maandag 29 september 2014

Herfstige kaarten-productie

Het is even wat stilletjes geweest op het Kijkkast-blog... Maar achter de schermen broeit er van alles! En wat is er in de afgelopen week een lading creatief werk verzet zeg! Heel veel workshops voorbereid (en daar maak ik nu eenmaal veel werk van!) en gezellige workshopmiddagen gehad maar tussendoor hadden we ook nog een ontspannende ADJU-avond.

Jullie kennen inmiddels wel het idee van zo'n avond. Sinds zo'n anderhalf jaar is er ongeveer eens per maand zo'n gezellige stempelavond waar iedereen zelf aan de slag gaat zonder instructie maar dan wel met een uitdaging. Iedereen ontvangt een uitgebreid materialen pakketje waarin ruim voldoende materiaal zit voor een aantal kaarten en er staan stempels, gereedschapjes, ponsen en stansen en natuurlijk diverse kleuren inkt op tafel. Deze keer hadden we een aantal gasten die nog niet zo lang stempelen en zelfs iemand die voor de eerste keer kwam. Natuurlijk heb ik haar even voorzien van de benodigde basisinformatie en toen zijn we lekker aan de slag gegaan.

Op de een of andere manier komen door deze uitdaging altijd de leukste creatieve opwellingen omhoog bij de gasten van die avond.. Zo leuk! Ze gaan soms helemaal buiten hun comfortzone!



Om tien uur, toen de avond dus eigenlijk afgelopen was, waren we nog zo lekker aan het stempelen dat we nog even langer doorgegaan zijn. Het was ook bijzonder gezellig! En kijk eens naar de resultaten!



Ook van elkaar ziet iedereen weer ideeen, maar toch worden alle creaties verschillend...

Prachtige warme herfstkleuren zijn het, met het  For Al Things Designerseriespaper als leidraad voor de keuze van de kleuren... Echt JUMMIE papier, met leuke dessins!

En dan met het houten elementje er bij, en het natuurlijk karakter van het natural white paper en de passende decoraties.... Volop mogelijkheden om eigen combinaties te maken...



Helaas was het licht niet meer optimaal om de kleuren goed te laten zien, dus hier zijn nog even mijn eigen maaksels...



Want die kon ik natuurlijk de volgende dag nog op de foto zetten, bij daglicht... :o)



We waren al kletsend en overleggend heerlijk relaxed bezig en ik heb dus alleen deze twee kaartjes gemaakt, maar in mijn pakketje zit nog RUIM genoeg voor een ander maaksel. Daar heb ik al een plannetje mee!



Wat hebben we gebruikt?
Stempels: Birthday Surprise, Hey You, Good Greetings, Draw the Line, Gorgeous Grunge, A Round Array, For All Things, Truly Grateful
Inkt: Cajun Craze, Soft Suede, Crushed Curry, Mossy Meadow, Blackberry Bliss
Papier: DSP: Color Me Autumn Designer Series Paper
            Cardstock: Naturals White, Sahara Sand, Blackberry Bliss, Cajun Craze, Crushed Curry,                     Mossy Meadow, Soft Suede
Embellishments: Color Me Autumn  Designer Washi Tape, 1 1/4 Burlap Ribbon, Linen Thread, Bakers Twine Early Espresso, 3/8 inch Stitched Satin Ribbon Blackberry Bliss, Essential Wooden Elements
Ponsen:  Chevron Border Punch, 7/8 inch Scallop Circle, 1 inch Circle, 1 3/8 inch Circle, 2 inch Circle, 2,5 inch Circle, Extra Large Oval
Stanzen: Autumn Accents Bigz
Embossingfolder: Woodgrain
Tools: Big Shot, Stampin'Sponges, Sponge Daubers, Paper Snips, Stampin'Trimmer
En verder: Multi Purpose iquid Glue, Stampin'Dimensionals,

11 opmerkingen :

  1. WAUW, PRACHTIG! Ik kan niet anders zeggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel mooi hoor ik hou wel van deze kleuren..lekker warm

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, mooi zeg, vooral die collageachtige kaart van jou! Zo veel details! En ja die kleuren zijn echt jummie! Weer iets op mijn lijstje!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat je zo ver weg woont! Ik had best eens met jou mee willen doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja Aly, dat had me supergezellig geleken! En bedankt allemaal voor de leuke reacties!

      Verwijderen
  5. Oh, de onderste kaart met dat blad heb je ook gaaf gemaakt, mooi bewerkt! Is dat een stempel? Wat leuk allemaal! En dat waren beginnende stempelaars zei je??????????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En nee, het blad is gemaakt met een Bigz die! En gestanst uit designpapier, en vervolgens lekker gedistressed!

      Verwijderen
  6. Ik vond het best spannend om me op te geven voor deze avond, omdat ik nog maar pas ben begonnen en dingen bedenken is niet mijn sterkste kant. Maar Annette verzekerde me dat ik het heus wel kon en dus deed ik mee. Het eerste half uur ging stroef, ik kwam niet op gang, maar gaandeweg kreeg ik steeds meer ideetjes en ging ik lekker aan de slag, met hier en daar een aanwijzing of een tip.
    Het was, zoals gewoonlijk, weer supergezellig en leerzaam en ik ben heel tevreden over mijn kaarten.
    Op naar de volgende workshop! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. lekker bezig voor een mooi resultat, er prachtig kaarten !! Ik vind de eerst kaart zooooo mooi! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fiona van Kemenade30 september 2014 om 19:18

    Ik ben door mijn nieuwe baan al een hele tijd niet meer op een Adju-Avond geweest en daar baal ik enorm van! Want het zijn altijd zulke gave avonden. Hoe jij het doet weet ik niet, maar je weet bij iedereen het maximale er uit te krijgen op creatief gebied, zonder enige dwang of dat er iets opgelegd wordt, maar toch is er volop begeleiding waar dat nodig is. Ik wou dat ik wist hoe je dat deed! Je hebt dat ZO in je vingers! Echt het geheim van de smid denk ik, want volgens mij ben je je er zelf niet van bewust hoe goed je daar in bent. Maar het is wel de reden waarom ik heel graag bij JOU terugkom, ook al lees ik van tientallen anderen ook de blogs en nieuwsbrieven en woon je niet echt dichtbij...! Top Annette! Ik hoop dat je dit nog HEEL LANG blijft doen! Binnenkort kom ik weer hoor! XXX Fiona

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!