dinsdag 17 mei 2016

Techniekenmix met You've Got This d-INKT!-sdag#14

Echt "vers van de pers" is dit kaartje. Ik heb het net vanmiddag afgemaakt. ;o)


Uitgangspunt was een achtergrondje uit mijn voorraad. Dit maakte ik een poosje geleden tijdens een middagje experimenteren. Daar hield ik een aantal kleurrijke papiertjes aan over, met diverse effecten, waaruit ik nu dus af en toe iets kan kiezen. Heerlijk om zo'n voorraadje te hebben! Vandaag pakte ik er gewoon eentje, op de gok ;o)

Het gekozen achtergrondje maakte ik met zonnige kleurtjes ( Cucumber Crush, Delightful Dijon en Bermuda Bay) in de Cloud-techniek.  De kleurtjes heb ik vervolgens in alles doorgevoerd.

Van te voren wist ik deze keer niet welke kant ik op wilde met dit maaksel. Ik heb het dus maar een beetje laten ontstaan. (vaak is dat het leukste) Wat ik wel bedacht is dat ik in 1 laag wilde werken, en dan is de Faux- Bleach-Techniek altijd erg leuk om toe te passen.


Ik koos de prachtige bloem van You've Got This. Ik weet niet precies waarom, maar dit vind ik een van de fijnste en mooiste bloemenstempels om in te kleuren.. Hij is gewoon prachtig!  De mooie achtergrondstempel die ook bij deze set zit heb ik deze keer niet gebruikt. 

Ik stempelde op de gekleurde ondergrond de bloem met Basic Gray Inkt. Deze inkt is Archival, dus watervast, dus ideaal om straks met de Aquapainter de bloem te kleuren, maar eerst heb ik de lichtste delen van de bloem ontkleurd door de Faux-Bleachtechniek. Daar komt overigens geen bleekmiddel aan te pas.


De bloem viel toen nog steeds een beetje weg en dus heb ik er laagje voor laagje voor gezorgd dat er meer contrast in kwam. Voor het inkleuren gebruikte ik dezelfde kleuren als voor de achtergrond.
Dat is echt iets dat je beetje bij beetje opbouwt. Het kleurverloop maakt uiteindelijk dat de bloem mooi afsteekt bij de achtergrond, maar doordat je de zelfde kleuren gebruikt valt hij er tegelijktijd ook mooi in weg. Dat is het leuke van werken met zulke mooie kleuren, en zulke goede inkt!

Je ziet heel vaag de achtergrond ook in de bloem gewoon doorlopen. Dat maakt het nog leuker, vind ik zelf.


Toen de bloem klaar was en even moest drogen heb ik met Cucumber Crush en Delightful Dijon extra diepte en kleur gemaakt aan de randjes van het paneeltje. Ik wilde daarmee net iets meer contrast maken omdat in de achtergrond de kleuren vrij zacht waren.

Daarna ging ik "los" :o) met de Basic Gray Inkt aan de randjes.

Ik gaf de bloem wat heeelllll subtiele Highlights met de Uni Ball Signo Pen. Echt alleen wat heel dunne lijntjes en stipjes. Heerlijk dat deze pen zo echt dekkend wit werkt!De heerlijk positieve en verwachtingsvolle tekst komt ook uit You've Got This, en deze stempelde ik met Versamark en daarna heb ik met de heattool en Whisper White Embossingpoeder de tekst  wit en glanzend gemaakt zodat hij goed afsteekt bij de achtergrond en toch subtiel is.

Als afwerking heb ik enkel maar wat Sequins op de kaart verdeeld en geplakt, en het paneeltje gemat op Whisper White en tenslotte op een basiskaart van Delightful Dijon Cardstock.

Ik vergeet bijna te vertellen dat de bloem een subtiel glimmertje heeft gekregen op de lichte delen, met de Wink of Stella Clear Glitter Brush Pen. 


Het was ZO leuk om weer eens iets heel anders met deze stempelset te doen en ik ben heel blij met de kleuren zo bij elkaar! Het koele groen, en het warme geel, samen met het zomerse blauw. Lekker fris!
Hopelijk worden jullie er ook een beetje blij van!

(Zo met de nieuwe catalogus in zicht is de tekst trouwens wel heel toepasselijk! ;o))

Wat heb ik gebruikt: 
Stempels: You've Got This, Timeless Textures
Inkt: Cucumber Crush, Delightful Dijon, Bermuda Bay, Basic Gray, Versamark
Papier: Cardstock: Delightful Dijon, Whisper White, Shimmery White
Embellishments: Brights Sequin Assortment, Embossing Powder Whisper White
Tools: Heat Tool, Embossing Buddy, Aqua Painter, Uniball Signo Gel Pen, Blender Pen, Stampin'Spritser, Keukenrol
En verder: Multi Purpose Liquid Glue, Fine Tip Glue Pen

Tot snel!
Annette

Profiteer nu nog van de grote UITVERKOOP en bemachtig je favoriete producten 
voor het te laat is!!! klik {hier!!} OP=OP

Tot 28 mei 2016: Gratis verzenden van je bestelling vanaf 60 euro!!!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: Maandag 23 mei 19.00 uur

Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

 Blijf je vaak in dezelfde stijl "hangen"?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)


6 opmerkingen :

 1. Wat ongelooflijk prachtig! Ik kijk mijn ogen weer uit bij je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb er maar één woord voor WOOOOOWWWWW

  Liefs Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful work! Thank you so much for sharing it and for telling us how to make it :) Susan from Australia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Linda Vellenga21 mei 2016 om 11:25

  Al heel lang niet meer zo'n bijzondere kaart gezien. Het lijkt wel of hij licht geeft en er zit zoveel diepte in!!! Echt PRACHTIG!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...