donderdag 15 oktober 2015

Kerstkaart maar dan anders....

De manier waarop je stempels, inkten en kleuren combineert maakt dat elke kaart totaal anders kan worden, ook al gebruik je de zelfde materialen.


Deze keer heb ik een paar simpele techniekjes gecombineerd met de stempelset Embellished Ornaments. De achtergrond is gemaakt met vijf kleuren inkt, een Aquapainter en Aquarelpapier.

Eerst heb ik het papier flink natgemaakt, en daarna heb ik in banen de verschillende kleuren inkt geveegd, welke ik opnam van de binnenkant van het inktdoosje. Als je in een gesloten inktdoosje even knijpt, duw je de deksel tegen het inktkussen en de inkt die dan in het dekseltje zit kun je zo oppakken met je waterbrush.

Het voordeel van een waterbrush (eigenlijk is dat een soort penseel gevuld met water)  is dat je daar nauwkeurig mee kunt werken. Je krijgt nooit te veel of te weinig water en kunt snel doorgaan, En dat is nodig, vooral als je de kleuren mooi in elkaar wilt laten overlopen.

Ik heb de kleuren wel een beetje in elkaar laten vloeien maar ben niet te lang doorgegaan met mengen. Het is mooi als het een beetje open blijft, met lichte en donkere stukken. Als je langer doorgaat wordt het al snel een mengsel van alle tinten en zie je de afzonderlijke kleuren niet meer.


Alle kleuren komen terug in de stempelafdruk. Dat heb ik gedaan door het rubber in te kleuren met Stampin'Write markers. Deze bevatten de zelfde soort inkt als de doosjes, en zijn er natuurlijk in de zelfde kleuren. Na het inkleuren adem je nog even over de stempel, zodat de inkt gereactiveerd wordt en dan kun je hem afdrukken. Zo krijg je een meerkleurig resultaat.

De kleuren die ik heb gebruikt zijn: Cherry Cobbler, Real Red, Rose Red, Cajun Craze en Melon Mambo.

Deze ornamentstempel is erg geschikt voor deze techniek. Na het stempelen heb ik de afdruk met de bijpassende Dies uitgestanst. Ook het hangertje heb ik hiermee gemaakt, Met de gouden Foil Sheets geeft dat een "net echt" resultaat.

De lieve tekst en het mooie takje komen uit dezelfde stempelset. De randjes van het aquarelpapier heb ik een beetje "ruig"gemaakt met een schaartje, en als afwerking heb ik een strik gemaakt met het mooi smalle gouden lint.

Er zijn heel veel mogelijkheden met watercolor. In de Kijkkast-workshop van 1 november a.s., Watercolor Christmas, komen er een aantal voorbij! (er zijn nog enkele plaatsjes beschikbaar! voor meer info zie de WORKSHOPAGENDA) De kaarten die we dan gaan maken zijn weer heel anders dan de kaart die je hier vandaag ziet. ;o) maar ook dan wordt er veel "gespeeld"met inkt en water!


Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Embellished Ornaments
Inkt: Cherry Cobbler, Real Red, Rose Red, Cajun Craze en Melon Mambo.
Papier:Cardstock: Real Red, Cherry Cobbler, Very Vanilla
Watercolorpapier
Foil Sheets Gold
Framelits: Delicate Ornaments Thinlits Dies (als bundle te bestellen met de stempelset)
Embellishments:1/8 inch Ribbon Gold
Tools: Aqua Painters, Stampin'Write markers in de kleuren Cherry Cobbler, Real Red, Rose Red, Cajun Craze en Melon Mambo, Papersnips, Stampin'Trimmer
En verder: Multi Purpose Liquid Glue

Tot snel!
Annette

*** Kijkkast-oktober-aanbieding: Ontvang GRATIS producten/kadoos bij je bestelling! Lees HIER hoe!***


Nooit saai, altijd verrassend:
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)
2 opmerkingen :

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!