donderdag 14 juli 2016

"Ik denk aan jou"-kaartje met Best Birds

De momenten waarop je iemand een kaartje stuurt kunnen totaal verschillend zijn. Natuurlijk stuur je meestal veel kaarten voor feestelijke dingen, zoals verjaardagen ed, maar soms stuur je ook kaartjes met een andere reden.

Een van mijn workshopgasten, Lida, beschreef dit treffend met: "Soms heeft iemand het gewoon even nodig!"

En zo is het ook! Wat fijn dan toch als  je dan zo  -met een welgemeend lief kaartje-  even een klein beetje steun of troost kunt geven, en laat weten dat je die persoon niet vergeten bent.


Dit kaartje maakte ik voor iemand die te horen kreeg dat ze ziek is en daarvoor een zware operatie moest ondergaan. Gelukkig is dat inmiddels achter de rug, maar ja, dan ben je natuurlijk nog een poos bezig met herstellen. Dus stuurde ik even dit kaartje...


De schattige vogeltjes van Best Birds, samen met alle andere mooie bijbehorende stempels die in deze set zitten, waren voor dit doel een passende keus. Deze keer heb ik daarom met deze set een rustig kaartje gemaakt....


Door op Crumb Cake-kleurig cardstock te werken komen de kleuren heel anders uit. Dit levert altijd mooie naturel kaartjes op.

Ik vond het mooier om de vogel en de tak niet in het "niets"te laten staan, dus heb ik een achtergrondje gemaakt.

Ik heb dit gedaan door meerdere subtiele accentjes te stempelen in kleurtjes die terugkomen in het vogeltje, en daarvoor heb ik naast de set Best Birds (waar een prachtige textielachtige achtergrondstempel in zit) de sets Work of Art en Gorgeous Grunge gebruikt. Dit zijn twee van de sets die bij mijn Basics horen. Lichte kleurtjes en Off-Stamping maken dat de achtergrond niet te sterk aanwezig is.


Mijn "Basics" zijn overigens de stempels die ik heel vaak pak om net even een kaart "af"te maken, Tijdloze en neutrale  designs die overal bij passen... Deze stempelsets heb ik altijd in een apart bakje bij elkaar staan op een hoekje van mijn stempeltafel. Lekker snel bij de hand dus!

Het vogeltje heb ik op een los stukje Crumb Cake gestempeld, gekleurd en uitgestanst met de bijpassende Birds & Blooms Thinlits, waar overigens ook nog een heleboel leuke bijpassende extraatjes zitten.

Het vogeltje heb ik met Dimensionals verhoogd op de tak geplakt...


De tak heb ik gewoon direct op de ondergrond gestempeld en gekleurd. Het kleuren deed ik met de Aqua Painter en diverse kleurtjes inkt: Eerst "uitkleuren" oftewel uitwassen van de afdruk, en daarna inkleuren.

Op gekleurd cardstock kleuren is toch even anders dan op Whisper White of Very Vanilla, maar ontzettend gaaf om te doen! Het geeft gewoon een heel speciaal effect. Probeer het dus vooral eens uit!

De tekst is ook uit de set Best Birds, en die kon ik netjes precies in de open ruimte passen en stempelen met behulp van mijn trouwe  ;o) stempeltool: De Stamp-A-Ma-Jig.

De afwerking van de kaart is heel rustig gehouden: Even de randjes sponzen met Old Olive inkt en dan verwerken op een basiskaart, ook in Crumb Cake. Dat is alles...


"Het zijn vaak de kleine dingen die het doen" 

Lekker cliche misschien, maar zo waar!

Laten we eens wat vaker iemand een lief kaartje sturen.... Voor jou misschien een kleinigheid, maar voor de ontvanger kan het een zonnestraaltje betekenen in een sombere of nare tijd......

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Best Birds, Gorgeous Grunge, Work of Art
Inkt: Chocolat Chip, Soft Suede, Crumb Cake, Sahare Sand, Blushing Bride, Rose Red, Cherry Cobbler, Old Olive
Papier: Cardstock: Crumb Cake
Dies: Birds & Blooms Thinlits Dies
Tools: Aqua Painter, Sponge Dauber, Stamp-a-ma-Jig, Paper Snips, Big Shot
En verder: Stampin'Dimensionals, Snail Adhesive

Tot snel!
AnnetteVraag {Hier}je nieuwe Stampin Up! catalogus aan!

*Eerstvolgende (mee-)besteldagen: 
Zondag 17 juli 19.00 uur
Maandag 25 juli 19.00 uur

Bestel in juli en spendeer je voucher in augustus:Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

Houd je van creatieve verrassingen?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)

Dol op stempelen, en fan van Stampin'Up? Kom in ons gezellige, hechte, echte team. Vraag mij gerust om uitgebreide informatie, ook zeker als je "gewoon" een hobbyist bent!


5 opmerkingen :

 1. Marianne van Dam14 juli 2016 om 15:26

  Oeioeioei, prachtig kleurwerk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi geworden, Annette en zelf ben ik een echt kaartjesmens die bij elke gelegenheid wel een kaartje wil sturen of soms zomaar.

  Liefs Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Carine Dijkema14 juli 2016 om 17:20

  Prachtig die eenvoud. Heel mooi en subtiel gedaan! Ook deze stijl beheers jij als de beste!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat weer een schitterend kleurwerk!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!