woensdag 26 oktober 2022

Lang, langer, langst! - Bloghop Stempel Schatten - Leuk verpakt!

Hallo en welkom bij deze Bloghop van de Bloghopgroep Stempel Schatten! Deze groep gaat de verborgen/vergeten schatten uit de catalogi ontdekken en in het zonnetje zetten! Er zijn namelijk af en toe sets die je maar heel weinig voorbij ziet komen terwijl het toch echte pareltjes zijn!

Een goede reden om daar met deze groep iets aan te doen!

Vandaag hebben we een wel HEELL leuk thema, namelijk verpakkingen! Stempelspulletjes zijn namelijk uitermate geschikt om leuke verpakkingen te maken! Een leuk doosje zakje oid geeft immers veel leuker, en wordt vaak zeer gewaardeerd!

Vaak vind men de verpakking net zo leuk als de inhoud. 

En minstens zo belangrijk: Het is vreselijk leuk om van die leuke hebbedingen te maken! Dus ik doe dat dan ook vaak en graag!

Inmiddels heb ik in mijn omgeving dan ook al de mensen een beetje verpest ;o) Zonder leuke verpakking, of leuk label oid op mijn kadootje, kan ik al bijna niet meer op een feestje verschijnen LOL!

Ik vind het zelf leuk als de basis vrij simpel en snel te maken is, en ik me daarna lekker kan uitleven op de decoratie/aankleding!

Vandaar mijn keuze voor vandaag... Een stans om een doosje te maken! Snel, leuk, en makkelijk, en ik heb er meteen een aantal handige extra tips bij! 

De eerste Stempel Schat die ik koos voor vandaag is deze set Cracker & Treat Box Dies.

Dit is een van de "losse"stanssets die te vinden is in de jaarcatalogus. Met "los"bedoel ik dat de zet niet speciaal samen is ontworpen met een bijpassende stempelset. Deze stansset is een echte basisstans die je gewoon met ALLES kunt combineren!

Je ziet de set maar weinig voorbij komen, en dat is zonde, want dit is echt een pareltje in de catalogus! Zo eentje die je ook na jaren BLIJFT gebruiken!

(foto van Stampin'Up!)

In letterlijk een handomdraai maak je met deze stansset de leukste doosjes! Natuurlijk geinspireerd op de vorm van de wereldberoemde Christmas Cracker!

Uitstansen, even de rillijntjes vouwen, een strook plakken, en lintje er om! Klaar! Easy peasy!

Omdat ik graag kerstdoosjes wilde maken koos ik prachtig DSP uit! Stemmig, fijntjes en met mooie gouden details! Bovendien vind ik de kleuren geweldig gekozen... Gewoon net even anders! 

Ik snap er dan ook niets van dat je dit Lights Aglow Specialty DSP maar zo weinig voorbij ziet komen! Het is prachtig! Dus ik denk dat ik dit papier ook zeker wel een Stempel Schat mag noemen!

Dit is het eerste doosje dat ik maakte. Het is een ontzettend leuk maatje. Denk aan een lippenbalm, een flesje nagellak of een chocoladebar. Dat past er perfect in!
Maar ook bij het dinerbord met wat pepermuntkussentjes voor na het kerstdiner is het een leuk item om te maken, en een leuke, feestelijke aankleding op je tafel!

Maar soms wil je een net iets groter doosje hebben.... En ja ook dat kan! Ik heb een paar manieren uitgedacht om dat te doen. Het leek me leuk om dat vandaag aan jullie te laten zien! 

Voor doosje nummer 2 stanste ik het basisdoosje uit. Deze sneed ik precies door midden.
Vervolgens nam ik een strook bijpassend cardstock van 6 cm breed en legde deze over het middelste deel van de stans, en haalde deze door mijn stansmachine. 
Het ontstane middendeel maakte ik net even leuker door er met een sterretjesstans uit de set (er zitten nog veel meer leuke extraatjes bij!) op twee plekken openingetjes te maken.
Op de foto's kun je zien hoe ik het middendeel tussen de uiteinden plakte. Daarna plakte ik het doosje op de normale manier dicht.

In doosje nummer 2 kun je prima een niet al te grote ballpoint kwijt, of bijvoorbeeld een rol pepermunt!

Maar het kan ook anders, of nog groter! Beiden laat ik je hieronder zien!

Voor doosje 3 stanste ik bijvoorbeeld twee keer het basisdoosje uit! Daarna sneed ik bij beiden aan een kant het "sluitingsdeel" af. 
De gesneden kanten komen nu aan elkaar, zodat je een bijna dubbellang doosje hebt!
Dit doosje is ongeveer even groot als doosje 2, maar dan helemaal in 1 dessin!

Wil je het nog net wat groter? Ook dat kan!

Voor het maken van doosje 4 combineerde ik de trucs van doosje 2 en doosje 3. Ik stanste een extra middendeel uit cardstock, en twee basisdelen uit het designpapier! De rest wijst voor zich, toch?


