dinsdag 8 maart 2016

Kleurrijke contrasten met Age Awareness d-INKT!-sdag#4

Soms heb ik ineens zin in een lekker fris kleurtje, en als ik zo'n dag heb, snuffel ik in mijn inktenrekje en kijk dan welke kleur ik nu eens wil gaan gebruiken....  Nu is oranje een kleur die ik eigenlijk maar weinig pak maar die het altijd ontzettend leuk doet op kaarten, dus deze kleur werd het deze keer. Gewaagd? Het hangt er helemaal vanaf waar je het mee combineert!

Ik besloot voor twee blauwtinten te gaan. Lekker fris zo bij elkaar, en blauw en oranje zijn kleuren die recht tegenover elkaar liggen in het kleurenspectrum, dus lekker contrasteren met elkaar.

Lekker "crispy" dus, samen met fris wit!


Ik maakte met de DTP Wipe-techniek een lekker "wild" achtergrondje! Hier en daar liet ik wat stukjes wit, dan komen de kleuren nog beter tot hun recht.


Ook heb ik daarna over de achtergrond nog met verschillende stempels extra diepte aangebracht. Door die laagjes krijg je een aparte, gemeleerde basis. 

De focus gaat ondanks de drukke achtergrond toch ook echt naar de tekst! 

Ik maak er nooit een geheim van dat ik een grote zwak heb voor leuke teksten en mooie lettertypes. Deze set, Age Awareness, heeft dat allemaal. Die originele krul-letters bijvoorbeeld, die zijn toch supergaaf!!

Er zitten enorm leuke en bruikbare kreten bij die je onderling op diverse manieren kunt combineren. 

Zo is er ook bijvoorbeeld een tekst waarin je facebook bedankt omdat je -dankzij facebook- niet bent vergeten dat iemand jarig is. Geinig toch, zo'n "droge" (en in dit digitale tijdperk ook actuele) opmerking op je kaart!


Maar deze keer heb ik de tekst wat neutraler gehouden...De beide tekststempels heb ik natuurlijk in kleuren gestempeld die elders op de kaart terugkomen. 

Het witte middenvlak en de donkere basiskaart brengen alles in verhouding waardoor het een kleurrijke maar toch net niet TE bonte kaart wordt.


 

Ik moest natuurlijk toch even een detail in de kaart verwerken om het strakke te doorbreken en dat deed ik door een leuke tab te maken in Marina Mist, gemaakt met de Decorative Label Pons. Alleen heb ik daar hier maar de helft van gebruikt, waardoor je dus dit leuke vormpje krijgt. Een stukje Whisper White Bakers Twine is ook weer heel rustig maar maakt het net af.

Als klein extraatje heb ik nog wat White Perfect Accents aangebracht. Dat is eigenlijk de strakkere tegenhanger van de Pearls en Rhinestones.

 

 Het leuke van deze inktige achtergrondtechniek is dat je er weer allerlei leuke variaties op kunt maken. Dus je gaat vast nog wel eens zo'n nieuwe variant tegenkomen bij de Kijkkast!!

Dit is in ieder geval een fris mannenkaartje geworden, geschikt voor eigenlijk alle leeftijden! (altijd handig om in huis te hebben....)

Deze techniek is ook behandeld in een van mijn Artsy techniekenworkshops. Jammer dat je hem net gemist hebt? Er komen er zeker nog meer hoor! En er zitten eigenlijk in elke workshop nieuwe tips en trucs verstopt, dus kom eens langs als je ook dol bent op inkt, papier en stempels en je graag nieuwe dingen wilt leren! Natuurlijk doen we ook workshops voor beginnende stempelaars! In de workshopagenda vind je het overzicht van geplande activiteiten maar er is nog plaats genoeg voor jouw wensen en voorkeuren. Laat me vooral weten wat je graag zou willen doen of leren!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Age Awareness, Timeless Textures
Inkt: Pumpkin Pie, Marina Mist, Night of Navy
Papier: Cardstock: Whisper White, Marina Mist, Night of Navy
Pons: Decorative Label
Embellishments: Bakers Twine Whisper White, White Perfect Accents
Tools: Sponge Daubers, Paper Snips
En verder: Stampin'Dimensionals, Snail Adhesive

Tot snel!
Annette

*Van 5 januari tm 31 maart 2016: Sale-A-Bration! Krijg een gratis SAB kado bij elke 60 euro aan bestelling!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: maandag 14 maart om 19.00 uur

Een creatief kadootje voor jezelf!
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)8 opmerkingen :

 1. Iris Van Diepen8 maart 2016 om 15:00

  Wat een ontzettend gaaf, fris en origineel kaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verina Nijhoff8 maart 2016 om 15:02

  Supermooi die achtergrond, heel mooi zo met de tekst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kirsten Vaillot8 maart 2016 om 15:05

  Een heel gewaagde kaart zo met die drukke achtergrond, maar je heb een perfecte balans weten te bereiken met de rest waardoor het geheel toch helemaal klopt en echt mooi is geworden. Echt heel knap hoe je dat gedaan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ongelooflijk coole kaart zegt zoonlief En ik ben het helemaal met hem eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, die spettert van mijn scherm af. Ontzettend mooie kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke fris ogende kaart, volgens mij ken ik deze techniek nog uit een ver verleden, heel mooi en die tekststempels zou ik in eerste instantie niet aanschaffen maar als ik ze zo zie denk ik, mmm misschien toch maar eens over nadenken.

  Liefs yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kaart, heel apart!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wendy Steltenpool9 maart 2016 om 12:09

  Wow, een superkaart!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!