dinsdag 29 december 2015

Crazy Cards voor teenagers!

Regelmatig hoor ik mensen verzuchten dat ze bepaalde kaarten lastiger vinden om te maken.......

Wat dacht je bijvoorbeeld van kaarten voor TIENERS? Dat is een aparte categorie! Het moet vooral niet kinderachtig zijn, en al helemaaaalll niet "tuttig"!

In onze vriendenkring hebben we best wat vrienden met kinderen in deze leeftijd dus af en toe maak ik er een klein voorraadje van. Vandaag laat ik er daarvan een paar aan jullie zien.

Waar het vooral niet aan mag ontbreken in dit soort kaarten is LEF en KLEUR!


Nou, dat is geen probleem, kleur genoeg!


Al heel lang maak ik zo af en toe van dit soort gekke "funky" kaartjes maar voor mijn nieuwe voorraad ging ik op zoek naar een nieuwe set waarmee ik weer leuke nieuwe ideetjes kon uitwerken.

Wij vieren in Nederland dan wel nauwelijks Halloween, maar dat neemt niet weg dat de stempels die er voor dit thema zijn ook supergeschikt zijn voor ANDERE dingen dan alleen het griezelen op 31 oktober. Ik zag ineens heel veel leuke mogelijkheden met een specifieke set!


En zo gebeurde het dat deze eigenwijze oelewap (ahum) pas NA halloween het licht zag en toen alsnog snel deze superleuke set Howl-O-Ween Treats bestelde. En ik heb er sindsdien al een boel lol mee gehad!

Deze frisse kaart is voor een muzikale puber. Door een paar gave stempelsets te combineren kun je stempels, zoals je hier dus ziet,  steeds weer een nieuwe look geven! 


Voor die leuke hippe, grafische achtergrond heb ik de set Stamp A Bag gebruikt. Dat is ook weer zoiets.....: deze set is ontworpen om zakjes mee te bestempelen, maar ik gebruik hem gewoon voor achtergrondjes. Echt een prachtige basisset!

En een andere set die in de catalogus niet zo opvalt maar ontzettend COOL is, is words of Truth! De teksten op beide kaarten van deze post zijn uit deze set! De teksten zijn ontzettend aansprekend voor "jonge"kaarten, maar ook het lettertype vind ik helemaal te gek!

Tieners willen geen getut, maar wat stoer metallic is wel leuk, dus ik heb uit het Silver Foil Sheet twee sterretjes geponst die de schedel een "rock"uitstraling geven.

Hier zie je goed het glimeffect!

(een uitgebreide lijst met gebruikte producten vind je onderaan dit bericht)

Maar ik heb nog een kaartje te laten zien. Zo mogelijk nog "crazy"-er! ;o)

Hier heb ik heel gewaagde kleuren gemixt. Een beetje lef met kleuren past immers wel bij de doelgroep ;o)

Hier heb ik eerst een "ruig" achtergrondje gemaakt dat aan street-art doet denken. Dit heb ik gedaan met de Slide-techniek. Hier overheen heb ik met het Sterren-masker uit de Hearts and Stars Decorative Masksset en rode inkt her en der sterretjes aangebracht.

Daarna heb ik weer met de Stamp-A-Bag set ronde dots en grungy strepen gestempeld. Als donkere accentkleur nam ik niet zwart maar paars.

Het moet er vooral niet al te "bedacht" uitzien. Dat is weer tuttig ;o)) Oftewel: We denken dus wel na maar het mag niet opvallen, haha.

Het leuke van Washi is dat het een beetje transparant is, dus dat komt hier heel erg leuk uit. Hier en daar zijn wat stukjes geplakt. Ik kwam er toevallig achter dat het tape met de oranje dots ( Uit de 2014-2016 incolor Washi set) er wel HEEL gaaf bij paste. Dat was een leuke vondst! Om het rood een beetje terug te laten komen heb ik ook een paar stukjes van het Washi uit mijn Project Life Hello December Embellishmentkit gebruikt.

De tekst komt ook hier weer uit Words of Truth, alleen heb ik het woord awesome vervangen voor Magic! Dit heb ik gestanst met de Little Letters Framelits.

Deze letters heb ik glossy gemaakt met een laagje Crystal Effects, en daarna heb ik voorzichtig wat Dazzling Details Silver uitgesmeerd, gewoon hier en daar op de kaart.  Ook de sterren en de rand op de hoed heb ik hier mee een glitterlaagje gegeven. Dat zie je iets duidelijker op de volgende foto:


Als jullie het leuk vinden laat ik binnenkort nog wat andere "crazy"kaarten zien die ik heb gemaakt. Laat het me maar weten als je deze stijl ook leuk vindt, als afwisseling! 

Heb ik je op een idee gebracht en wil je ook dit soort kaarten maken... Dan heb ik een niet leuk bericht: Over een paar dagen zijn deze Howl-O-Ween Treat stempels niet meer te bestellen. MAARRRR: Het leuke nieuws is, de stempelset Howl-o-Ween Treat is in de UITVERKOOP! En, ik ga vanavond laat nog een (mee-)bestelling doen!  Maar ook daarna kan ik natuurlijk altijd iets voor je bestellen, als je deze set maar tijdig bestelt als je hem nog wilt bemachtigen...... (en vergeet niet: op is op....)


Clear: 18 euro (was 24 euro)
Wood 25,50 euro (was 34 euro)

Zo dat was even eens wat anders! ;o) Leuk om even een keer te knallen ;o))

Tot snel,
Annette


Wat heb ik gebruikt:

Voor de Rockstar-kaart:

Stempels: Howl-O-Ween Treats, Words of Truth, Stamp A Bag, Gorgeous Grunge, Big News, Skating By (gitaar)
Inkt: Crushed Curry, Pacific Point, Bermuda Bay, Versamark
Papier: Cardstock: Whisper White, Crushed Curry, Pacific Point, Bermuda Bay
Dies: Boo To You Framelits
Pons: 2 inch Circle
Embellishments: Candy Dots Brights en Regals, Embossingpowder Whisper White
Tools: Sponge Daubers, Heattool

Voor de Magic-kaart:

Stempels: Howl-O-Ween Treats, Words of Truth, Stamp A Bag
Inkt: Real Red, Tangerine Tango, Elegant Eggplant
Papier, Cardstock: Whisper White, Real Red
Dies: Little Letters Framelits, Boo To You Framelits
Embellishments: Silver Mini Staples, Crystal Effects, Dazzling Details Silver, Washi: 2014-2016 Designer Washi Tape, Tape uit de Embellismentskit van Hello December 2015 (Project Life)
Tools: Sponge Daubers, Hearts&Stars Decorative Masks, Handheld Stapler


In December bij De Kijkkast: 
De SU-per Eindejaarstombola! 
Maak bij je bestelling kans op gave prijzen!
Lees er HIER alles over!


                                                                 Creatief het nieuwe jaar in?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)
9 opmerkingen :

 1. Oh, geweldige kaarten! SUPER!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HOE BEDENK JE HET TOCH ELKE KEER!!!!!!!! Fantastisch, wat een coole kaarten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal te gek! Wat een inspiratie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat geweldig gedaan, Annette, je moet er maar op komen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dit zijn echt heel erg originele kaarten! Heel gewaagd en heel erg leuk! Echt iets voor de jongelui van nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed dat je zoveel leuke mogelijkheden laat zien met stempels. Dit zijn echt stoere kaarten! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal top! Wat een gave kaarten!
  En die Slide-techniek klinkt wel heel spannend! Het levert een gave achtergrond op!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!