donderdag 11 september 2014

Stempeluitdaging Wondrous Wreath #1

Om mijn creativiteit een beetje op te porren put ik graag uit mijn eigen fantasie of laat ik me gewoon inspireren door het materiaal of door iets uit mijn omgeving. Ik kijk bewust zelden op bronnen als Pinterest omdat ik niet beinvloed wil worden (namaken vind ik echt veel minder leuk!)  en graag gewoon maak wat er in mijn hoofd opkomt. Een beetje eigenzinnig dus, hahaha.  Juist dat omtoveren van inspiratie naar een zelfbedacht maaksel vind ik zo leuk...dat echte verzinnen, bij elkaar zoeken en creeeren.... dan kom je soms  op originele en nieuwe combinaties en ideeen. Dat hoeft helemaal niet zo buitenissig te zijn overigens. Ik houd op z'n tijd ook erg van simpel!

Juist de afwisseling en de vele mogelijkheden van stempels spreken me altijd zo aan in deze hobby. Je zou misschien denken: "Ach, je hebt zo'n plaatje een paar keer gestempeld en dan heb je het wel eens gezien!", maar zo werkt dat bij mij nou juist niet... Dan ga ik gewoon verder kijken, of met andere ogen... De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos, en ideeen zijn er ook volop... Mijn enige beperking zijn vaak de tijd en het feit dat ik nu eenmaal ook andere dingen wil en moet doen!

Vanaf vandaag ga ik met een nieuwe uitdaging aan de slag, en wel met Wondrous Wreath! Gewoon omdat ik daar zin in heb!De Stempelset Wondrous Wreath sprak me in eerste instantie aan omdat ie gewoon ontzettend mooi is! De set bevat een aantal stempels om in stappen een fraaie kerstkrans te stempelen (deze techniek heet Two-step-stamping) , met allerlei leuke accessoires er bij. Ook hoort er een set bijbehorende framelits bij, waarbij ook weer diverse extra's zitten. Al met al heel veel variatiemogelijkheden dus!

Ik heb enorm veel ideetjes met deze set van stempels en framelits. De komende tijd zul je dus geregeld maaksels voorbij zien komen die met deze set gemaakt zijn. Eens kijken wat er  allemaal uit gaat rollen, ik vind dat zelf ook spannend ;o) Maar daarom dus juist leuk!

Ik ga lekker klassiek beginnen, met traditionele kerstkleuren.

Als achtergrond heb ik de Banners Framelits en Circles Framelits gebruikt. Ik heb daarmee uit verschillende kleuren papier vormen gestanst. Ik koos enkele kleuren die bij het prachtige blockje Trim The Tree Designers Paper Stack ( 48 sheets voor 8,50) horen, en in dit geval waren dat Garden Green, Cherry Cobbler en Whisper White.Ik heb de krans in drie lagen gestempeld, eerst met Garden Green nadat ik de stempel na het beinkten eerst heel licht afgedept had met een stukje tissue om een wat verweerd effect te krijgen, vervolgens de tweede laag met Garden Green maar dan normaal beinkt, en de besjes heb ik met  Cherry Cobbler gedaan. Het stempelen in lagen is echt supermakkelijk, want je kunt precies zien wat je doet doordat je door de stempels heen kunt kijken en aan zowel de stempels als de framelits zitten "tabjes"zodat je heel makkelijk ziet hoe de lagen op elkaar moeten. Echt een makkie!De rest spreekt eigenlijk voor zich! De krans is na het stansen verhoogd opgeplakt met dimensionals, het strikje en het ophanglint zijn gestempeld en gestanst

De krans miste nog iets, en toen heb ik dus wat Rhinestone Basic Jewels gekleurd met een Blendabilities-marker in de kleur Cherry Cobbler en op de krans geplakt.


Voor een frisse noot heb ik stikrandjes getekend met de Uni Ball Signo Pen, gewoon uit de losse hand.

Binnenkort weer een ander maaksel met deze supergave stempels! Tot dan!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Wondrous Wreath, Sentimenten
Inkt: Garden Green, Cherry Cobbler
Papier: Cardstock: Cherry Cobbler, Whisper White, Garden Green
            DSP Trim the tree Designers Paper Stack
Embellishments: Rhinestone Basic Jewels
Framelits: Wonderful Wreath Framelits Dies, Circles Collection, Banners Framelits
Tools: Stampin'Trimmer, Paper Snips, Big Shot, Magnetic Platform, Stamp-a-Ma-Jig (voor de tekst)
En verder: Stampin'Dimensionals, Multi Purpose Glue, Uni Ball Signo Pen, Tissue ;o)
6 opmerkingen :

 1. Oh leuk zo'n uitdaging, dit is al een mooie warme kaart en ik kijk al uit naar het moois dat je er nog meer mee gaat maken! Deze stempelset staat hoog op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kaart! Helemaal mijn kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, maar basic, maar ik verwacht eigenlijk nog wel wat gekke creatieve uitspattingen ;o) Gr. El

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kerstkaart in traditionele kerstkleuren , ik ben heel benieuwd naar je andere idee├źn met deze stempelset

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Ik kijk al uit naar de rest!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...