vrijdag 6 mei 2022

De verrassende mogelijkheden met Gentle Waves - Met Kijkkast Live Video

Vandaag opnieuw een Kijkkast Live. Ik heb er diverse gedaan, en loop een tikkeltje achter met het plaatsen hier op mijn blog. Het is en was weer een volle, gezellige stempelweek maar ik ga er even voor ziten om jullie de foto's en de video te laten zien die we maakten tijdens de Kijkkast Live van een maandje geleden. Deze keer werkten we met een heel bijzondere stempelset!

In deze blogpost laat ik graag aan jullie zien wat we die middag maakten en natuurlijk voeg ik de video er bij!

De rode draad van deze Live was het maken van achtergronden. Eigenlijk is dat toch de basis van elke kaart! De basis bepaalt de sfeer, of is een verbindende factor. Soms is het ook gewoon een basis en niets meer dan dat, maar een achtergrond kan ook de blikvanger van je kaart zijn!

Deze keer gebruikte ik hiervoor 1 stempelset!

Een stempelset waarvan je misschien op het eerste oog niet zou verwachten dat deze zo veelzijdig kan zijn! Maar ja, dat is deze set toch echt! Dat liet ik dus graag zien, door enkele van de mogelijkheden te demonstreren. Door de mogelijkheden te laten zien breng je vaak een set "tot leven". Dat is tenminste wat ik vaak van de Kijkkast Live kijkers te horen krijg!

Ze waren deze keer wel HEEL erg enthousiast geloof ik! Er werd in ieder geval ontzettend positief gereageerd!

En natuurlijk kunnen de kijkers (het worden er elke week meer) meepraten en meteen eventuele vragen stellen. Reuze gezellig!

De stempelset die we deze keer in het zonnetje hebben gezet is Gentle Waves! Deze set bestaat uit een meer dan kaartgrote stempel waarmee je een prachtig kalm wateroppervlak kunt verbeelden! Een prachtig gedetailleerde stempel die te vinden is in de Mini Catalogus, en nog tijdelijk te verkrijgen is!

Maar natuurlijk kan er meer mee dan alleen dan alleen golvend water stempelen.., en dat vind ik nu net zo leuk om uit te diepen! Hier en daar laat ik variaties en techniekjes zien om deze stempel nog veelzijdiger te gebruiken!
Geen ingewikkelde of heel uitgebreide technieken, maar laat ik wel heel graag heel verschillende ideeen zien, en manieren om de stempelset of de bundle/het productpakket te gebruiken. 

Je vindt hieronder de ( onbewerkte) video, waarin je ziet hoe de set werkt, hoe ik het aanpakte en welke keuzes ik maakte.

Kijk vervolgens verder hieronder voor detailfoto's, een overzicht van de gebruikte producten EN wat extra toelichting hier en daar. Ook vind je hier een link naar meer voorbeelden met deze set!

Video:
Als eerste gebruikte ik de stempelset voor het doel waar deze voor is ontworpen: Een kaart met een kalm kabbelende zee met bootje!Door de achtergrond te verdelen in drie panelen maakte ik er toch net even iets anders van. Het geweldige zeilbootje komt uit de set Let's Set Sail en is natuurlijk een perfecte match met de Gentle Waves achtergrond!

Bij de tweede kaart gooide ik het meteen over een andere boeg. Door een Emboss Resist techniek toe te passen krijg je een totaal ander effect! Hier werd de achtergrondstempel ineens als luchtachtergrond gebruikt!


In de lucht kwamen wolken en vrolijke vliegers, en doordat ik hiervan een Easelkaart maakte komt het paneel er mooi uit! De vliegers van de set Kite Delight zijn ook te vinden in de Mini Catalogus.

Maar ook zonder technieken kun je al een andere look geven aan deze stempelset! Alleen het veranderen van de kleur doet al enorm veel!Hier maakte ik er een lenteachtige achtergrond bij voor deze lieve lente kaart. Met het inkten van de randjes, wat scheuren en wat twine geef ik er een rustieke draai aan. De combinatie met het schattige konijntje blijkt zo uitstekend te werken!

Bij de vierde kaart ging ik meer op de romantische toer! Door de set hier verticaal toe te passen krijg je weer een totaal ander effect!Door het ton sur ton stempelen maakte ik zo een lieve, rustige achtergrond die mooi past bij de tere bloemen van de set Flowing Flowers.


En zo is er nog zoveel meer mogelijk!


De vijfde kaart die ik tijdens deze Live liet zien, kun je HIER beter bekijken!

En een tutorial voor deze achtergrond plaatste ik op de Kijkkast VIP pagina!


Het was een geweldig leuke Live, ik genoot er zelf enorm van en de kijkers waren zo heerlijk enthousiast!


