zondag 12 september 2021

Ge-case'd beterschapskaartje met Shaded Summer & Summer Shadows Dies! - GDP

***Zondag 3 oktober:
Samen-Stempel-Middag bij de Kijkkast!
Doe je ook mee?


Twijfelde je al en vroeg je je af of je dat goed had gelezen in de titel van deze post? 
Ja echt, ik heb een kaart geCASEd!


Zoals veel mensen die mij kennen wel weten houd ik niet zo van namaken. Het geeft me vaak gewoon niet zo veel voldoening, en ik heb er minder plezier in als ik van te voren al precies kan zien hoe het wordt. Er is absoluut niets mis mee, met iets namaken, maar ik heb gewoon een beetje een eigenwijs brein wat dat betreft ;o) Tsja, daar heb ik het maar mee te doen haha!

Toch doe ik het af en toe wel eens. dat CASE'n, maar dan koppel ik er wel een leuke challenge aan vast, EN voeg ik er een dosis van mezelf aan toe, waardoor ik het toch weer "spannend" vind om te doen! 

Zo ook vandaag!


Bij Global Design Project was er deze week een leuke Challenge: #308 CASE the designer! 
CASE betekent; Copy and selectively edit! 
Oftewel, neem het voorbeeld, haal er inspiratie uit, en doe er dan je eigen ding mee, zo vertaal ik dat dan maar even op zijn boerenfluitjes ;o)

Ik ben dus de kaart, die door Wilma is gemaakt, een beetje gaan "ontleden", en voor mij is het dan de "sport"om zo veel mogelijk elementen van de voorbeeldkaart terug te laten komen. 

De bloemen, de kleuren, het strooimotief, het zwarte randje rondom, en de zwarte letters, en de horizontale witte rand. Dat zijn de dingen die ik er als eerste uithaalde.


Ik begon met de achtergrond. Ik heb de kleuren van Wilma vertaald naar Pale Papaya, Balmy Blue, Cajun Craze en Basic Black. 


Ik heb de grote bloemstempel uit de set Shaded Summer genomen en deze in de genoemde kleuren beinkt met de Stampin'Write Markers. 

Dit heb ik zo over het hele  papier herhaald, totdat het samen een motief werd, net zoals in het voorbeeld van Wilma.


Ik vond het resultaat op de een of andere manier wat Japans aandoen, en besloot er een vleugje Kijkkast aan toe te voegen door het gestempelde paneel te embossen met de nieuwe Timber Embossingfolder. Daarna deed ik met een Sponge Dauber heel voorzichtig wat inkt in Balmy Blue op het paneel. Als je dit zachtjes doet raak je alleen de hoge delen en zo komt het geemboste patroon nog meer naar voren.


Deze gave Timber Embossingfolder staat in de Mini Catalogus! Dit houtmotief is veel meer ruig en rustiek dan we ooit hebben gehad. Ik vind hem helemaal fantastisch!


Nadat ik het paneel op een laagje Basic Black cardstock had geplakt was het tijd voor de tekst. Als ik het goed zie heeft Wilma in haar voorbeeld de strook gemaskerd, alvorens te gaan stempelen, maar ik leg er een strookje bovenop. 


Ik gebruikte een mooie tekst uit de ontzettend leuke en bruikbare set In Je Eigen Woorden. Zoals ik in mijn post van gisteren al uitlegde is dit een speciale hostessset die tijdens de Sale-A-Bration, dus tot eind september, gratis te krijgen bij een individuele, gezamelijke of workshopbestelling vanaf 375 euro.Aangezien ik ook tijdens de laatste maanden diverse workshops heb mogen geven heb ik er al diverse mogen bestellen. Is ie niet gaaf?


Wilma had in haar voorbeeld een eztra tekst met zwierige letters uitgeknipt en op haar kaart gebruikt. Ik heb dat zwierige element "vertaald" naar de opengewerkte grote bloem en het blad, en de dichte kleine bloem. Deze passen namelijk helemaal bij de gestempelde bloemen. 

