zondag 1 mei 2016

Simpel-op-Zondag#10 met Blended Bloom (en stiekem toch een techniekje)

In mijn Simpel-op-Zondag blogpostjes probeer ik aan te tonen dat je ook zonder veel kennis van stempeltechnieken, of heel veel tijd, iets leuks kunt maken. Vandaag heb ik er stiekem toch een techniekje in verwerkt, maar dan wel een van het kaliber: Simpeler-dan-simpel!

Echt een techniekje dat je even tussen de (zondagse) dingen door doet!


Ik heb dit kaartje gemaakt met de prachtige grote stempel Blended Bloom, een geweldige bloemenstempel die vaak wordt gebruikt om in te kleuren (en daar is ie dan ook echt supergeschikt voor!) maar waarmee je dus ook bijvoorbeeld achtergronden kunt maken. Deze prachtige stempel is retiring, maar op dit moment nog steeds leverbaar en (altijd leuk...) nu in prijs verlaagd!

Hoe maakte ik deze achtergrond?

Nou, ga daar maar even voor zitten hoor....haha!

1. Ik drukte de stempel drie keer af met Elegant Eggplant en drie keer met Perfect Plum op Very Vanilla Cardstock . De afdrukken overlappen elkaar een beetje.

2. Een Stampin'Spritzer, gevuld met water, gebruikte ik om het bestempelde stukje cardstock te besprayen, tot het echt goed nat was...

3. Toen kwam het moeilijke deel ;o) Ik heb namelijk theewater opgezet, een wasje opgehangen, een brief gepost en een kop thee gedronken. ;o)

4. Bij terugkomst bij mijn stempelhoekje was mijn achtergrondje klaar!

Ja echt, Zo simpel dus! ;o)

Daarna heb ik het kaartje afgewerkt door de randjes te sponzen, en met de spikkeltjesstempel van Gorgeous Grunge heb ik rondom aan de kanten gestempeld met de kleur Crumb Cake.

De oplettende kijker heeft vast gezien dat de inkten niet op dezelfde manier hebben gereageerd op het water. Dat is nu het leuke van stempelen. Ik vind zelf dat vooral de kleur Elegant Eggplant een fantastisch resultaat geeft voor dit techniekje (dat zo simpel is dat het eigenlijk geen techniek zou mogen heten) Juist die verrassingen geven vaak de leukste resultaten!

De tekst stempelde ik met Elegant Eggplant op een restje Perfect Plum Cardstock. Het uiteinde maakte ik tot een bannertje met de Triple Banner pons. Als decoratie gebruikte ik o.a. wat spulletjes die binnenkort ook uit de collectie verdwijnen, namelijk het Natural Chevron Ribbon (hier nam ik de achterkant van) en een Very Vintage Designer Button. De vorm hiervan past weer geweldig bij de bloemen! Het Linen Thread dat ik door het knoopje haalde blijft gelukkig wel gewoon in de collectie. De pakjes Pearl Basic Jewels hebben ook altijd een aantal "sliertjes"van pearls en daar heb ik nu twee stukjes vanaf geknipt en aan weerszijden van het woordje Happy geplakt. In het tussenlaagje en de basiskaart komen ook de andere gebruikte kleurtjes weer terug.

Als je nog eens de lijst checkt met retired producten, vergeet dan vooral ook niet bij de embellishments te kijken! Er zijn nog zulke leuke spulletjes te vinden voor weinig! ;o))

Ga je dit techniekje ook uitproberen, dan zou ik het geweldig vinden als je me jouw resultaten eens zou laten zien. Heel regelmatig krijg ik maaksels te zien van mensen die workshops bij me hebben gedaan en er thuis verder mee zijn gegaan. Helemaal geweldig vind ik dat! Dus... als je jouw resultaten met mij wilt delen... GRAAG! Daar maak je me blij mee! Het geeft me zo veel voldoening als mensen iets aan mijn tips hebben en er ook plezier aan beleven! Dat is waar ik het voor doe!


Wat heb ik gebruikt?
Stempels: Blended Bloom, Gorgeous Grunge, Cottage Greetings
Inkt: Elegant Eggplant, Perfect Plum
Papier: Cardstock: Very Vanilla, Crumb Cake, Perfect Plum, Elegant Eggplant
Pons: Banner Triple
Embellishments: Very Vintage Designer Buttons, Natural Chevron Ribbon, Pearl Basic Jewels, Linen Thread
Tools: Sponge Dauber, Stampin'Spritzer
En verder: Multi Purpose Liquid Glue, Tear & Tape Adhesive, Mini Glue Dots

Tot snel!
Annette


Nog slechts een dagje geldig: Weekendactie CARDSTOCK! klik {HIER!}

Profiteer nu nog van de grote UITVERKOOP en bemachtig je favoriete producten 
voor het te laat is!!! klik {hier!!} OP=OP

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: Maandag 2 mei 19.00 uur

Win-Een-Workshop! Je leest {Hier} hoe!

 Houd je er van als alles mooi bij elkaar past?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)3 opmerkingen :

  1. Een supergave kaart! Leuk effect!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love this. I think we need another lesson so you can teach me how. Zx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt GEWELDIG en inderdaad zo simpel maar o, zo mooi. liefs yvon

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...