dinsdag 29 maart 2016

Botanical Blooms in Indian Summer-stijl d-INKT-sdag#7

De wereld van stempels, papier en inkt is er eentje die me blijft verrassen!;o)


Door maar wat te "prutsen"kom je soms tot de wonderlijkste ontdekkingen....


Nu klieder ik af en toe graag met inkt...

En zo bevond ik me dus vandaag ineens, en helemaal onverwacht, in "Indian Summer" sferen...

Heel erg lekker als het buiten slecht weer is!
Het begon allemaal met een stukje dat ik las op de Facebookgroep van onze upline Zoe Tant, en van haar hele team. We hadden het over kleuren die je niet snel pakt. Voor de een waren dat heel andere kleuren dan voor de ander. Enkele dames maakten er een uitdaging voor zichzelf van om juist met die kleuren die ze lastig vinden eens iets te maken en dat zorgde voor wonderlijk leuke resultaten.

Nu zijn er  eigenlijk geen Stampin'Up!kleuren die ik nooit gebruik, maar ik vind een uitdaging altijd erg leuk, dus koos ik een voor mij heel lastige kleurencombinatie waarin ik niet zo veel vertrouwen had en ging daarmee aan de slag om een inktig achtergrondje te maken...


Ik ging aan de slag met mijn Aquapainter, een stukje Whisper White Cardstock en de hierboven getoonde inkten....

Nou, in eerste instantie werd het helemaal niets, zo flets en saai.....ik dacht echt iets te hebben dat rijp was voor de prullenbak, maar aangezien ik toch niets te verliezen had ging ik, toen het eenmaal droog was,  aan de gang met sponsjes, water, en nog meer inkt! Door meer kleur toe te voegen kwamen warme Indian Summerachtige kleurschakeringen tevoorschijn. Dat knapte al wat op....Maar het was nog steeds te saai vond ik.

Ik besloot een "geheim ingredient" uit de keuken er op te gooien en liet het een nacht drogen....

Heb je enig idee wat het was, dat ingredient??


De volgende dag was er iets wonderlijks gebeurd met het papier. Het gladde Whisper White Cardstock had een gave structuur gekregen! Dat was interessant! Eens kijken wat er zou gaan gebeuren als ik daar dan weer overheen ging stempelen...


Met de stempels van Timeless Textures bracht ik wat kleuraccenten aan. Toen werd het ineens een warm geheel, en leek het interessant genoeg om een kaart van te maken. 

Door de kleuren en de wat aparte achtergrond besloot ik voor de Botanical Bloom Stempels en Dies te kiezen, vanwege de bijzondere vormen die deze bloemen en bladeren ook hebben.

De tekst van de Sale-A-Brationset Botanicals for You (Nog slechts twee daagjes gratis te kiezen bij een bestelling vanaf 60 euro) vond ik er erg mooi bij passen. De stijl van de letters is ook afgestemd op de Botanical Dies en stempels. Door deze stempelafdruk zie je ook weer goed hoe veel structuur er in het papier zit! Het is net textiel!

Ik stanste en bestempelde de bloemen. Ik gebruikte hiervoor reststukjes Cardstock in de kleuren van de inkt die ik had gebruikt.

Botanicalstempels en framelits zijn trouwens samen met bijpassend DSP als bundel te bestellen, uiteraard met 15 procent bundelkorting! Altijd leuk! ;o)


Daarna  bracht ik een stikrandje aan in de Faux-Stitching Techniek. 

De bloemen liet ik hier en daar over de randen van de kaart vallen. Niet te veel, want hij moet natuurlijk nog wel kunnen staan en in een enveloppe passen (alhoewel ik die natuurlijk ook zelf had kunnen maken met het Envelope Punch Board maar daar dacht ik toen even niet aan ;o)


Wat kleine Rhine Stone Jewels geven net een frisse koele "touch" tussen al die warme kleuren.

En zo ontstond dus op een wonderlijke manier, uit een mislukking, dit  ietwat gekke 
d-INKT-sdagkaartje.

Moraal van het verhaal.... Mislukkingen bestaan niet!  Je kunt er altijd nog iets mee! Proberen is altijd leuk... en een uitdaging geeft soms nieuwe ideeen.... ( en...weggooien kan altijd nog!)


Of had ik het toch maar beter weg kunnen gooien? 

Ik ben echt benieuwd wat jij gedaan zou hebben! Zeg gerust je eerlijke mening! ;o)

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Botanical Blooms, Botanical for You, Timeless Textures
Inkt: Cajun Craze, Tangerine Tango, Cherry Cobbler, Pumpkin Pie, Calypso Coral, Soft Suede, Early Espresso
Papier: Cardstock: Early Espresso, Whisper White, en restjes Cajun Craze, Tangerine Tango, Cherry Cobbler, Pumpkin Pie, Calypso Coral, Soft Suede, Early Espresso
Dies:Botanical Builder Framelits
Embellishments: Rhine Stone Jewels
Tools: Aqua Painters, Stampin'Spritzers, Stampin'Sponges, Stampin'Write Markers Neutrals, Paper Piercing Tool, Stampin'Pierce Mat, Big Shot
En verder: Multi Purpose Liquid Glue, Mini Glue Dots, keukenrol Tot snel!
Annette


*Profiteer nog even van de Sale-A-Bration, en kies bij je bestelling vanaf 60 euro een gratis SAB-kado  uit de speciale folders! Let op, de Sale-A Bration duurt nog maar 2 dagen!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: maandag 4 april om 19.00 uur

Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

  Mer mogelijkheden benutten van je mooie Stampin'Up! Producten?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)
7 opmerkingen :

 1. Anneke Valkering30 maart 2016 om 00:07

  WAAUWWW, Annette, dit is ongelooflijk mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een ronduit SCHITTERENDE kaart, en een geweldig verhaal er bij! Ben blij dat je het niet hebt weggegooid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kaart vind ik echt prachtig geworden. Wat een geweldig geheel is het zo, met die bijzondere kleurcombinatie. Heel heel heel mooi gedaan! Je blogpost was weer heerlijk om te lezen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neeeeeee, gelukkig heb je het niet weggegooid. Wat is dit een mooie verrassende kaart geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Carmen de Vries30 maart 2016 om 09:02

  Heel graag zou ik zulke kaarten leren maken. Leren durven. Kan dat ook? Ik wil graag jouw technieken leren! Je doet zulke bijzondere dingen! Dit is ook weer een geweldige kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja natuurlijk Carmen, je bent van harte welkom, en ik kom ook graag bij jou langs om eens een workshop te verzorgen! Natuurlijk bespreken we dan samen wat ik voor workshopje ga samenstellen dus heb je zelf invloed ;o) In de workshops bij mij thuis (zie de agenda) zitten altijd wel tips en trucs verstopt. Er staan een paar nieuwe workshhops in dus kom gerust eens! Gezellig en leerzaam!
   Hopelijk tot snel!

   Verwijderen
 6. Wow what a great card and you certainly covered the challenge for using colours that you don't use as much as others. It's fab. Zx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!