zaterdag 30 mei 2015

Gemaakte swaps en naamkaartje-Jaarlijkse Stampin'Up!dag 2015!

Als er een bijeenkomst is van Stampin' Up! demonstratrices wordt er altijd wel geswapt. Swappen komt van het engelse woord "to swap", wat letterlijk omruilen betekent. Bij ons is dat inmiddels een begrip geworden. Ook op de landelijke dag in Duiven van vorige week werden er volop gemaakte projectjes geruild. Altijd superleuk om te bedenken en maken, en om zo dan op de dag zelf heel veel andere demo's te ontmoeten en natuurlijk is het achteraf leuk om al die kunstwerkjes te hebben als aandenken.Zelf had ik natuurlijk ook swaps gemaakt. Ik had deze keer eens niet gekozen voor een driedimensionaal werkje maar voor een kaartje dat zowel als verzendbaar kaartje als voor Project Life gebruikt kon worden. Ik besloot me te focussen op de achtergrondjes en heb allerlei techniekjes op het Whisper White Cardstock losgelaten. Maar liefst in 11 lagen dus je kunt wel zeggen dat ik me heerlijk uitgeleefd heb ;o) Er is niks leuker dan spelen met inkt!Doordat ik allemaal zachte kleuren heb gebruikt (mijn inspiratiebron was de lente....) zijn de lagen heel subtiel te zien en is het toch niet te druk geworden. Soft Sky, Pear Pizzazz, Sahara Sand, Mint Macaron, Crumb Cake en Wild Wasabi heb ik voor de achtergrond gebruikt. Ik heb diverse wash techniekjes gebruikt als basis, daarover heen de swipe techniek, touchdowntechniek, gebrayerd, gedeeltelijk gestempeld, Stamp Off techniek gedaan, Dabbing met tissues, Spritzers en aquamarkers gebruikt, waterbleachdruppels gemaakt, distresstechniek gebruikt, gesponsd met masks en daubers en tenslotte de randjes opgeruwd en gedept met Soft Suede Inkt. Dit heb ik allemaal vrij willekeurig gedaan, niet te veel er bij nadenken geeft vaak het mooiste en meest natuurlijke geheel. Het zijn geen moeilijke technieken, maar wel met een leuk effect. Het geeft hier een wat sprookjesachtig eindresultaat maar met andere kleuren is dat weer totaal anders! Ik houd er van!!!


Toen dit allemaal droog was heb ik de prachtige tak van de set  An Open Heart twee keer gestempeld, half over elkaar heen. Ik heb de stempel niet opnieuw beinkt voor de tweede afdruk.
Daarna heb ik het vogeltje (is hij niet cute?) uit dezelfde stempelset gestempeld met Chocolate Chip en deze ingekleurd met de Aquapainters en diverse kleuren inkt die ook weer in de achtergrond terugkomen. Je wast dan met opzet een beetje de inkt van de afdruk uit, wat een heel artistiek effect geeft (ook als je zelf helemaal niet kunt schilderen, gaaf toch?)

 

Tenslotte heb ik een tekstbannertje gemaakt met de tekstjes van de stempelset Crazy About You. Ik heb ontdekt dat de losse woordjes hiervan ook superleuk zijn voor scrapprojecten en Project Life. Ze hebben precies de goede maat daarvoor en een erg leuk lettertype! Beide bannertjes heb ik geponsd met de kleine bannerpons. Zo'n simpel ponsje, maar ik pak hem ZO vaak! Inmiddels behoort hij echt tot mijn basics. In de nieuwe catalogus krijgt hij straks een grote broer die ook al zo veelzijdig is....Leuk! 


De beide bannertjes heb ik vastgezet met zo'n leuk hip mininietje mbv de handheld Stapler.


Toen de Swapkaartjes af waren moest er nog een naamtag komen. Ik was even inspiratieloos en ging mijn tafel opruimen. Dat helpt meestal ;o) 

Ook deze keer werkte dit, want met diverse restjes en teststukjes van mijn Swapkaartjes heb ik in het zelfde thema mijn naamkaartje gemaakt, aangevuld met wat stukjes cardstock uit mijn restjesbak. Ik ben alleen zo slim (ahum) geweest een foto te nemen na een dag dragen, dus helemaal kreukloos is hij niet meer... oeps...


