vrijdag 6 november 2015

KIKken! met de kaarten van de oktober KIK!

De KIK van oktober had de titel KIEKEBOE!
We hebben namelijk aandacht besteed aan het maken van doorkijkjes! Zo'n leuk onderwerp, en zo'n leuke manier om je werkstukken extra dimensie te geven, letterlijk en figuurlijk!

Diverse stap-voor-stap tutorials en tips zijn voorbij gekomen. Er was houvast maar ook volop ruimte voor je eigen ideeen!
Zo hebben we elke maand een totaal nieuw onderwerp! De KIK is echt Kikken dus! Je kunt je trouwens ook tot en met tien november weer aanmelden. De eerste Mini-KIK-abonnementen zijn al weer verlengd en we hebben weer nieuwe KIK-deelnemers mogen verwelkomen! Doe jij ook mee? Je kunt ook gewoon een maandje proberen!

DOE JE MEE MET DE KIK? 
Je kunt  [HIER] alle informatie vinden over de KIK en het KIK-abonnement!Er kwamen ook deze keer weer supermooie inzendingen binnen, en ook maakte ik zelf natuurlijk een aantal voorbeelden. Ik laat ze je graag zien!

Doorkijkjes kun je heel strak en eenvoudig houden....


Of juist overdadig en een beetje gek zoals hier met een tevoorschijn piepende pinguin als je de kaart opent...:


Maar heel rustig en naturel kan ook, dan valt het doorkijkje des te meer op:
Je kunt leuk spelen met de diepte waardoor een soort schilderijtje wordt...Of je kunt leuke visuele grapjes toepassen, zoals een tekst die je pas in het landschapje ziet staan  als je de kaart opent.


Bijna alle materialen komen uit de KIK, alleen inkt en stempels en wat kleinigheden zijn extra toegevoegd. Je vindt de info onderaan dit berichtje. En dan had ik  nog meer dan voldoende materiaal over om nog een paar werkstukken te maken, wat ik ook zeker nog ga doen!

Natuurlijk wil je ook de inzendingen zien van de KIK-deelnemers, en natuurlijk is er ook weer een winnaar. Je kunt het allemaal terugvinden in de KIK-galerij! Veel Kijk en KIKplezier gewenst!


Heb je vragen of wil je je ook aanmelden? De komende maanden gaan we met de KIK extra knallen! In november is er een gave techniekenworkshop met prachtige subtiele kleuren, in december gaan we helemaal LOS en in januari hebben we een thema dat je gegarandeerd anders zal laten kijken naar alles om je heen!

Wat heb ik gebruikt:
*De KIK van oktober (inhoud zie KIK-galerij)*
Stempels: Happy Scenes, Winter Wishes, Peaceful Pines, Peaceful Wreath, Flurry of Wishes, Snow Place, Santa's Gifts (tekst), Gorgeous Grunge
Inkt: Whisper White Craft inkt, Cherry Cobbler, Real Red, Mossy Meadow, Old Olive, Smoky Slate, Crumb Cake
Ponsen: Snow Flurry, 2 inch Circle, 1 3-4 inch Circle, Flower Medaillon
Embellishments: Bakers Twine Cherry Cobbler, Candy Dots Brad Bases, Embossingpoeder Whisper White
Dies: Circle Framelits, Square Framelits, Oval Framelits, Perfect Pines framelits, Wonderful Wreath Framelits, Snow Friends, Framelits, Seasonal Frames Thinlits, 
Tools: Big Shot, Stampin'Trimmer, Stampin'Write Marker Cherry Cobbler, Sponge Daubers, Heat tool
En verder: Fine Tip Glue pen, Snail Adhesive, Tear and Tape, 

Tot snel!
Annette

In November bij De Kijkkast: 
De SU-per Eindejaarstombola! 
Maak bij je bestelling kans op gave prijzen!
Lees er HIER alles over!


        
Elke maand een creatieve KIK!
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)


9 opmerkingen :

 1. Wendy Steltenpool6 november 2015 om 22:02

  Wat een geweldige voorbeelden. Stuk voor stuk PRACHTIG!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh wauw zeg, dit zijn echt superinspirerende doorkijkjes! Ik was nog niet met mijn KIK begonnen maar denk dat ik je wel een beetje ga na-apen hoor, echt ZO mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige kaarten, zo smaakvol, origineel, mooi, stijlvol! Mag ik vragen hoe je die krans op de eerste kaart zo mooi gekregen hebt? Je hebt daar van alles mee gedaan maar kan niet goed zien wat het allemaal is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Merel, dankjewel! De krans heb ik met wit embossingpoeder gedaan en toen gesponsd. Heel makkelijk dus! Daarna de besjes ingekleurd met een Stampin'Write Marker en wat kleine Rhine Stones er op. Leuk effect zo he?

   Verwijderen
  2. Hoi Merel, dankjewel! De krans heb ik met wit embossingpoeder gedaan en toen gesponsd. Heel makkelijk dus! Daarna de besjes ingekleurd met een Stampin'Write Marker en wat kleine Rhine Stones er op. Leuk effect zo he?

   Verwijderen
 4. Ongelooflijk mooie kaarten. Wat een inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kelly van der Steen6 november 2015 om 22:20

  Tof idee, die sneeuwvlokken op die stok van de pinguin, zo maak je je eigen toverstaf! Goed bedacht! Ik vind alle kaarten echt schitterend! Van alles wat. Ook de kaart met de schaatsen vind ik mooi. Zo subtiel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooi! Ben weer eens onder de indruk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gorgeous cards Annette. Looking forward to Brussels and swapping with you. Zx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!