRACHTIG!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dit is zoooo te gek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk het verhaal er bij. Heel inspirerend! En die kaart, die is gewoon awesome!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gave techniek!! Ik heb nu NOG meer zin in de techniekenworkshop bij mijn thuis binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een stoere kaart, en die kleuren! Super!! Ik vraag me echt af hoe je dit gedaan hebt. Ik heb het geprobeerd maar mij lukt het niet dit zelfs maar te benaderen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...