dinsdag 16 februari 2016

Zonnige kaart met vintage "wash"techniek! d-INKT!-sdag#2

Eigenlijk speel ik deze keer een beetje vals ;o) , want dit kaartje heb ik al een poos geleden gemaakt. Maar ik had hem nog niet hier laten zien en hij past helemaal bij het d-Inkt-sdagthema dus doe ik het toch ;o).....

Toen ik dit kaartje maakte had ik het verzoek gekregen een Vintage kaart te maken, maar die zou tesamen met een Kijkkast-kadobon aan een jarige kado gegeven worden, dus wilde ik de kaart qua kleur toch afstemmen op de feestelijk verpakte kadobon met de kleuren Crushed Curry en Bermuda Bay.... En daar zag ik natuurlijk weer meteen een leuke uitdaging in!

Kan dat? Een beetje vintage samen met zulke frisse kleurtjes? Ik had het idee van wel, want vintage is echt niet alleen maar bruintinten. Het zijn vaak wel gedekte kleuren, en de uitstraling moet een beetje oud en verweerd zijn. En het is het totaalplaatje wat uiteindelijk de sfeer bepaalt.Voor deze kaart heb ik de prachtige stempelset Awesomely Artistic gebruikt. Ja dat was een slimme keus, want dit is een set die meteen al een lekkere vintageachtige uitstraling heeft, en het bevat mooie collageachtige onderdelen, takjes, randjes, spettertjes, een ornament, bloemen, een mooie label en natuurlijk die beeldschone libelle!

Voor de achtergrond gebruikte ik weer diverse technieken. De gele vlakjes maakte ik op een heel makkelijke manier, namelijk door mijn clearblocks als stempel te gebruiken. Gewoon inkten en afdrukken dus. Doordat ik de achtergrond eerst al van een grungyachtige inktwash had voorzien werd het ergste felle van het geel net een beetje getemperd. Precies wat ik wilde.

Alle stempels van de set heb ik vervolgens op deze kaart gebruikt. De een duidelijk aanwezig, de ander vaag op de achtergrond, o.a. door de stempel na het beinkten eerst licht af te drukken op een kladpapiertje (off-stamping).

Met het ronde ornamentje maakte ik een simpele embellishment, het doet denken aan een knoopje. Ik heb het met Dimensionals verhoogd opgeplakt. Door het te verbinden met twee smalle bannerstrookjes valt ie nog meer op en zweeft ie niet "in het niets"

Natuurlijk heb ik hier en daar flink de randjes geinkt en "ruig"gemaakt met een schaartje.


Er zitten best veel contrasten in de kaart, maar door kleuren steeds terug te laten komen in kleine hoeveelheden maak je er toch een geheel van.

Het tekstje uit de set heb ik in het label gestempeld en dit is verhoogd opgeplakt met wat draadjes er onder, in lussen.. Deze draadjes krijg je als je een stukje Burlap Ribbon uitrafelt. Dat geeft een lekker stoere uitstraling omdat het een beetje rafelig en ruw oogt.

De libelle heb ik simpelweg gestempeld, "fuzzy" uitgeknipt en ook verhoogd opgeplakt.

De kleuren blijven natuurlijk sprankelend maar toch is het best goed gelukt met de Vintage uitstraling. Heel zonnige vintage, dat wel ;o)) Het is in ieder geval weer eens iets anders. Helemaal leuk om dit uit te proberen! Hier ga ik vast nog eens iets meer mee doen!

De ontvangster was gelukkig ook erg blij met de kaart, wat vast mede kwam door de Kijkkast-kadobon die er bij zat ;o))

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Awesomely Artistic, Gorgeous Grunge
Inkt Bermuday Bay, Crushed Curry, Sahara Sand, Crumb Cake
Papier: Cardstock: Sahara Sand, Bermuday Bay, Crumb Cake, Whisper White
Ponsen: 3/4 inch circle
Stansen: Project Life Cards and Labels Framelits Dies
Embellishments: Burlap Ribbon, Pearl Basic Jewels
Tools: Clear Block  C, Paper Snips, Big Shot, Stampin'Sponges
En verder: Stampin'Dimensionals, Multi Purpose Liquid Glue, Water, keukenrol

Tot snel!
Annette

*Van 5 januari tm 31 maart 2016: Sale-A-Bration! Krijg een gratis SAB kado bij elke 60 euro aan bestellingen!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: Maandag 22 februari om 19.00 uur

Zin om nieuwe mogelijkheden te verkennen?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)


7 opmerkingen :

 1. Een ontzettend aparte, prachtige kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige kleuren, wat een combinatie zeg! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, jij flikt dat gewoon weer, zulke knalkleuren en dan toch echt vintage! Toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een originele kaart. Superinspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kaart! Heel bijzonder zo, de kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een beeldschone kaart!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!