zaterdag 23 juni 2018

Goed nieuws split-frontkaart met Bloemen zeggen meer.

* UPDATE:
Er is nog een plaatsje vrij (maximaal twee) voor de
ARTSY CARDS-TECHNIEKEN-workshop van
zondag 24 juni! Houd je van originele technieken,
gave achtergronden,
toveren met kleur, en bijzondere effecten
en trucs opdoen met refills,
Stampin'Writemarkers en meer? 
Meld je snel aan! Wie het eerst komt....
Alle info is te vinden in de WORKSHOPAGENDA*


Goedemorgen op deze zaterdag!

Vandaag heb ik een blij kaartje voor jullie. Niet alleen gaat dit kaartje over goed nieuws, ik heb heeeelllll binnenkort ook heeeeellll goed nieuws te vertellen! Maar daarover later meer!

Een goed Nieuws-kaartje moet natuurlijk vrolijk zijn, en ik geloof dat dat in dit geval wel gelukt is....
Goed nieuws kan van alles zijn. Een nieuwe baan, goed bericht van een dokter, een geslaagde operatie, een promotie, een verkregen vergunning, een huwelijksaanzoek, een behaald diploma, een verkocht of juist gekocht huis, kortom er zijn genoeg gelegenheden om een Goed Nieuwskaartje te sturen!


De kleuren van deze kaart zijn gekozen aan de hand van het supervrolijke Garden Impressions Designer Series Paper. Van dit papier is hier weliswaar maar een klein stukje gebruikt, bovenaan het kaartje, maar dat was al voldoende om op voort te borduren! Frisse en vrolijke tinten die aan de zomer doen denken!

 De gebruikte stempels komen uit de Nederlandstalige stempelset Bloemen Zeggen Meer! Dit is de Nederlandse variant van de set Abstract Impressions. Een prachtige set met een handgeschilderde uitstraling en supermooie teksten.


De bloemen zijn two-stepstempels. Je stempelt de laagjes op elkaar, de dichtere bloemstempel doe je lichter, de bloemstempel met details wat donkerder. In dit geval zijn dat drie laagjes. Je krijgt zo een prachtig diepte-effect in je afdruk. Het ziet er eigenlijk niet meer als stempelwerk uit, maar eerder als streekjes met een penseel. Tsjoh, dan voel je je toch ineens een artiest zeg! Zo leuk! Ditzelfde effect is ook in het bijpassende Designer Series Paper terug te zien.


 Naast het paneeltje met de grotere bloemen stempelde ik ook de strook onderaan het kaartje.

Wat je misschien al opgevallen was, is dat ik als basis nu eens niet Whisper White of Very Vanilla heb gebruikt, maar de nieuwe kleur Soft Sea Foam. Een prachtige zachte groentint die zich heel makkelijk aanpast aan andere kleuren, en die hier een extra fris effect geeft aan de andere kleuren.


 Zoals in de titel van dit berichtje al staat is dit een "Split-Front kaartje". De boven en onderstrook zijn namelijk flappen die je naar boven en beneden openvouwt. Altijd leuk als een kaartje net even anders is, en al die vlakjes geven ook lekker gelegenheid om lekker te decoreren!

We maakten dit kaartje laatst bij een van de Kijkkast Stempelmomentjes. De dames vonden het heel geslaagd!
De tekst is precies tussen de twee openklappende delen gestempeld. Zo zie je hem ook nog als de kaart opengevouwen wordt......

.....want dan ziet het er zo uit! Hier heb ik natuurlijk de bloemen van de voorkant een beetje terug laten komen!


Op het paneeltje heb ik over de twee groitere bloemen met blaadjes een extra gestempeld en uitgeknipt bloemetje verhoogd opgeplakt, en een stukje Powder Pink lint zorgt voor de finishing touch. Deze heel zachtrozige kleur komt weer terug als gestempeld laagje in de bloem.

Overigens is het laagjes stempelen met deze set heel makkelijk. Het hoeft namelijk niet heel precies op elkaar. Dat "losse" staat hierbij juist extra leuk!

De stempels en het papier zijn overigens onderdeel van de Garden Impressions Suite, waar ook nog geweldige stansen, cardstock, achtergrondstempels en heel veel ander leuks bij horen. Je vindt deze suite vanaf bladzijde 128 in de grote catalogus.

Wil je meer weten over deze Nederlandstalige sets, en over alle andere sets die momenteel in het Nederlands beschikbaar zijn kun je ook kijken op de INFO PAGINA waar alle Nederlandse sets bij elkaar staan. 

Ik vind het een heerlijke set en suite om mee te werken! Veelzijdig, makkelijk, lekker artistiek en vrolijk, supergave teksten en gewoon heel erg mooi om te zien! En elke keer anders!

 Volgens mij ga je deze blije set hier dan ook nog heel vaak tegenkomen ... ;o)

Nou dat was het voor vandaag...maar houd de Kijkkast maar in de gaten, want binnenkort kom ik terug met supergoed nieuws!!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Bloemen zeggen meer ( (Abstract Impressions)
Papier: Cardstock: Shaded Spruce, Melon Mambo, Soft Sea Foam
             DSP Garden Impressions
Inkt: Soft Sea Foam. Shaded Spruce, Mango Melody, Melon Mambo, Powder Pink
Embellishments: Shimmer Ribbon Powder Pink.

Heb een fijn, creatief weekend!
Annette

Eerstvolgende (mee-)besteldagen:
  Maandag 25 juni om 19.00 uur
Maandag 2 juli om 19.00 uur 

en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***


2018-2019 JAARCATALOGUS
Wil jij graag de nieuwe ! catalogus ontvangen?? 
Vraag er eenvoudig eentje aan door mij een EMAIL te sturen


Houd je ook zo van stempelen, spelen met inkt  en kleur en wil je bij elke bestelling korting op je stempelmaterialen??

Klik hier voor meer info!
2 opmerkingen :

  1. Ook deze bijzondere vorm kaart is wederom heel mooi.al heb ik weinig met het papier, maar als ik dan zie wat jij erweer van maakt. Top, Annette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel hoor! De komende maand zul je meer ideetjes met dsp voorbij dien komen! Daar kun je zo fijn mee werken!

      Verwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!