dinsdag 20 juni 2017

Bohemian Ibiza Style met Eastern Palace Suite D-INKT!-sdag#50

Het is zulk heerlijk weer dat het leven zich deze week grotendeels buiten afspeelt. Ik krijg daar echt zo'n vakantiegevoel van!!!... maar helaas moeten we hier nog even wachten tot de echte vakantie aanbreekt... Alvast een beetje in de sfeer komen kan natuurlijk wel!

Zo raakte ik ook in de stemming voor dit vakantie-achtige kaartje.

Een populaire vakantiebestemming is tegenwoordig Ibiza, en dit is o.a. ook in de mode duidelijk terug te zien. Bohemien getinte kleding, wapperende jurken en rokken, mooie kleuren en motieven en ook een beetje dat wilde, losse, en soms wat verweerde strandachtige effect met rafeltjes en roesjes.

Zo ontstond het idee om dit sfeertje in een kaartje te vatten. Ik ben nog nooit op Ibiza geweest, maar dat neemt niet weg dat ik er inspiratie uit kan halen... De keus voor de stempelset was snel gemaakt.... Als er een set ideaal is voor dit sfeertje, is het wel de Eastern Palace Bundle!

Door het kleurgebruik en de combinatie van technieken en motieven heb je zo weer een totaal nieuwe look bij deze set! Ik zie deze dromenvanger zo aan een romantisch, zongebleekt strandtentje hangen ;o)

Aan deze kaart zie je meteen weer eens hoe veelzijdig de Stampin'Up!-producten zijn. Er kan zo veel meer mee dan alleen het voor de hand liggende! Zo raak je er nooit mee uitgestempeld! Heb je inmiddels alle onderdelen van de kaart al herkend?

De basis waarmee ik begon was het zelfgemaakte achtergrondpapier waaruit ik de rozetten stanste met de Eastern Medallion Thinlits Dies. Ik had dit achtergrondpapier gemaakt uit 1 stukje watercolorpapier, de Eastern Beauty stempels, vier kleurtjes inkt, en water. Door heel zuinig te doen en met het nodige passen en meten kon ik net alle onderdelen er uit halen. Ook de strook op de achtergrond, en de veertjes maakte ik er van.

Heb je gezien waarmee ik de veertjes maakte? Ik gebruikte hiervoor de Pretty Pines Thinlits. Geinig he?   Met een beetje fantasie en andere kleurtjes krijgen deze dennentakken hier een geheel nieuwe functie ;o) Zo kun je ze dus best voor een zomers kaartje gebruiken. Een beetje out of the box denken, dat is alles!

Natuurlijk moest er nog wat meer versiering aan de dromenvanger hangen. Dit maakte ik met wat lint en twine. Het lint, het nieuwe Finely Woven Ribbon in de kleur Fresh Fig, heb ik hiervoor meerdere kerenin de lengte ingeknipt en daarna heb de ontstane strookjes flink "mishandeld" voor een lekker gerafelde "Bohemian " look. Best even een drempeltje om zo ruw met het mooie lint om te springen, maar het was voor een goed doel ;o) Het ziet er best stoer uit zo.

Het Twine is niet in deze kleur te vinden in de catalogus. Ik maakte het zelf van Bakers Twine in de kleur Basic Black, dat ik bijkleurde met inkt in de kleur Lemon Lime Twist. Ook dit twine rafelde ik een beetje uit en ik legde er kleine knoopjes in, voor een echte verweerde "Beach"-look.

De rozet versierde ik met meerdere laagjes, uit het zelfgekleurde papier, en bijpassende kleurtjes cardstock. ook bestempelde ik de rozetten met de motiefstempels uit de Eastern Beauty Stempelset. Als je deze combineert met de Layering Circles Framelits kun je nog veel meer combinaties en laagjes maken.

Ik voegde deze keer met opzet geen glimmers ed  toe, want dat vond ik er niet zo bij passen. Soms is het immers de kunst van het weglaten op de juiste momenten.... Hier gaat het echt om de subtiele details.