Dit doosje is echt lekker groot, ongeveer anderhalve ballpoint past er in, schat ik. Zelf vind ik deze maat heel leuk om met snoepjes en geld gevuld kado te geven. In dit geval voor kerst, maar ook voor verjaardagen heb ik deze al diverse keren gebruikt! Het ziet er best spectaculair uit, en dat je er in tien minuutjes meer klaar bent weet niemand ;o) Bovendien kun je hem in kleur of thema afstemmen op de jarige. Daar kun je dus best mee aankomen!

Voor alle vier de doosjes gebruikte ik het zelfde Satin Edged Ribbon om de doosjes dicht te strikken. Het Very Vanilla, en het subtiele strookje goud passen geweldig bij het Designpapier!

Met een van de leuke labelstansjes in de set stanste ik deze schattige ovalen labeltjes. De sterretjes had ik over van doosje 2. Net leuk om zo bij het lint te bevestigen dacht ik zo. De details maken het vaak juist zo leuk!

Ook voor de verdere decoratie gebruikte ik nog een Stempel Schat!

De set Merriest Moments is een prachtige set, met eindeloos veel mogelijkheden! Ik heb er vorig jaar al zo veel plezier mee gehad! Kijk HIER maar eens! 

Maar dit jaar had ik deze set nog niet zo veel gebruikt EN het was net wat ik zocht voor mijn doosjes, dus mocht ook deze bijna-vergeten Stempel Schat weer even in actie komen! Jippie! Ik ben dol op deze mooie set!

Ik stempelde en stanste de kerstrozen, de blaadjes en de teksten en stanste ze uit. Met de Lovely Label Pick a Punch maakte ik van de teksten leuke labeltjes.
In de kerstrozen kwam een gouden pareltje, om het goud van het DSP en het lint weer subtiel terug te laten komen.

Natuurlijk gebruikte ik kleuren die terugkomen in het Designpapier! We houden er immers van als alles zo mooi bij elkaar past!

Simpel te maken, snelle kadoosjes die er toch luxe uitzien!

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven!

Waarvoor zou jij deze Cracker & Treatbox Dies gebruiken?

Ik heb trouwens nog meer leuke ideetjes met deze set, ook varianten op het model, dus kom snel weer kijken als je daar belangstelling voor hebt, want ik ga deze binnenkort ook hier laten zien.


Dit was dan weer mijn bijdrage voor deze keer, ik hoop dat je het leuk vond! Dank voor je bezoek aan de Kijkkast!

Vergeet niet om de bijdragen van de andere designers van team Stempel Schatten te bekijken ;o) Wij voorzien je samen graag van leuke ideetjes en nieuwe inspiratie! Alle links vind je hier onder!
De lijst met gebruikte producten heb ik ook toegevoegd. Alle producten zijn natuurlijk weer te bestellen bij de Kijkkast!

Veel plezier bij je vervolg van de hop, en heel graag tot snel! XXX Annetteđź’š

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Merriest Moments
Papier: Cardstock: Very Vanilla, Cherry Cobbler, Soft Succulent
             DSP:  Lights Aglow Specialty DSP
Inkt: Evening Evergreen, Soft Succulent, Cherry Cobbler
Dies: Cracker & Treatbox Dies, Merriest Frames Hybrid Embossingfolder
Pons: Lovely Label Pick a Punch
Embellishments:Satin Edged Ribbon Very Vanilla-Gold, Festive Pearls
Tools: Stampin'Cut & Emboss Machine, Paper Trimmer.





Eerstvolgende (MEE)besteldagen
Maandag 31 oktober 19.00 uur
Maandag 7 november 19.00 uur




Gebruik in OKTOBER de hostesscode KBSPWZ6W als je online bestelt zodat ik je een bedankje kan geven!
Bij een bestelling vanaf 95 EURO krijg je deze maand gratis een pakje Rustic Metallic Dots twv 9,75. Een geweldige versiering op je stoere, vintage, kerstige of herfstige projecten


đź’“De allerbeste DEAL: Het Stampin'Up! Startpakket!đź’“
Kies voor 175 euro en betaal slechts 129 euro
minimaal 20 procent korting op volgende bestellingen
Gratis toegang VIP Lounge!
Lees HIER alles!



Catalogus aanvragen:


Wil jij de dikke nieuwe Jaarcatalogus en/of Minicatalogus ontvangen? Vraag ze nu bij mij aan!
Klik HIER voor alle info!




en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***


Kijkkast Thuisworkshops!
Binnenkort te boeken, de nieuwe Happy at Home Workshopbox!!
Meld je snel aan!
Wil je ook een supercomplete Kijkkast WORKSHOP doen vanuit je eigen huis?
Klik hier voor alle info over de  >> Happy-At-Home Workshopbox


5 opmerkingen :

  1. Heel erg feestelijk, deze Christmas crackers. Ook leuk voor op de tafel tijdens het kerstdiner! Creatieve groet, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk, ook je wijzigingen om het doosje aan te passen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superleuk en ook je aanpassingen om het doosje groter te maken. Groetjes Nina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, hoe goed bedacht om met deze "parel" een extension versie te maken! Ga ik zeker nog eens maken. Dankjewel voor je inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. DA kann man so nette SACHEN damit verpacken;;;;;

    WÜNSCHE noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!