vrijdag 12 december 2014

Nostalgische kersthuisjeskaart

Natuurlijk zit ik er tot over mijn oren in: in de KERSTKAARTEN!

Nu heb ik er een vreselijke hekel aan om veel keer het zelfde te maken dus wordt elke kaart anders. Dat is inderdaad niet de makkelijkste weg, maar zo blijf ik het wel superleuk vinden! Steeds iets nieuws uitproberen, nieuwe combinaties zoeken, is gewoon het allerleukste.

Een van mijn favoriete stempelsets uit de herfst-wintercatalogus zijn de geweldige en veelzijdige huisjesstempels van de set Holiday Home. Er horen bijpassende Framelits bij. Ideaal dus!

Het leuke van deze set is dat je er zoveel kanten mee op kunt. Niet alleen qua stijl, maar ook qua gelegenheid, aangezien er geweldig leuke accessoires als stempel bij de set zitten. Doordat ze van Photopolymer zijn kun je alle onderdeeltjes perfect en makkelijk op de goede plek stempelen. Die leuke onderdeeltjes maken dat je ook voor een verhuizing, een bedankje, halloween, lente, winter, veel liefs, herfst, zomaar etc geweldig leuke kaartjes kunt maken.

Maar we zijn nu helemaal "into kerst" dus vandaag een kerstvariant!Hier heb ik gekozen voor een vintage-achtige stijl, en warme kleuren. Ook met niet kerststempels kun je geweldig combineren. Ik ben helemaal weg van de achtergrondstempel die ik hier heb gebruikt, I Love Lace genaamd. Dat geeft natuurlijk meteen al een nostalgische basis. Hij stempelt echt zo gedetailleerd! Prachtig!

De boompjes en het hartje op het huis kun je wat "ouder" laten lijken door ze eerst even licht af te stempelen op een kladpapiertje.Geen moeilijke technieken zijn er op deze kaart terug te vinden. Ik heb de huisjes eenvoudig gestempeld met Soft Suede inkt, ze met de framelits en de Bigshot uitgestanst en ze daarna flink gesponsd. Het achterste huisje iets meer dan het voorste. Dat geeft al extra diepte effect. Door met de 2-way glue pen in alle raampjes een streepje te zetten en dit vervolgens te voorzien van wat Stampin'Glitter in de kleur Gold worden de raampjes wat "echter".  Helaas is het heel lastig dat goed op de foto te krijgen.

Dat subtiele vleugje goud komt terug in het Bakerstwine dat ik een paar keer om de kaart gewikkeld heb. It's all in the details ;o)Door de "oude" kleuren, de gebruikte materialen, het kant en het flink veel sponzen met inkt wordt het een lekker knus geheel. Er zitten veel laagjes in de kaart, dat geeft ook structuur en afwisseling.

Vintage hoeft niet extreem vol of druk te zijn. Dat is tenminste niet zo mijn ding...Het is een kwestie van niet te veel, niet te weinig maar zoeken naar wat voor jou "precies goed" is.

Het duurt nog maar een paar weekjes, dan is deze seizoenscatalogus niet meer geldig en zullen deze leuke Holiday Home huisjes dus ook niet meer te bestellen zijn. Over de bijpassende framelits zijn trouwens nog leuke dingen te vertellen ( extra mogelijkheden!)  maar dat bewaar ik tot een volgende keer. Overigens geldt voor deze set dat je bundelkorting krijgt als je stempels samen met de framelits bestelt! Atijd leuk, 15 procent korting!

Eens nadenken naar wie ik deze kerstkaart zal gaan sturen....

Ben je ook nog druk bezig met je kerstkaarten? Let dan goed op de volgende blogpost... er komt een leuke "kerstige" challenge aan!

Wat heb ik gebruikt?
Stempels: Holiday Home, I love Lace
Inkt: Cherry Cobbler, Soft Suede, Old Olive
Papier: Cardstock: Cherry Cobbler, Soft Suede, Sahara Sand, Very Vanilla
DSP Typeset
Framelits: Homemade Holiday Framelits Dies
Embelishments: Metallic Bakers Twine Gold, Venetian Crochet Trim, Tea Lace Paper Doilies, Stampin'Glitter Gold
Tools: Stampn'Sponges, Big Shot, Magnetic Plate, Paper Snips, Stampin'Trimmer
En verder: Multi Purpose Liquid Glue, Stampin'Dimensionals, 2 Way Glue Pen, penseeltje,


9 opmerkingen :

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!