De tekst komt uit de supermooie stempelset "Happy Birthday Gorgeous" wat een van mijn nieuwe favorieten is. Niet alleen om de "joviale" naam die deze  set heeft, maar vooral om de mooie teksten in schitterende fonts! Deze vind ik echt perfect bij de kaart passen!

De achtergrond van de kaart heb ik gemaakt met een Stampin'Sponge en inkt. Heel simpel, want ook hier mocht het niet te netjes worden. Maar ook weer niet te slordig natuurlijk. Ook hier is het weer een kwestie van doseren.

Heerlijk om zo te werken en wat te experimenteren.  Ik wist van te voren niet precies hoe het ging worden maar had wel een globaal idee in gedachten waarbij ik eigenlijk uitging van het materiaal en dit combineerde met het beeld dat ik voor ogen had als ik aan Ibiza dacht. Zo ontstond het stapje voor stapje door gewoon dingen uit te proberen.

En dat is echt genieten, vind ik! Het is soms net een beetje toveren ;o)

De geweldige Eastern Beauty Stempels en de Eastern  Medallions Thinlits zijn samen als Bundle te bestellen, wat je maar liefst  10 procent korting oplevert! Een schitterende set, ook als de oosterse stijl je misschien in eerste instantie niet aanspreekt. Er kan zo veel mee, dat ik er zo minstens dertig verschillende stijlen en sferen mee kan bedenken, en dat aantal groeit nog steeds.

WORKSHOPTIP:
Voor ik het vergeet heb ik nog een buitenkansje in de aanbieding! Aanstaande zaterdag 24 juni is hier de veelgevraagde herhaling van de techniekenworkshop waarin ik de prachtige nieuwe Multiple Shadow Framing Techniek ga uitleggen en er zijn onverwachts twee plekjes vrij gekomen. Voor meer info kun je altijd even in de WORKSHOPAGENDA kijken. Daar zie je ook meteen of de plekjes inmiddels gevuld zijn.
(voorbeeld van de Multiple Shadow Framing Techniek)

Mocht je de vorige keer net te laat zijn geweest is dit je kans alsnog in te schrijven. Wacht niet te lang, want wie het eerst komt.....  Wie weet tot dan!

Wat heb ik voor mijn Ibiza Style kaart gebruikt:
Stempels: Eastern Beauty, Happy Birthday Gorgeous
Papier: Cardstock: Fresh Fig, Lemon Lime Twist, Whisper White
             Watercolor Paper
Inkt: Fresh Fig, Berry Burst, Powder Pink, Lemon Lime Twist
Dies: Eastern Medallions Thinlits Dies, Pretty Pines Thinlits
Embellishments: Finely Woven Ribbon Fresh Fig, Bakers Twine Basic Black
Tools: Big Shit, Die Brush, Papier Snips, Stampin'Sponges, Stampin'Spritzers, Paper Snips
En verder: Snail Adhesive, Fast Fuse, Multi Purpose Liquid Glue, Mini Glue Dots, Stampin'Dimensionals

Tot snel!
Annette
Eerstvolgende (mee-)besteldagen:   
Maandag 26 juni om 19.00 uur


Heb jij de nieuwe Catalogus nog niet in huis? 
Vraag er eentje aan door mij een EMAIL te sturen
Image result for stampin up catalogue 2017



Voor meer nieuws, tips, sneaks, leuks, en weggeefacties, volg de Kijkkast op Facebook! 
Je vindt mij { HIER }



Is jouw verlanglijst groter dan 129 euro? 
Kies dan voor het startpakket: Voor 175 euro aan producten uitkiezen, een gratis basiskit twv 60 euro, een persoonlijk welkomstkado,   een stempeltijdschrift vol tips en nog veel meer extra's! 
En dit alles voor slechts 129 euro! 


en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***

2 opmerkingen :

  1. Prachtig, prachtig, prachtig! Wat heb je weer een mooie sfeer neergezet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Liza Vermeegen21 juni 2017 om 18:11

    Echt schitterend Annette! Wat een superidee! En zo mooi uitgevoerd! Je kleurgebruik is weer fenomenaal!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!