woensdag 4 september 2019

Fun Fold kaart met Free As A Bird- Aloha Bloghop

Afbeelding kan het volgende bevatten: oceaan, tekst en water

 Aloha! Wat leuk dat je komt kijken bij deze bloghop van een aantal enthousiaste Nederlandse Stampin'Up! Demonstratrices! Deze groep is uitgenodigd samen te werken om in de toekomst misschien zo'n geweldige reis te maken metr Stampin'Up! Wij vonden het leuk om samen ook een bloghop te gaan doen! Welkom bij de Kijkkast!

Deze maand is het onderwerp Fun Folds! Oftewel kaarten met een ongebruikelijke vorm, dus anders dan het bekende eenvoudige model met een vouw in het midden ;o) .

Dit is een onderwerp naar mijn hart, want de mogelijkheden met gekke, leuke, grappige, mooie kaartvormen zijn eindeloos en geven altijd een verrassingseffect! Leuke vormen kaarten zijn vaak ook erg leuk om aan te kleden/decoreren!

Ik vind het erg leuk om zelf nieuwe modellen te ontwerpen. Maar deze keer ben ik voor een "oud" maar niet zo heel erg bekend model gegaan, eentje die ik zelf altijd erg leuk vind en die meestal bij de ontvanger enthousiast wordt ontvangen!! Of er een officiele naam voor dit model is weet ik niet, maar ik noem hem altijd "pilaarkaart". 


En ik heb hierbij lekker wat producten uit verschillende Suites uit de jaarcatalogus met elkaar gemixed!Deze kaart is als je hem neerzet een 3d object, maar kan natuurlijk wel gewoon plat verstuurd worden!


En natuurlijk is er ook ruimte om je persoonlijke boodschap te schrijven!


De kaart is heel simpel om te maken, en heeft een simpel maar doeltreffend mechaniekje om het paneel mooi recht te laten staan ten opzichte van de diagonale vlakken. Wil je dit model ook eens uitproberen?
Ik vertel even in het kort hoe je zo'n kaartje ook kunt maken!De onderdelen voor de basis bestaan uit:
*Een stuk Terracotta Tile Cardstock van 14,5 x 21 cm. Deze leg je in de breedte voor je en score je op 5-10-15 en 20 cm.
* Vier stukjes Purple Posy Cardstock van 14 x 4,5 cm
* Drie stukjes Woven Threads Cardstock van 13,7 x 4,2 cm. Hiervan heb ik de randjes gesponsd met Terracotta Tile Inkt
* Een stukje Whisper White Cardstock van 13,7 x 4,2 cm


Het DSP en het Whisper White cardstock ( dat ik bestempeld en ook even gesponsd heb) heb ik op de stukjes Purple Posy Cardstock geplakt, en dit heb ik vervolgens op de vlakken van het Terracotta Cardstock geplakt.

De rillijnen heb ik even goed gevouwen mbv de Bonefolder en op de strip aan de rechterkant heb ik een strook Tear & Tape Adhesive gedaan.

Voor de decoratie heb ik de vogeltjes uit de stempelset Free as a Bird gestempeld en met een faux watercolortechniekje, met Stampin'Write Markers en Blenderpens subtiel ingekleurd. De kleuren van het DSP komen in het kleurwerk allemaal terug. Zo past het altijd bij elkaar.

De vogeltjes heb ik met de Stitched Nested Labels uitgestanst.

Vervolgens heb ik op Whisper White nog wat bloemetjes en takjes gestempeld en op de de zelfde manier ingekleurd. Deze heb ik uitgeknipt.

Ook heb ik nog wat extra Labels uitgestanst uit Purple Posy Cardstock. Een grote en twee kleine.


Een beetje schikken en schuiven... en daarna plakte ik alles op en aan elkaar.

Ik voegde wat extra takjes toe die ik uit Seaside Spray Cardstock ponsde met de Sprig Pons.

 Ik vouwde het basisdeel in elkaar zoals hier boven te zien is. De plakstrook maakt dat je een soort vierkante koker krijgt. 

De twee kleine Purple Posy Labeltjes rilde ik in het midden en vouwde ik dubbel.

 Zo ziet de koker er uit als je hem weer plat vouwt. Dit is de achterkant, de "naad"zit dus middenachter.


Ik draaide het hele zaakje om en plakte de twee dubbelgevouwen labels als volgt tegen de middenvoor-vouw. Zoals je ziet zorgde ik dat de vouwlijnen mooi bij elkaar zitten.

Ik deed Liquid Glue op de vlakjes zoals je hier boven ziet. Nergens anders dus!

En daarna drukte ik mijn gedecoreerde label op de gelijmde vlakjes. Even vasthouden totdat het droog is. Door de lijm te gebruiken kun je nog even schuiven om het paneeltje echt netjes in het midden te krijgen. Daarom dus lijm en geen tape in dit geval!