Misschien begrijp je nu waarom ik deze set zo geweldig vind? 

Met deze set blijk je dus alle kanten op te kunnen, en ook zijn er diverse andere stempelsets en allerlei designpapiertjes waarmee je deze set perfect kunt combineren. Mijn ideetjes met deze prachtige set zijn nog lang niet op! 

Ik heb er nog heel veel andere "gekke" toepassingen mee bedacht!


Het was een ontzettend gezellige stempelmiddag, en het leuke is:
Binnenkort  is er weer een nieuwe Kijkkast Live!

Kijk je ook mee? Je kunt in de dagen voor elke LIVE meestemmen over welke set je dan graag wilt zien! Kies je ook mee? Kijk dan op de Kijkkast Facebookpagina en geef daar aan wat jouw voorkeur heeft!

Vond je deze video leuk, zou ik het enorm leuk vinden als ik een LIKEπŸ‘ van je mag ontvangen binnen Youtube, en wil je ook graag meer video's zien: abonneer je dan op mijn Kijkkast Youtube-kanaal. Zo maak je dat ik binnen Youtube meer mogelijkheden krijg, en nog makkelijker video's, tutorials en Kijkkast Lives kan maken en plaatsen! Dankjewel!πŸ’“

Natuurlijk vind ik het ook altijd leuk een reactie te krijgen op mijn blogpost. Lief als je laat weten wat je er van vond!πŸ’“

Tot snel,
Annette

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Gentle Waves, Let's Set Sail, Kite Delight, Easter Friends, Flowing Flowers
Papier: Cardstock: Basic White, Poppy Parade, Pool Party, Bsic Gray, Thick Basic White, Very Vanilla, Thick Very Vanilla, Granny Apple Green, Pumpkin Pie, Blushing Bride, Flirty Flamingo
             DSP: Hey Sports Fan DSP
Inkt: Poppy Parade, Basic Gray, Pool Party, Black Memento, Bermuda Bay, Versamark, Crushed Curry, Granny Apple Green, Pumpkin Pie, Soft Suede, Blushing Bride, Flirty Flamingo
Dies: Layering Circles Dies,Stitched Rectangle Dies, Hydrangea Dies
Ponsen: Sailboat Builder Pons, Cloud Punch, Banner Pick a Punch
Stampin'Blends: Bermuda Bay, Melon Mambo, Daffodil Delight, Granny Apple Green
EmSailbobellishments: Bakers Twine Essentials Pack, Opal Rounds, Rhine stones Basic Jewels, Pearl Basic Jewels, Elegant Faceted Gems, Embossingpowder White
Tools: Stampin'Cut & Emboss Machine, Blending Brushes, Sponge Daubers, Heat TooEerstvolgende (MEE)besteldagen
Maandag 17 mei om 19.00 uur
Maandag 24 mei om 19.00 uurDe Kijkkast-MEI-actie: Gebruik de actuele hostcode 3PXBVB2W
en ontvang bij een bestelling vanaf 85 euro
nu gratis een hele rol Back & White Gingham Ribbon t.w.v. 8,50!

TIP: Bestel je voor 200 euro of meer mag je voor 10 procent van je bestelbedrag 
GRATIS producten uitkiezen!


Kiezen moeilijk? Er is een oplossing!
De Kijkkast Deelpakketten, van alles een beetje! Klik HIER voor de mogelijkheden!
Nieuw bij de Kijkkast:
In-Colors 2022-2024 Voordeelpakketten!
Diverse mogelijkheden, voor elk wat wils!
Klik HIER voor alle info!
πŸ’“De allerbeste DEAL: Het Stampin'Up! Startpakket!πŸ’“
Kies voor 175 euro producten uit en betaal slechts 129 euro
Laat dit vervolgens gratis (zonder verzendkosten!) naar je huis versturen.
Je krijgt hierbij ook nog gratis catalogi ed meegestuurd!
en bestel -als je dat wilt- voortaan je eigen stempelmaterialen met altijd minstens 20 procent korting!

Actie, alleen van 3 tm 31 mei:
Krijg bij je startpakket GRATIS IN-COLOR producten twv 81 euro!
πŸ’“Lijkt dit jou ook een topidee? Neem snel contact met mij op! Dan help ik je verder!πŸ’“
Catalogus aanvragen:


Wil jij de dikke nieuwe Jaarcatalogus en/of Minicatalogus ontvangen? Vraag ze nu bij mij aan!
Klik HIER voor alle info!


Kijkkast Thuisworkshops!
Binnenkort te boeken, de nieuwe Happy at Home Workshopbox!!
Meld je snel aan!
Wil je ook een supercomplete Kijkkast WORKSHOP doen vanuit je eigen huis?
Klik hier voor alle info over de  >> Happy-At-Home Workshopbox! <<en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!