dinsdag 12 april 2016

Bloemen van Grateful Bunch in een "fabric" jasje d-INKT-sdag#9

Ineens heb ik weer zo veel zin om met bloemenstempels aan de slag te gaan! Zal het het voorjaar zijn? Ik heb geen idee!

Bloemen zijn altijd goed, en passen zich moeiteloos aan, aan elke stijl. Ik ben een beetje verliefd geworden op de mooie, fijn uitgewerkte bloemen van Grateful Bunch. Het feit dat je ze heel makkelijk uit kunt ponsen met de bijpassende pons (die samen met de stempelset als bundel met korting te bestellen is) maakt de set nog fijner om mee te werken.



Deze keer heb ik de bloemen verwerkt in een achtergrond met een mooie structuur-effect. Dit heb ik gemaakt met de Fake Fabric Inking techniek. Dit is toch wel een van mijn favoriete techniekjes geworden, sinds  ik deze werkwijze zo heb bedacht.


Met deze techniek kun je heerlijk met allerlei kleurcombinaties spelen. Hier, in deze kaart, zitten allerlei lenteachtige kleurtjes in verstopt, tot zelfs geel en oranje aan toe, maar is het geheel toch redelijk rustig gebleven. Dat komt doordat alles met deze techniek mooi in elkaar "blendt"

Eerder plaatste ik al een maaksel met deze techniek. Door net andere kleuren en stempels te combineren is het kaartje elke keer anders maar het aparte effect blijft. Deze andere kaart met de Fake Fabric Inking Techniek vind je {HIER}.

Je bereikt dit door in vele laagjes te werken. Hier even een close-upje van het laagjes-effect. De achtergrond ziet er ook elke keer weer anders uit als het licht er anders op schijnt. Heel wonderlijk is dat..
Het is nog steeds gewoon de Stampin'Up! Classic Inkt op Whisper White Cardstock. Als je een goede basis hebt kun je daar ZO veel mee doen! Om die mooie effecten en mogelijkheden ben ik een echte inktfan geworden!


De bloemen heb ik deze keer visueel aan elkaar verbonden met een heel mooie borderstempel. De stempel komt uit de set Bordering Blooms. Deze heb ik in Basic Black afgedrukt op de achtergrond. Daarna heb ik de bloemen er met Dimensionals op verwerkt. De bloemen hebben trouwens nog een extra glimmertje gekregen door ze lichtjes te bewerken met de Wink of Stella Glitterbrush. Dat is alleen heel lastig op een foto vast te leggen.

De tekst op de kaart wilde ik subtiel houden, om de achtergrond en bloemen alle aandacht te laten krijgen. Daarom heb ik dus een mooi klein tekstje uit de set "And Many More" gekozen en dit met behulp van de Washi Label pons en een paar reststukjes bijpassend cardstock op de kaart verwerkt. Lekker simpel.

Omdat de kleuren zo zacht en subtiel zijn zou verdere versiering afbreuk doen, dus heb ik dat weggelaten op deze kaart. Het is volgens mij precies genoeg zo. 

Het was weer heerlijk om te doen! Deze kaart bewaar ik nog even, voor een heel bijzonder persoon!



Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Grateful Bunch, Bordering Blooms, And Many More
Inkt: Elegant Eggplant, Perfect Plum, Marina Mist, Pumpkin Pie, Daffodil Delight, Basic Black, Whisper White Craft
Papier: Cardstock: Perfect Plum, Daffodil Delight, Whisper White
Ponsen: Blossom Bunch Punch, Washi Label
Tools: Stampin'Sponges, Sponge Daubers
En verder: Multi Purpose Liquid Glue, Stampin'Dimensionals

Tot snel!
Annette

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: zondag 10  april om 19.00 uur


Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

  Nieuwe stempel-stijlen verkennen
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)

13 opmerkingen :

  1. Wat een schitterende kaart, en wat een talent heb je toch! WAUW!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen door jouw kaarten EN jouw persoonlijkheid ben ik weer enthousiast geworden voor Stampin'Up! Jij laat zien hoe veelzijdig en mooi de spullen zijn en maakt de geweldigste dingen! Deze kaart is ook weer adembenemend mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is hij weer mooi. De kleuren, compositie,subtiele details kortom een plaatje.

    Liefs Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor je geweldige workshops! Daar reis ik echt graag het land voor door! Bij de laatste workshop heb ik deze kaart ook in het echt gezien, althans de achtergrond, want je was er toen nog mee bezig. Toen was ik er al WEG van! En nu met alles zo mooi bij elkaar.... geweldig. De bloemen zijn net iets lichter dan de achtergrond lijkt het wel. Echt een heel wonderlijke techniek dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt niet normaal meer dit! Zo mooi! Echt schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Echt PRACHTIG!!!
    Jij doet zulke bijzondere dingen met de stempels en inkten van Stampin'Up! Echt anders dan anders, ongelooflijk inspirerend en ontzettend mooi!
    Liefs Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik voel me echt een geluksvogel dat ik deze workshop bij jou heb gedaan! Want alweer zie ik vandaag een prachtig voorbeeld van deze Fake-Fabric-Inking-techniek! Supermooi! En ik blijf je fan hoor, binnenkort weer heerlijk workshoppen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schitterende kaart heb je weer gemaakt. Heel bijzonder qua kleuren, details en natuurlijk die adembenemend mooie achtergrond.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kirsten Vaillot13 april 2016 om 11:22

    Wat heb je dat ontzettend mooi gedaan! Echt beeldschoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beslist een héle mooie kaart Annette! De achtergrond wazig alsof het vriest en de bloemen met oranje en geel zo warm gekleurd. Écht een kaart voor de april maand met zijn wisselende temperaturen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De kleuren zeg! WAAUUWW!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Volkomen verliefd op dit kunstwerkje!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!