Ik ben er op mijn eerste Stampin' Up!bijeenkomst mee begonnen iets grappigs van mijn naamkaartje te maken en ik vind het leuk dat voort te zetten. Het werd dit vogelhuisje met bloeiende klimplant voor de aankleding. Ik heb het Rose Red kleurtje van de bloemen terug laten komen in het vogeltje. De naam heb ik gewoon met de hand geschreven met een Stampin' Write Marker.


Het vogeltje heb ik na het kleuren uitgeknipt, opgebold en verhoogt opgeplakt. De ingang van het vogelhuisje is verdiept om het echter te maken.


Zo zie je maar weer, als stempelaar kun je eigenlijk nooit je restjes weggooien....

Dan nog even een practische mededeling: Let op, maandagavond kun je nog je lijstje inleveren voor je wensen uit de beide huidige catalogi EN uit de nieuwe jaarcatalogus. Profiteer nog van de huidige prijzen! En, als je zondag je bestellijstje inlevert doe je ook nog mee met de mei-actie! (zie onderaan dit bericht!)

De belangrijkste voorbeelden van de prijswijzigingen per 2 juni zijn:
De Classic Inkten gaan van 6,50 euro naar 8 euro
De Refills gaan van 3,50 euro naar 4 euro
De Stampin'Trimmer gaat van 33,95 euro naar 36,00 euro
De snijmesjes (Cutting Blades) voor de Stampin'Trimmer gaan van 6,95 euro naar 7.50 euro
De grote ponsen gaan van 20,95 naar 22,00 euro
De framelits gaan van 27,95/29,95 euro naar 30 en 33 euro
De gewone Cuttingpads voor de Big Shot gaan van 10,95 naar 13,50 euro
De complete Big Shot gaat van 104,95 naar 120,00 euro
Het Simply Scored Scoring Tool gaat van 33,95 naar 36,00 euro
Multi Purpose Liquid Glue en Stampin'Dimensionals gaan van 4,25 euro naar 5,00 euro
Glue Dots gaan van 5,50 naar 6,50 euro
Candy Dots gaan van 6,95 naar 7,50 euro


Wat heb ik voor mijn swaps en naamkaartje gebruikt:
Stempels: An Open Heart, Crazy About You, Hardwood
Papier: Cardstock: Whisper White, Pear Pizzazz, Soft Skye, Crumb Cake, Basic Black
Inkt: ( Refills en inktkussens)Soft Sky, Pear Pizzazz, Sahara Sand, Mint Macaron, Crumb Cake, Wild Wasabi, Rose Red, Early Espresso, Chocolat Chip,
Ponsen: 1 inch Circle, Banner, Itty Bitty Accents Punch Pack, 1/8 Circle Handheld
Dies: Ovals Collection
Embellishments: Silver Mini Staples, Bakers Twine Whisper White, Pearl Basic Jewels
Tools: Decorative Masks-Dots & Stripes, Stampin' Trimmer, Paper Snips, Sponge Daubers, Stampin' Distres Tool, Stampin' Spritzer, Stampin' Sponges, Aqua Painters, Brayer, Clearblocks, Stampin' Write Marker Chocolate Chip, Handheld Stapler, Silicon Craft Sheet, Big Shot
En verder: Multipurpose Liquid Glue, Dimensionals, Sticky Strip, keukenpapier.

In Mei bij de Kijkkast:
*Nu nog profiteren van de huidige prijzen
*Bij een bestelling vanaf 50 euro een gratis pakje Stampin'Dimensionals ( a 4,25 euro) gratis!
OF
*Bij een bestelling vanaf 85 euro een gratis Assortimentspack A4 Cardstock
*Uitverkoop en afprijzingen via de retiredlijst.
*Eerstkomende (mee-)besteldag: Dinsdag 2 juni (zorg dat je lijstje als op maandag 1 juni voor 18.00 uur bij me binnen is) 
*Laatste bestelmogelijkheid uit de huidige catalogi


3 opmerkingen :

 1. Gaaaaaf, wat een mooie effecten heb je gemaakt zeg! Prachtige achtergronden en je naamkaartje is weer een heus collectorsitem ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wilma van Veen-Dijkman31 mei 2015 om 21:25

  Ik heb ze in het echt gezien. WOW! Prachtig al die lagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterende details Annette! Zo ontzettend mooi! Jij kunt echt toveren met inkt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!