maandag 15 september 2014

Stempeluitdaging Wondrous Wreath #3

Ondanks het mooie weer heb ik toch even heerlijk zitten stempelen. Vandaag ga ik wel in de kerstsfeer blijven, maar geef ik er een beetje een funky draai aan. Een "jong" kaartje vind ik zelf. Je ziet er elementen uit de artjournallingtrend in terug, maar ook freestyle kenmerken!Ook hier werd ik geinspireerd door het materiaal! Ik heb alleen de Wondrous Wreath stempelset gebruikt, dus geen andere stempels.

In de najaarscatalogus staat op bladzijde 29 een gave serie designerseries papier met bijpassend Washitape. "Santa & Co" heet het. Ideaal papier als je vrolijke frisse kerstkaarten wilt maken! Niet het geeikte papier, het is zelfs een beetje gek, maar daarom juist leuk, en nu precies weer een uitdaging voor mij.  Zeker in combinatie met de krans die al snel wat klassieker aandoet. Ze blijken prima samen te gaan!Ik heb eerst een stuk van het Designer Series papier gebruikt als mat. De verschillende laagjes zullen straks de kleuren van de kaart "naar elkaar toe trekken"zodat het een geheel wordt. Ik vrees dat dit gewoon niet goed uit te leggen is, dat leer je door te kijken, en als het goed voelt, dan is het dat ook. Hierdoor blijft het een samenhangend geheel en niet te druk.Op het voorste laagje in Whisper White heb ik rondom een dubbel doodle-lijntje getrokken voor het contrast.Hiervoor heb ik de Stampin'Write marker gebruikt in Basic Black.
Ook heb ik de stempels met de tekst gebruikt op een andere manier. Ik heb de regels losjes (dus niet kaarsrecht) van elkaar geknipt, de randjes rood gemaakt met de Stampin'Write Marker in de kleur Real Red. Ik heb een achtergrondje gemaakt van wat losjes (dus ook niet kaarsrecht) opgeplakte strookjes papier en wat stukjes washitape. Beiden zijn aan de uiteinden op maat gescheurd....Daarop de tekststukjes gedaan maar het woordje JOY heb ik weg laten vallen en vervangen door de stans te gebruiken met hetzelfde woord, maar dan dus groter en uitgestanst.

Tenslotte is de kaart afgemaakt met nietjes op de tekststrookjes en in de bovenhoek van de kaart. Helemaal TE leuk met die nieuwe Handheld Stapler met mininietjes die in de najaarscatalogus staat!  Ook hier weer expres niet helemaal recht en strak. Dat geeft een beetje een industriele look, een beetje stoer en eigentijds. Om dat stoere te versterken heb ik tenslotte een stoere Basic Metal Button gebruikt met een stukje bakerstwine en lint in Real Red dat weer een beetje nostalgisch aandoet.Contrasten, daar draait het dus een beetje om bij deze kaart.

Deze was echt ontzettend leuk om te maken! En de volgende keer maak ik natuurlijk weer iets heel anders! Als ik nu vertel dat ik een lijst heb met al 27 heel verschillende ideeen voor deze uitdaging, snap je dat het waarschijnlijk niet gaat lukken ze allemaal uit te voeren... en dan te bedenken dat dat lijstje elke dag nog aangevuld wordt! Maar voorlopig ga ik nog even door hoor (en de lijst blijft aangevuld worden...)

Willen jullie meer verschillende maaksels zien met deze stempelset?? Laat het me gerust weten, ik ben HEEL benieuwd wat jullie er van vinden!


Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Wondrous Wreath
Inkt: Old Olive, Real Red, Marina Mist
Papier: Cardstock: Whisper White, Marina Mist, Real red
            Designer Series Paper Santa & Co.
Pons: Scallop Edge Border
Framelits: Wonderful Wreath Framelits Dies
Embellishments Silver Mini Staples, 1/8 inch Taffeta Ribbon Real Red, Basic Metal Buttons, Baker's Twine Black
Tools: Handheld Stapler, Big Shot, Paper Snips, Sponge Daubers, Stampin'Write Markers in Real Red en Basic Black

11 opmerkingen :

 1. OOOhhhh te gek, te gek, TE GEK! Wat een prachtige kaart, en zo apart! Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw...dit is nu eens niet zo'n klassieke kerstkaart (die zijn ook leuk hoor ;) )Zoiets had ik zelf nooit bedacht met deze stempelset!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhhh, hierin zie ik echt jouw eigen stijl weer terug... Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben ik even blij dat ik naar je Bright & Funky workshop kom binnenkort ;o) Ik heb er nu NOG MEER ZIN in...TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, die ziet er leuk uit, met die kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, superorigineel! Jij maakt gave dingen!
  Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh what a pretty card and super masculine even with a wreath! Just love it :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fiona van Kemenade30 september 2014 om 19:12

  Jaaaaa, ik wil nog veel meer van je zien met deze set!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...