dinsdag 30 augustus 2016

Aquareltechniekje voor een vintagelook Thoughtful Branches#13 d-INKT!-sdag#26

We naderen de eindstreep. Ja dat klinkt dramatisch, maar zo erg is het natuurlijk niet. Wel is het HEEL erg jammer dat de Thoughtful Branchesset binnenkort niet meer te bestellen is..... Voor de liefhebbers is er morgen (woensdag) nog een laatste extra (mee-)bestelmogelijkheid. Denk er ook aan je Bonus Vouchers is te wisselen voor een extra korting. Zonde om ze te laten liggen. ;o)

Vandaag laat ik een Vintage-kaartje zien dat ik met deze GEWELDIGE set heb gemaakt. 


Inspiratie is overal.....De kleuren voor dit kaartje zijn simpelweg nagemaakt van de hortensias in onze eigen tuin. Ik weet niet hoe anderen daar over denken, maar ik vind deze bloemen vaak op z'n mooist als ze een beetje beginnen te verkleuren. Áan het eind van hun bloei dus....Dan krijg je van die mooie kleurschakeringen....Perfect voor een Vintage-effect!  Dit was vandaag dan ook mijn uitgangspunt! Mijn d-INKT!-sdagtechniekje heb ik deze keer dan ook op de bloem toegepast.

De achtergrond van de kaart heb ik samengesteld met diverse stempels uit de Timeless Texturesset. De gebruikte kleuren komen weer terug in de bloem. 

Wat je dan krijgt, is dat het geheel een beetje gaat "blenden"... De bloem is dan onderdeel van de achtergrond en andersom geldt dat ook ;o)

En dan dus de bloem....Ik heb de kleuren eerst gemaakt op een stukje Watercolor Paper met een Aquapainter, stampin'Spritzer en natuurlijk inkt. Ook de stempel heb ik diverse keren afgedrukt. Ik heb weer met een aantal laagjes gewerkt voor de mooiste nuances. Op dit papier mengt dit prachtig met elkaar. Dit heb ik daarna eerst goed laten drogen...

Vervolgens heb ik de bloem er nog eens op gestempeld en deze heb ik uitgestanst met de bijpassende die uit Beautiful Branches.

De bloem heb ik met Dimensionals opgeplakt. Het schaduweffect dat dit geeft maakt het "oude"effect nog sterker. 

Om de boel nog net iets extra's te geven heb ik een aantal mini pareltjes op de bloem geplakt. De kleinste maat van de Pearl Basic Jewels is hier perfect voor..

Voor een extra romantische look heb ik een stukje Very Vanilla Lace Trim gewikkeld om de basis. Door de kleur en doordat het kant mooi dun en transparant is, loopt dat ook weer prachtig over in de rest van de kaart.

Als accent heb ik van dit kant ook nog een strik gemaakt en deze bovenaan bevestigd met een mni Glue Dot. Dat pareltje komt hier ook weer terug.

De steel en bladeren heb ik ook uitgestanst en deze keer wilde ik iets anders uitproberen. Ik heb namelijk ook twee van de losse blaadjes uitgestanst en die zijn onder de andere, opengewerkte bladeren geplakt. Door ze bij de basis van het blad vast te maken en doordat de losse blaadjes net iets kleiner zijn dan de opengewerkte, geeft dat aan de uiteinden een soort doorkijkeffect wat het net even anders maakt.

De toepasselijke tekst komt uit de set Recht uit het Hart. Ik heb hier weer de woordjes los geknipt en geplakt. Soms vind ik dat gewoon leuker en speelser staan. De randjes beinkten maakt dat ze weer opgaan in het totaalplaatje.

Ik vond het leuk een tussenlaagje te maken met een subtiel scheurrandje. Het geeft wel een leuk, fris effect en doet me zomaar een beetje aan van die hele oude foto's denken.

Leuk om weer eens te doen, een lekker bewerkt Vintagekaartje. Binnenkort, ZEER binnenkort zelfs, komen de nieuwe workshops in de agenda te staan, waaronder een HEERLIJK vintageachtige themaworkshop! Ik houd jullie op de hoogte!
Wat heb ik gebruikt?
Stempels: Thoughtful Branches, Timeless Textures, Recht uit het Hart
Inkt: Crumb Cake, Sweet Sugarplum, Perfect Plum, Pear Pizzazz, Rich Razzleberry
Papier: Cardstock: Sahara Sand, Very Vanilla, Pear Pizzazz
             Watercolor Paper
Dies: Beautiful Branches Thinlits Dies
Embellishments"Pearl Basic Jewels, Very Vanilla Lace Trim
Tools: Aqua Painter, Stampin'Spritzer, Big Shot, Sponge Daubers, Stampin'Sponges
En verder: Stampin'Dimensionals, Tear&Tape Adhesive, Snail Adhesive

Tot snel!
Annette

Het is bijna voorbij! Nog slechts twee dagen te bestellen en slechts zolang de voorraad strekt: 
 Thoughtful Branches!

Augustus Actie: Ontvang bij je bestelling vanaf 40 euro een verrassingspakketje Papier uit de nieuwe jaarcatalogus!

*Eerstvolgende (mee-)besteldagen: 
Maandag 5 september 19.00 uur 
Maandag 12 september 19.00 uur 

>Wissel deze maand nog je Bonus Vouchers in en bestel zo met korting!<

Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

Zit je in een stempeldip?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)

Dol op stempelen, en fan van Stampin'Up? Kom in ons gezellige, hechte, echte team. Vraag mij gerust om uitgebreide informatie, ook zeker als je "gewoon" een hobbyist bent!

3 opmerkingen :

  1. Wat een schitterende kaart zeg! Helemaal WOW!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie nostalgische kaart. e kleuren in de bloem zijn echt prachtig! De details zijn TOP!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook deze vintagekaart is helemaal top, leuke details, kleuren kortom GEWELDIG

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!