maandag 13 april 2015

Een anders-dan-anders klassieke mannenkaart.

Na een paar drukke dagen is er nu weer tijd om te bloggen. Het afgelopen weekend was gevuld met creatieve dingen, maar met inkt en papier had het deze keer niets te maken.  Ik heb namelijk weer mogen schminken bij de voorstellingen van Theatergroep Sowieso (www.sowieso.nu) waarbij onze dochter ook meespeelt. Er was premiere-weekend van hun nieuwe voorstelling, de musical MOZES. Een geheel eigen productie! Vanaf nu gaan ze op toernee door binnen- en zelfs buitenland! Natuurlijk heb ik ook zelf enorm van de voorstellingen genoten. Wat een mooie productie hebben ze neergezet met al die enthousiaste mensen! Wie weet komen ze ook eens bij jou in de buurt, maar je kunt de voorstelling ook boeken ;o) Het is een echte aanrader!

Vandaag laat ik jullie een anders dan anders mannenkaart zien. Meestal zijn mannenkaarten vrij stoer, maar deze is wat sjieker dan gewoonlijk. En er zijn wat leuke techniekjes op losgelaten!Ik heb weer gebruik gemaakt van de set Guy Greetings. Wat een veelzijdige stempelset is dit toch!

De schoenen in combinatie met de tekst maken dit tot een kaart die geschikt is voor vele gelegenheden. Altijd leuk om iemand zo een compliment te geven toch? We kennen allemaal wel een onvervangbaar persoon en dat mag dan best eens gezegd worden. ;o)

De schoenenstempel heb ik hier 1 keer beinkt en daarna drie keer afgedrukt, eerst in het midden en dan links en rechts daarvan.Verder trekt de achtergrond vol structuur en kleurnuances de aandacht. Dit effect heb ik door meerdere laagjes en bewerkingen bereikt. Niets moeilijks maar wel zorgvuldig opgebouwd.

Als je goed kijkt zie je ook dat dit deel voorzien is van een beetje goudpatina. Dat is wat lastig op de foto te krijgen maar doet het erg mooi op het matte Sahara Sand, Wild Wasabi en Always Artichoke, de achtergrondkleuren.Om het stoer te houden is het goud heel subtiel aangebracht.

Deze kaart hebben we een poosje geleden in een superleerzame techniekenworkshop gemaakt. De deelnemers vonden het heerlijk ;o) Anders-dan-anders techniekenworkshops zijn zo leuk en inspirerend!

Als je ook van technieken houdt, van een beetje vintage en shabby chic, van een beetje patchwork met papier, warme kleuren, mooie achtergronden en spelen met inkt dan zou ik snel even de workshopagenda checken want daar vind je de nieuw geplande workshop "Pretty Squares". Je leert bij zulke techniekenworkshops  je stempels en inkten ( en andere materialen) op geheel nieuwe manieren te gebruiken! Spannend, leerzaam, superleuk en ongelooflijk inspirerend!


Het is misschien best een beetje gewaagd om een barokachtige embossingfolder voor een herenkaart te gebruiken, maar op de goede manier gecombineerd kan het (mijns inziens tenminste) prima, en is het zelfs juist leuk en apart. De combinatie geeft de kaart juist net dat wat klassiekere uiterlijk.

Er is verder niet al te veel decoratie toegevoegd, maar wel nog wat leuke details. Het stukje Burlap lint geeft nog net een rustiek randje aan het geheel, zeker door het knippen en uitrafelen van de randjes. ;o) Verder heb ik het bewust rustig gehouden. Ik zou het leuk vinden eens te horen of jullie het daar mee eens zijn! ;o)Wat heb ik gebruikt?
Stempels: Guy Greetings (voorjaarscatalogus) , Dictionary
Inkt: Sahara Sand, Crumb Cake, Soft Suede, Chocolate Chip, Early Espresso, Wild Wasabi, Always Artichoke, Metallic Encore Gold
Ponsen: 2 inch Circle, 2,5 inch Circle, Modern Label, Ticket Duo Builder
Embossingfolder: Beautifully Baroque
Embellishments: 1 1/4 inch Burlap Ribbon
Tools: Big Shot, Sponge Daubers, Stampin'Sponges, Stampin'Spritzer
En verder: Glue Dots, Stampin'Dimensionals, Multi Purpose Liquid Glue, Keukenrol, Babylotiondoekjes.

In April bij de Kijkkast:
*Bij je bestelling vanaf 65 euro een Classic Inkpad in een kleur naar keuze kado
*Bij je bestelling vanaf 100 euro een Classic Inkpad EN een flesje Multi Purpose Liquid Glue kado
*Maak kans op de stempelset Bloom With Hope
*VIP regeling bij je bestelling vanaf 80 euro
*Eerstvolgende reguliere (mee) bestelmoment: Maandag 13 april. 

7 opmerkingen :

 1. Wat een schitterende kaart weer Annette!!!! Niks meer toevoegen, hij is precies goed zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een topkaart, heel gedurfd en origineel, en die gemeleerde kleuren zijn schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow Annette this is fab. Perfect for the guys and so much detail. Zx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi! Ik ga meteen je hele blog bekijken. Dit is tenminste origineel!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!