maandag 26 januari 2015

Hoe een fotoprobleem een nieuwe verslaving werd ;o) #3

 Hier is dan het eerste deel van het Project Life in Kijkkast Style Workshopprogramma!

Hoe zitten de workshops in elkaar?

In de eerste plaats behandelen we tijdens de workshops natuurlijk de basisprincipes en handigheidjes van deze manier van foto's verwerken en ga ik je daarin op weg helpen. Er zijn daarvoor heel veel handige tips om het nog makkelijker en mooier te maken!

Bij elke les krijg je een Project Life insteekhoes met een pakketje met kaartjes, cardstock, embellishments etc. waarmee je een lay-out gaat maken.

Daarbij maken we dan ook nog zelf een aantal kaartjes, elementen of versieringen, dat wisselt per keer! Zo kun je leuke persoonlijke "touches" gaan toevoegen die jouw album nog unieker maken. In elke les zal een techniek, thema of onderwerp centraal staan. Je doet dus elke keer nieuwe handigheidjes, technieken, en vaardigheden op en maakt kennis met meerdere materialen die Project Life perfect aanvullen.

Na het "les"gedeelte ga je individueel je lay-out afmaken ( want iedereen heeft immers andere foto's) maar daarbij help ik je met tips en doe ik suggesties. Natuurlijk kun je hierbij mijn stempels, inkten en tools gebruiken. Ik geef je tips om er een mooi geheel van te maken. Daar zijn ook een aantal handigheidjes voor die ik graag met je deel.
Je gaat naar huis met elke keer nieuwe ideeen waarmee je ook thuis weer heel concreet aan de slag kunt.

Van te voren krijg je van mij een lijstje met tips voor de mee te nemen foto's
Je maakt tijdens je workshop je Lay- out af.
We houden de prijs laag zodat iedereen mee kan doen
Om je mojo vast te houden is er bij de Kijkkast elke maand minimaal een Project Life workshop!
Ook zullen we nog enkele Project Life zaterdagen inplannen.Practische informatie:

Workshops zijn in de avond van 19.30 tot 22.00 uur (met een uitloop tot 22.30). Op verzoek kan ook de ochtend geboekt worden als er minimaal drie aanmeldingen zijn.
Wil je liever een andere dag of datum? In overleg is er heel veel mogelijk!

De kosten van de workshop zijn 11,50 per keer, inclusief materiaalkit en een 12 inch Project Life insteekhoes

Je zorgt zelf voor 5 a 6 foto's (waar nodig krijg je tips over de foto's, de maten etc)

Je neemt mee: Je basisgereedschap: Papiertrimmer, schaartje, plakmiddelen Project Life in Kijkkast Style workshopagenda!

19 februari: Beginnen met Project Life!
Wat is het, en op welke manieren kun je je herinneringen vastleggen?
Dit kan zowel met bestaande foto's uit je eigen voorraad, maar ook als een soort dagboek van het nu waarop je wekelijks of maandelijks je belevenissen vastlegt.
We behandelen de basis van Journaling, dus hoe je je foto's ondersteunt en aanvult met tekst
Hoe kies je foto's en welke hoes kies je daarbij?
We gaan in op het aankleden, compleet maken en decoreren van je lay-out
Natuurlijk maken we meteen een eerste lay-out met de materialenkit die je krijgt en daarbij maken we zelf een paar leuke bijpassende achtergrondjes voor persoonlijke kaartjes!

5 maart: Project Life kaartjes decoreren en Zelf embellishments maken
Decoreren van Project Life werkstukken is net iets anders dan het decoreren bij Scrapbooken of kaarten maken. Waar moet je rekening mee houden? Wordt het niet te druk?
Op de juiste manier toegepast kunnen decoraties er aan bijdragen dat je Lay-out een compleet en evenwichig geheel wordt.
Met behulp van bijpassende materialen maken we een aantal leuke decoraties voor je kaartjes maar ook voor op je foto's! Ontzettend leuk om te doen!
We maken een lay-out met de materialenkit en je eigen foto's en natuurlijk krijgen je zelf gemaakte embellishments daar ook een plaatsje op!

26 maart: Project Life Baby-foto's in een modern jasje.
Project Life is op zich al hip, hot and happening, maar babyfoto's verwerken op een hippe manier is andere koek! Maar het kan, door even verder te denken en lekker te mixen en te matchen. Niet te zoet, zelfs een tikkeltje modern en hip met een stoere touch maar natuurlijk ook heel LIEF ....en door gebruik te maken van materiaal van de materialenkit dat je misschien op het eerste manier niet hiervoor zou hebben gekozen maar er uitermate geschikt voor blijkt te zijn!
Je wordt van te voren gevraagd een accentkleur te kiezen, en dat kan natuurlijk roze of blauw zijn, maar ook elke andere accentkleur die jij vindt passen! Kies een van de kleuren uit de kleurenfamilies van Stampin'Up! en geef dit liefst meteen aan bij je aanmelding!

23 April: Project Life in voorjaarsstemming.
In april kijken we uit naar het voorjaar. Je maakt foto's of je hebt vast nog foto's die bij dit thema passen. Het is een heel fleurig en neutraal onderwerp. De kleuren zijn fris en zacht doordat we gaan werken met enkele watercolor technieken.
Vandaag vullen we de kaartjes uit de materialenkit aan met een aantal nieuwe ontwerpen voor zelf gemaakte journaling-kaartjes.
Natuurlijk maken we ook gebruik van stempels en mixen we een aantal materialen lekker met elkaar om weer tot nieuwe mogelijkheden te komen.

7 Mei: Grensoverschrijdend werken binnen Project Life
In de maand waarin we de vrijheid vieren gaan we het idee van het werken in vakjes dat Project Life zo overzichtelijk maakt even flink tarten.
Het overschrijden van de "grenzen"van deze vakjes kan namelijk heel verrassend werken op een lay-out en vaak het verband tussen foto's nog eens extra benadrukken.
Met behulp van de materialenkit bij deze workshop EN met zelfgemaakte onderdelen, maak je je eigen Layout en laat je zien dat je letterlijk en figuurlijk out of the box kunt denken ;o)

11 juni: Project life kijkt uit naar de vakantie!
De vakanties zijn weer in aantocht! Je kunt maar beter je zaakjes goed voorbereid hebben, dus gaan we vandaag kaartjes leren maken met diverse technieken om de reisfoto's van je komende vakantie te verwerken. Natuurlijk kun je ook foto's van een vorige vakantie gebruiken. We gebruiken vrolijke kleuren en leren wat trucs om ook foto's met veel details visueel gezien van je pagina af te laten spatten. Verder maken we kennis met overlays en hoe je die zelf kunt maken! Een gave manier om speciale effecten te maken!


Dit is het Project Life programma voor de komende maanden. Ik heb er ENORM veel zin in! Jij ook?
Je kunt natuurlijk altijd contact met me opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is! Ik help je graag!
6 opmerkingen :

 1. OHHHHH my goodness!!! Wat leuk allemaal!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, je hebt met dit programma de verwachtingen ruimschoots overtroffen hoor! Het ziet er geweldig uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt HEEL gaaf! Ik ben blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er heel aantrekkelijk en verzorgd uit allemaal Annette!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...