dinsdag 26 juni 2018

Groen met Puur Natuur D-INKT!-sdag #68

Vandaag heb ik weer eens een lekker inktig kaartje te laten zien!


Ik had weer eens een nieuw achtergrond techniekje ontdekt en vond dat wel passen bij het natuurlijke thema.

Daar ben ik dus lekker mee aan de slag gegaan.

Door diverse tinten groen te gebruiken kreeg ik een mooie basis voor de achtergrond, en deze maakte ik verder af door een mooie bladstempel uit Puur Natuur over het hele oppervlak te stempelen.

En ik besloot toen het "ton sur ton" in de hele kaart door te voeren.
Vervolgens gebruikte ik een deel van de achtergrond voor de kaart. Ik stempelde met behulp van de Stamparatus de prachtige boomstempel zo dat deze mooi doorloopt, ook naast het bewerkte deel. Ik gebruikte als detail ook nog eens twee verschillende groentinten daarvoor. Om het goed te laten doorlopen moeten de stempels natuurlijk op exact de zelfde plek afgedrukt worden, vandaar dat de Stamparatus hier onmisbaar was.

 Hier even een close-upje van de bewerkte achtergrond. Het is een goede combinatie met het thema!

Als je goed kijkt zie je de kleuren Shaded Spruce, Granny Apple Green, Garden Green en Mint Macaron terug.

En hier zie je hoe de boom in twee tinten is afgedrukt.

Alhoewel er veel details op de kaart verwerkt zijn, is het toch een geheel geworden dat rust uitstraalt. Dat was precies mijn bedoeling!

Toen we deze technieken tijdens de clubworkshop van deze maand deden waren de deelnemers dan ook erg enthousiast over het effect! Zo leren we elke maand weer iets nieuws!

In de bovenhoek maakte ik als accent een mooi clustertje van blaadjes, een takje en tekstje. De gebruikte inktkleuren komen hierin allemaal weer terug. Alle stempels komen uit de Puur Natuurset, en ook zijn er bijpassende dies bij, de Natures Roots Framelits, zodat je niks hoeft te knippen. (Nou ja, alleen het tekstje heb ik geknipt, maar dat was natuurlijk lekker makkelijk recht toe, recht aan ;o)) Bovendien heb ik met de twee embossingdies die bij deze set zitten de blaadjes wat relief gegeven waardoor ze nog mooier worden. Helaas is het lastig dit op een foto te laten zien. In het echt is het wel echt een speciaal detail! 

De tekst is eigenlijk driedelig, maar je kunt prima een of twee van de teksten nemen en de rest weglaten. Ik vond dit zo prima voor een kaart aan bijvoorbeeld een zieke, of iemand die het moeilijk heeft.... Een andere, meer bemoedigendere manier om te zeggen "Houd je haaks!" 


Heel erg blij ben ik met de teksten in deze Nederlandstalige stempelset! Je kunt ze allemaal op heel veel manieren gebruiken, zowel voor feestelijke dingen als voor moeilijke of verdrietige gelegenheden, waarbij je iemand graag een kaart als klein steuntje wilt sturen..... Kortom: Ideaal!

En ....gewoon ontzettend mooi. Het is echt fijn om hiermee te kunnen werken!

Heerlijk was het om aan dit projectje te werken. Soms kan ik ZO genieten tijdens het maken, en dit was echt zo'n momentje!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Puur Natuur
Papier: Cardstock: Mint Macaron, Whisper White, Garden Green
Inkt: Shaded SPruce, Garden Green, Granny Apple Green, Mint Macaron
Dies: Natures Roots Framelits Dies
Embellishments: Natures Twine
Tools: Stamparatus, Big Shot, Bone Folder

tot snel!
Annette

Eerstvolgende (mee-)besteldagen:
  Maandag 2 juli om 19.00 uur
Maandag 9 juli om 19.00 uur 

en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***


2018-2019 JAARCATALOGUS


Wil jij graag de nieuwe ! catalogus ontvangen?? 
Vraag er eenvoudig eentje aan door mij een EMAIL te sturen


Houd je ook zo van stempelen, spelen met inkt  en kleur en wil je bij elke bestelling korting op je stempelmaterialen??

Klik hier voor meer info!

3 opmerkingen :

  1. Wow, wat een beauty. Heb de stempels wel de dies niet, wist ook niet dat er bij zaten om mee te embossen. Tip om het te fotograferen. Een los blaadje fotograferen en dan van iets beneden af fotograferen zodat je bijna tegen te onderkant kijkt. Ik opper maar wat want ik geniet evengoed van je mooi werk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Yvon! Ja ik had wel trucs kunnen uithalen om het relief goed op de foto te krijgen, maar ik denk dat ik deze set nog heel veel ga gebruiken dus dat komt bij een volgend voorbeeld wel een keertje. Het waren nu genoeg details om over te vertellen ;o)) Maar altijd leuk en lief als je mee denkt hoor!!! Dat wordt zeer gewaardeerd!

      Verwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...