 Tip: Ik heb bij het maken van het decoratiestuk steeds goed opgelet dat ik het label en de takjes en bloemetjes niet te veel liet uitsteken bij de platgevouwen kaart. Alleen zo kan hij namelijk in een gewone enveloppe. 


Voor net een extra detail heb ik wat In Color Faceted Dots toegevoegd. Dit zijn precies de goede kleurtjes bij dit papier!


Even wat kleine fotootjes om te laten zien hoe het in elkaar zit. Het is echt een leuke constructie. Simpel maar best wel doeltreffend noemen we dat ;o)

Houd jij ook van Fancy Fold kaarten? Ik heb weer een aantal nieuwe, gekke vormen bedacht, modellen die je nog nergens anders gezien hebt, en heb daar een workshop mee gemaakt! Een in meerdere opzichten (te) gekke workshop, voor de echte durvers! Deze is gepland op 26 oktober aanstaande. In de WORKSHOPAGENDA vind je er meer informatie over. Het eerste deel van het workshopprogramma staat er inmiddels op, en de aanmeldingen gaan al best snel!


Ik ben zelf erg verliefd op de subtiliteit en combinatie van de kleuren! Die zijn door de bedenker van dit papier mooi samengebracht!  Het is echt prachtig! 

Het  Woven Threads Designer Series Papier doet mee met de actie van deze maand, 3 pakken DSP bestellen uit de geselecteerde soorten, en er gratis een vierde pak bij uitkiezen! 

Wist je dat je bij de Kijkkast tijdens deze actie ook halve pakken kunt bestellen? Dus drie halve pakken bestellen en de vierde er gratis bij uitkiezen. Dit geldt alleen deze maand, alleen via een meebestelling (elke maandag!) en alleen voor deze selectie van DSPsoorten. 


Dit is zeker een van mijn favoriete papiertjes!
Door de neutrale motieven kun je het echt met allerlei stempelsets combineren!

Tot zover dus mijn bijdrage aan deze bloghop! Ik vond het superleuk dat je op bezoek kwam, en nodig je van harte uit snel weer een kijkje te komen nemen bij de Kijkkast. ;o) 

Mocht je interesse hebben in de gebruikte producten, of heb je een vraag, neem dan gerust en uiteraard vrijblijvend even CONTACT met mij op! Ik help je met alle plezier!

Ik plaats elke maandag een gezamelijke (mee)bestelling, maar kan ook op elke gewenste dag een persoonlijke bestelling verzorgen die dan regelrecht naar je huis verzonden wordt. 

Onderaan dit blogbericht staat een overzichtje van alle gebruikte materialen.

Ik nodig je nu graag uit ook bij mijn collega's een kijkje te nemen! De links vind je hieronder!
Tot snel!
Annette
Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Free As A Bird
Papier: Cardstock: Terracotta Tile, Purple Posy
             DSP: Woven Threads
Inkt: Stazon Black
Inkleuren: Blenderpens,Stampin'Write Markers:  In Colors 2019-2021, Sahara Sand en Pear Pizzazz.
Dies: Stitched Nested Labels Dies (samen met de stempelset als Bundle met korting te bestellen)
Pons: Sprig Punch
Embellishments: 2019-2021 In Color Faceted Dots
Tools: Bone Folder. Stampin'Sponges, Simply Scored Scoring Tool, Big Shot, Papersnips
Eerstvolgende (mee)besteldagen:
Woensdag 4 september om 19.00 uur (TGV nieuwe Herfst-wintercatalogus)
Maandag 9 september om 19.00 uur
Maandag 16 september om 19.00 uur


 -0-0-
en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***
Wil jij straks graag de NIEUWE JAARCATALOGUS of de NIEUWE HERFST-WINTERCATALOGUS ontvangen?? 
Vraag er eenvoudig eentje aan door mij een EMAIL te sturen
Of doe een bestelling, dan voeg ik hem er gratis bij!

5 opmerkingen :

 1. Wat stijlvol!
  Erg mooi en je stap voor stap uitleg ziet er top uit!

  liefs, Durvina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zeg dit model. Had er nog nooit van gehoord. Met je stap voor stap uitleg gemakkelijk te maken. Wat in ook zeker ga doen. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, nou ben ik niet zo heel erg thuis in alle modelletjes, maar deze ken ik inderdaad 'ook' nog niet. Mooie kaart en super uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leukerd Annette! Ik kende het model nog niet.. Mooi opgewerkt ook! Ik ga hem onthouden 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOW, deze steelt in zijn geheel wel de show moet ik bekennen hoor! Wat een prachtig kleurwerk en kleurenspel! Ik ben verliefd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...