woensdag 27 januari 2016

Modern Vintage Mannenkaartje met Sky is the Limit!

Nieuw sinds december, bij de Kijkkast, is het Stempelmomentje. Een gezellig en ontspannen samen-stempel-uurtje met koffie/thee en wat lekkers. Alle tijd om ook te kletsen en stempelvragen te stellen, en op je gemakje een leuke kaart of ander projectje te maken. Vanmorgen was het weer zo ver!

Het was reuze gezellig en de tafel zat vol.

We hebben deze keer een modern Vintage kaartje gemaakt. Frisse kleuren en toch een beetje nostalgisch.

Centraal stond de superleuke stempelset Sky is the Limit. Die ene, opvallend leuke, nostalgische set met dat geweldige vliegtuigje, wolkje, teksten en ander leuks.

Deze set is een van de Limited Editions in de SAB folder: Deze set is dus nog maar tot 15 februari gratis te bemachtigen als Sale-A-Brationkadootje bij je bestelling vanaf 60 euro. 

Het is een eenvoudig maar leuk model kaart. Door de flap kun je het onderliggende paneeltje ook leuk bewerken zodat deze bijdraagt aan het totaalbeeld van de kaart. Lekker wat inkteffectjes aan gebracht met Spongedaubers. Natuurlijk MOEST ik ook hier weer de set Timeless Textures gebruiken ;o)  Maar ook de supergave grote World Map achtergrondstempel is geweldig te combineren.

Dat vind ik zo leuk! Heel veel van de nieuwe sets zijn geweldig te combineren met sets die in de jaarcatalogus staan. Het is altijd leuk nieuwe combinaties te maken met stempels die je misschien al hebt, of met een uitbreiding je stempels weer nieuw leven in te blazen, en zo je stempels steeds op een nieuwe manier te gebruiken. Ik hoop binnenkort de tijd te vinden jullie daar wat meer mogelijkheden van te laten zien.

Ik vond het leuk het vliegtuigje los te stempelen en "fuzzy"uit te knippen en dan zo te plakken dat hij ietsje uit het voorste paneeltje steekt, want dat geeft een extra 3d effect en het idee dat hij zo uit je kaart komt vliegen.

Aangezien de details vaak een kaart net "af"maken heb ik dat gedaan met een kleine Silver Mini Brad in het vliegtuigje (net wat stoerder dan een Rhine Stone of Pareltje) en het kleine uitgeponste bannertje dan ook het oog een beetje naar de tekst trekt. Simpel, maar precies genoeg.

We hadden alle tijd, en het was echt heel erg gezellig! Kom je ook een keertje naar het Stempelmomentje? Komt de tijd je niet helemaal uit, of de dag, laat het me dan gerust weten. Ik kan altijd een extra datum plannen!

Houd je ook van inkt, en techniekjes? Dan word je vast blij van de Weekaanbiedingen van deze week!

WEEKAANBIEDINGEN:


Met Embossingfolders kun je superleuke dingen doen, dat weten we inmiddels wel ;o)). Niet alleen relief aanbrengen, maar ook "inktige"achtergronden maken en meer leuks! De Zig Zag Embossingfolder kun je zowel strak en modern als vintage/nostaligsch toepassen. Pas nog heb ik er gave kleurrijke kaarten mee gemaakt. Wat mij betreft een aanrader!

Het Irresistable Specialty Designer Series Paper is Papier/cardstock waar je je creatieve kunsten op kunt loslaten. Op alle sheets zit namelijk een motief in een resistlaagje, wat ZO al erg mooi is maar ook nog leuke creatieve mogelijkheden biedt. Ga je op deze vellen stempelen, sponzen of op een andere manier kleuren met de bekende Stampin'Up! Inkten, dan hecht dit niet op de motieven en dat ziet er supergaaf uit. Je krijgt 6 witte vellen, een vel in Basic Black en vijf vellen in de nieuwste In-Colors. Ze zijn 12 bij 12 inch. Met 25 procent korting altijd gaaf om eens te proberen! ;o)

Masks, ideaal voor mensen die graag mooie achtergronden maken, of zoals ik in laagjes werken. Heel veel technieken zijn er waarbij je deze leuke masks kunt toepassen. De simpelste is het sponzen van inkt met Sponge Daubers of Stampin'Sponges. Je kunt hiermee ook heel subtiel accentjes aanbrengen. Juist de veelzijdigheid is zo leuk aan Masks!! Er zitten vier superbruikbare motieven in dit pakket!

Seam Binding Ribbon is nog altijd een van mijn lievelingslintjes. Het is ragfijn, heeft een mooie subtiele glans en supersoepel te strikken.  De Wild Wasabikleur is een prachtige vergrijsde groentint. Leuk bij naturel of vintage!

Deze aanbiedingen zijn weer geldig tot en met aanstaande dinsdag!

Wat heb ik gebruikt voor de kaart van vandaag?
Stempels: Sky is the Limit (SAB), Timeless Textures, Going Global, World Map
Papier: Cardstock: Whisper White, Island Indigo, Chocolat Chip, Crumb Cake
Inkt: Chocolat Chip, Crumb Cake, Island Indigo
Ponsen: Banner
Embellishments: 1/8 inch Mini Brads Silver
Tools: Sponge Daubers, Paper Piercing Tool, Stampin'Pierce Mat
En verder: Stampin'Dimensionals, Multi Purpose Liquid Glue

Tot snel!
Annette


*Van 5 januari tm 31 maart 2016: Sale-A-Bration! Krijg een gratis SAB kado bij elke 60 euro aan bestellingen!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: maandag 1 februari om 19.00 uur


Op zoek naar een leuk Valentijnsdagkadootje?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)


2 opmerkingen :

  1. Wat een supermooie kaart Annette!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg leuk gedaan! Je combineert sowieso altijd op een heel mooie manier!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...