Hiervoor gebruikte ik de Summer Shadows Dies. Deze schitterende dies zijn helemaal afgestemd op de Shaded Summer stempelset. De stempels kun je gewoon bestellen, deze staan in de jaarcatalogus, maar de stansset is een Sale-A-Brationgeschenk. Tot eind september kun je deze gratis uitkiezen bij een bestelling vanaf 120 euro.

 Net als bij de achtergrond heb ik het midden van de Pale Papaya bloem aangezet met Cajun Craze, om het nog meer een geheel te maken.

De steentjes die Wilma had gebruikt heb ik dan weer omgezet in Matte Black Dots, omdat deze bij Wilma in haar stempelwerk voorkomen. Ik heb er de gestanste bloemen mee geaccentueerd.

Ik stempelde en stanste nog een extra bloem uit de set, op dezelfde manier, en versierde hiermee de binnenkant van de kaart. Het is altijd leuk als daar iets van de voorkant terug komt!

Het was weer een leuke uitdaging om een heel eigen kaart te maken, waar toch veel van de oorspronkelijke inspiratiekaart terug te vinden is! Wat vind jij? Is het gelukt?

Overigens hoef je een CASE challenge echt niet zo pietluttig op te pakken als ik dat heb gedaan, maar ik vond dat in dit geval gewoon een leuke opdracht om mijn tanden in te zetten!


En dankzij deze leuke challenge heb ik weer een fleurig beterschapskaartje gemaakt, waarvan ik natuurlijk hoop dat het nog heel lang duurt voor ik hem nodig zal hebben! ;o)

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Shaded Summer, In Je Eigen Woorden (SAB)
Papier: Thick Basic White, Basic Black, Basic White, en restjes Pale Papaya en Balmy Blue
Inkt: Black Memento, Cajun Craze
Dies: Shaded Shadows Dies (SAB)
Stampin'Write Markers: Basic Black, Cajun Craze, Balmy Blue, Pale Papaya
Embossing: Timber 3D Embossingfolder
Embellishments: Matte Black Dots
Tools: Stampin'Cut & Emboss Machine, Sponge Daubers

Tot snel!
Annette

p.s. Nou ja, dat had ik echt nooit verwacht! Met deze kaart werd ik deze week winnaar bij Global Design Project!

***Zondag 3 oktober:
Samen-Stempel-Middag bij de Kijkkast!
Doe je ook mee?


Het grootste stempelfeest van het jaar!
Tot en met eind september: SALE-A-BRATION!
Verdien GRATIS prachtige stempelproducten -> INFO!


Eerstvolgende (MEE)besteldagen
Maandag 13 september  om 19.00 uur
Maandag 20 september om 19.00 uurDe Kijkkast-SEPTEMBER-actie: Gebruik de actuele hostesscode SP9ATYWY
en ontvang bij een bestelling vanaf 90 euro 
nu gratis een pakje CUTE STARS twv 9 euro!

TIP: Bestel je voor 200 euro of meer mag je voor 10 procent van je bestelbedrag 
GRATIS producten uitkiezen!


De allerbeste DEAL: Het Stampin'Up! Startpakket!
Kies voor 175 euro producten uit en betaal slechts 129 euro
Kies er vervolgens t/m eind septemer als extra kado 1 voordeelpakket GRATIS bij uit uit de Minicatalogus - ongeacht de waarde hiervan!
Laat dit vervolgens gratis (zonder verzendkosten!) naar je huis versturen.
Je krijgt hierbij ook nog gratis catalogi ed meegestuurd!
en bestel -als je dat wilt- voortaan je eigen stempelmaterialen met altijd minstens 20 procent korting!
Lijkt dit jou ook een topidee? Neem snel contact met mij op! Dan help ik je verder!Catalogus aanvragen:

Wil jij de nieuwe catalogus en/of Minicatalogus ontvangen? Vraag hem nu bij mij aan!
Klik HIER

  
NIEUWE THUISWORKSHOP!!!! 
Binnenkort volgt Happy-At-Home workshopbox nr 3!
Wil je ook een supercomplete Kijkkast WORKSHOP doen vanuit je eigen huis?
Klik hier voor alle info over de  >> Happy-At-Home Workshopbox! <<


en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***


1 opmerking :

  1. Wow, I love your take on the inspiration card. I'm going to CASE yours! Congratulations on being a GDP winner, well deserved.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...