dinsdag 16 december 2014

Lekker traditioneel!

Alhoewel ik wel van een experimentje houd, en ook van het ontdekken van meer mogelijkheden,  vind ik ook lekker traditioneel werk erg leuk om te maken. Leuk, die afwisseling!

Rood, groen en wit, de echte ouderwetse kerstkleuren! Maar dan wel met een knipoog naar het nu hoor! Oftewel: Modern Klassiek! Ik heb van deze kleuren de frisse variant genomen: Het heldere Real Red en het frisse Garden Green.

De "net echte" dennentak van de set Ornamental Pine, met een sierlijke lange naalden er aan is echt mooi groot, bijna kaartvullend, maar je kunt ook prima gedeeltes er van gebruiken. Dat heb ik hier gedaan.Ik heb eerst de achtergrond gestempeld met deze prachtige tak, in ton sur ton, zodat de tak wel heel duidelijk zichtbaar is, maar toch niet op de voorgrond treedt. Op het voorste paneeltje heb ik hem nog eens gestempeld met Garden Green.

Het model van de kaart maakt het net iets spannender maar is heel makkelijk te maken. Ik heb de plaats van de vouwlijn zo gemaakt dat de kaart in een normale enveloppe past. Dat is heel makkelijk met de Simply Scored Plaat, maar met de Stampin'Trimmer lukt het ook

Vervolgens heb ik op een reststukje Whisper White de gedetailleerde kerstbal gestempeld die ook bij deze set zit, dit uitgeknipt en met Dimensionals zo opgeplakt dat de bal net buiten het paneeltje valt en ze het strakke van alle lijnen in deze kaart doorbreekt. Daar heb ik dan weer een ministrikje boven geplakt met een glue dot. Zulke strikjes maken is heel makkelijk met dit soepele maar toch stevige smalle lint.  Al met al geeft dat veel extra diepte en het wordt er wat speelser door.Op deze foto is de opbouw van de kaart te zien. Het witte achterste vlakje vormt weer een randje om een deel van het voorste paneel als de kaart dicht is. Dan lijkt het net of dit dubbel gemat is.

De tekst komt uit mijn inmiddels haast onmisbare Sentimenten-stempel-set. Daar zit altijd een geschikte mooie compacte tekst bij en ze zijn geweldig uit te ponsen.

Het Diagonaal gestreepte papier komt uit het geweldige, fris gekleurde Designer Series Paper met de naam Nordic Noel.

Met deze stempelset Ornamental Pine die ik hier heb gebruikt kun je zoveel kanten op! Ik hoop daarvan spoedig nog wat meer voorbeelden te kunnen laten zien. Ik heb hem zelfs al gebruikt voor mijn December Daily Album! Alles mixt en matcht en dat is gewoon ideaal! Daardoor gebruik je alle materialen ook veel vaker!

Morgen heb ik voor jullie naast de Weekly Deals ook nog ander nieuws en enkele aankondigingen in petto! Heb je al een agenda voor 2015 klaarliggen? Ik zou het maar snel gaan doen! ;o)

Het is een drukke week, maar vergeet vooral de Kijkkast Challenge niet! Het is een heel makkelijke deze keer... Mocht je het gemist hebben.......HIER lees en zie je er alles over!

Wat heb ik gebruikt:

Stempels: Ornamental Pine, Sentimenten
Inkt; Garden Green, Real Red
Papier: Cardstock: Garden Green, Real Red, Whisper White
             DSP: Nordic Noel Designer Series Paper
Embellishments: 1/8 inch Taffeta Ribbon in de kleur Real Red
Pons: Modern Label
Tools: Paper Snips, Simply Scored Scoring Tool. Stampin'Trimmer, Sponge Dauber
En verder: Stampin'Dimensionals, Stampin'Glue Sticks

6 opmerkingen :

  1. Het is weer oogstrelend mooi Annette! Wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooohhh je kaart is prachtig, maar ik zit ook al vol spanning te wachten op wat je morgen gaan vertellen... Nieuwe workshops? Ik hoop dat je weer van dei gave techniekenworkshops gaat doen, en Project Life op jouw manier!!! Dan weet ik namelijk dat er altijd leuke extraatjes in de workshop zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze stijl doe jij ook heel goed! Het is zoals altijd weer net even anders dan anders!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...