donderdag 19 november 2015

How Are You? Laagjeskaart met Vintage Leaves

Wat ik toch het allerleukst vind om te maken zijn kaarten die eigenlijk vrij eenvoudig van opzet zijn, maar waar toch de nodige details in te ontdekken zijn. Subtiele toevoegingen en laagjes, spelen met inkt, diverse techniekjes...... dat soort dingen. Eigenlijk gewoon lekker prutsen en knoeien ;o))


Bij deze kaarten vond ik het leuk om de materialen weer eens op een andere manier te gebruiken. Ik gebruikte de stempels als blikvanger op de voorgrond, maar ook om de achtergrond mee te maken. Daarvoor nam ik meerdere kleuren groen en bruin. Dat is een beetje gemeleerd en gemengd zodat je allerlei kleurschakeringen krijgt. Erg mooi bij elkaar vind ik. Heel natuurlijk...

Dat komt natuurlijk ook door die geweldige stempelset: Vintage Leaves! (Tip: Alleen vandaag is deze set nog te bestellen met 20 procent korting, bij belangstelling doe ik vrijdagavond een extra bestelling. Zorg dat je dan voor 20.00 uur je lijstje aan me doorgeeft.) Er zijn trouwens ook Framelits bij te bestellen.

Door op een andere manier de randjes te sponzen wordt het nog iets grilliger en natuurlijker.

Verder heb ik er allerlei kleine simpele trucjes op losgelaten, zoals het lint dat ik "vintage" heb gemaakt door het nat te maken en te kreuken. Dat draagt bij aan de natuurlijke en vintageachtige stijl van deze kaart. Het zijn maar kleine dingen maar alles bij elkaar is het effect erg leuk.

Het laagje dat met de Striped Scallop Thinlits is gemaakt maakt dat voorgrond en achtergrond meer in elkaar overlopen, en geeft extra diepte. Ik wilde laten zien dat je met deze Thinlits-stans ook geweldig Vintage-achtige kaarten kunt maken.


Op mijn zoektocht in mijn kast naar een klein tekstje ontdekte ik dat de stempeltjes van de Honeycomb Hello Stempelset heel erg goed in de kleine bannerpons passen! Dat is leuk, want soms wil je gewoon niet zo'n opvallend aanwezige tekst op een kaart hebben. Dat was hier dus ook het geval.. Met deze combinatie kan het dus ook heel subtiel. Die ga ik dus vaker gebruiken (ook erg leuk voor minikaartjes!)

Deze kaart was onderdeel van een techniekenworkshop "Vintage Layers" van een poosje geleden, die zo geliefd bleek te zijn dat ik hem op verzoek meerdere malen heb gegeven.  De andere kaarten die we toen maakten zal ik ook binnenkort laten zien.

Als je van deze stijl en technieken houdt, dan is het volgende misschien interessant! Ik heb namelijk een heel nieuwe Techniekenworkshop gemaakt, ook met "layers", ook vintage, en ook vol van tips en trucs maar dan in een lieflijk romantisch thema! Deze workshop is gepland op 30 januari 2016 en je kunt je al aanmelden! Meer informatie hierover  is in de workshopagenda te vinden.

Misschien raar hoor, want het duurt nog even... maar ik heb daar nu al ontzettend veel zin in! ;o)

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Vintage Leaves, Honeycomb Hello
Inkt: Pear Pizzazz, Old Olive, Always Artichoke, Crumb Cake, Soft Suede, Early Espresso
Papier: Cardstock: Pear Pizzazz, Soft Suede, Sahara Sand
Stansen: Striped Scallop Thinlits, Leaflet Framelits
Ponsen: Banner
Embellishments:Seam Binding Ribbon Early Espresso
Tools: Big Shot, Stampin'Sponges, Sponge Daubers, Stampin'Spritzer
En verder: Stampin' Dimensionals, Fine-Tip Glue Pen, Multi Purpose Liquid Glue

Tot snel!
Annette


6 opmerkingen :

 1. Ohhhh, wauw zeg, ik heb in tijden niet zo'n mooie kaart gezien! Geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wilma van Veen-Dijkman19 november 2015 om 23:21

  Jij bent echt uniek in je gebruik van Stampin'Up! materiaal. Wat ontzettend mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat weer een geweldige creatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dat weer mooi gedaan. Ik ben er WEG van!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...