vrijdag 21 november 2014

Zoet, zoeter, zoetst!

Zoals ik vaker heb verteld daag ik me zelf graag uit, verzin ik graag een uitdaging of doe ik mee met de uitdaging van iemand anders.

Vooral als er veel creatieve ruimte in de uitdaging zit, OF als het juist flink moeilijk is, heb ik vreselijke zin er mijn tanden in te zetten!Zo zag ik een aantal weken geleden deze superuitnodigende uitdaging bij mijn Stampin'Up! collega Aly van het leuke blog "Stempelhus". Je mocht een kaart maken die geinspireerd was op deze foto:
https://4.bp.blogspot.com/-NwOeXXISkso/VGO4aCN-DMI/AAAAAAAACeE/7otiK3H3p6A/s1600/cupcakes-pastel-botercreme_zpse2b4566e.jpg

Zoet he?  Het glazuur springt al van je kiezen als je er naar kijkt! :o)

Nu had ik pas weer eens flink zitten experimenteren met allerlei aquareltechniekjes met inkt en dus moest ik bij het zien van deze foto meteen denken aan de zoete kleurtjes die ik toen gebruikt had. Deze techniekjes werden dan ook mijn uitgangspunt. Ik heb in de juiste kleuren opnieuw de achtergrondpapiertjes gemaakt Ik koos nu voor de kleuren Blushing Bride, Pear Pizzazz en So Saffron.

Van het eerste achtergrondje maakte ik deze kaart, lekker smudgy!Doordat de kleuren in elkaar overvloeien en elkaar overlappen krijg je ook allemaal tussenkleuren en grillige vormen.

In de tekst -die op deze kaart een hoofdrol speelt-  heb ik het cupcakethema letterlijk terug laten komen. Deze teksten kun je zelf samenstellen. Erg grappig!Daarna nam ik heel letterlijk de cupcakes over, met de Cupcakestempels met bijpassende pons. Toen miste ik nog iets en heb ik een groene Sequin uit het In Color Sequinassortment gezocht en deze op het taartje geplakt, met daarop een kleine Pearl Basic Jewel. Ik vind het ook erg leuk dat het Bakers Twine er precies bij past. Ik wilde de opsmuk verder rustig houden zodat de achtergrond mooi uitkomt.

Maar van de achtergrond van deze kaart had ik nog een stukje over. Te leuk om weg te gooien! Daar heb ik dus vervolgens met de 1 inch squarepons allemaal vierkantjes uit geponst.

Ik heb diagonale lijnen gescored in een stukje Naturals White cardstock....Je weet wel:  Dat cardstock met de gekleurde spikkeltjes en streepjes dat zo natuurlijk aandoet.Met de Simply Scored Scoring Tool in combinatie met de Diagonale inzetplaat is dat "a piece of cake"!

Best chic, die diagonale lijntjes!

Op de "kruispunten" kwamen weer kleine pareltjes, en de geponste vierkantjes werden aan de randjes een beetje gesponsd voor extra contrast.
Accenten bracht ik aan met twee kleuren Bakers Twine en een leuk, gestempeld labeltje. Op het minitaartje kwam weer een minipareltje en de roze spikkels bracht ik aan met een Stampin'Write Marker. Zo werd dit een zoet maar ook best wel klassiek aandoend kaartje.

En toen was de inspiratie nog niet op....

Want ook wilde ik nog het andere aquareltechniekje toepassen, aangezien die me steeds al deed denken aan mierzoet druipend suikerglazuur.Ook hier kwamen de cupcake stempels en pons weer terug. Het achtergrondje van het cupcakeje aquarelleerde ik weer met een ander techniekje en ik bracht pareltjes in meerdere kleuren aan. Voor het kleuren van de Pearl Basic Jewels gebruikte ik de Blendabilities, en dan nam ik daarvan de lichtste kleur van de set van drie.De tekst van deze kaart komt uit de set van de cupcakejes, Cupcake Party genaamd. Erg leuk dat je de kaart zo voor meerdere gelegenheden kunt gebruiken. Ik ben zelf WEG van de achtergrond van deze kaart, dus heb er weinig opsmuk aan toegevoegd

Het was leuk weer eens de cupcakejes te gebruiken. Ze zijn zo cute! Je kunt de onderdelen los stempelen en ponsen en er zitten ook leuke extra's bij zoals een kaarsje,  een TE grappig kersje en een ini-mini-vlaggetje. Ik voel ter plekke al weer een nieuwe uitdaging (voor mezelf) aankomen om met deze set ook eens een mannenkaart te maken! Neem maar van mij aan dat dat ook heel goed kan!

Wil je ook aquareltechniekjes leren?

Mocht je het ook leuk vinden om achtergronden te maken, of andere aquareltechnieken en met inkt te leren werken op meerdere manieren, dan leer ik je dat graag. Techniekenworkshops doen vind ik helemaal te gek! Laat het dus gerust aan me weten als je graag zo'n workshop ( of een andere techniek) wilt doen EN houd het workshopprogramma in de gaten.

Wat heb ik gebruikt?
Stempels: Cupcake Party, Age Awareness, Num Num, 
Inkt: Blushing Bride, Pear Pizzazz, So Saffron
Papier: Cardstock Blushing Bride, Pear Pizzazz, So Saffron, Naturals White, Aquarelpaper
Embellishments: Pearl Basic Jewels, Bakers Twine Blushing Bride, Bakers Twine Crushed Curry, 2013- 2015 In Color Sequin Assortment
Ponsen: Cupcake Builder, 1 inch Square, 2 inch Circle, 1 3/8 inch Circle, 1 1/4 inch Circle, 2 3/8 Scallop Circle, 1 3/4 inch Scallop Circle, 1/16 inch handheld Circle punch, Scallop Edge, Large Oval
Tools:  Blendabilities Old Olive en Daffodil Delight, Stampin'Write Marker Blushing Bride. Simply Scored Scoring Tool, Simply Scored Diagonal Plate, Paper Snips, Stampin'Trimmer, Stampin'Spritzer, Aqua Painters, Craft Sheet
En verder: Stampin'Dimensionals, Multi Purpose Liquid Glue, water, keukenrol

12 opmerkingen :

 1. Heerlijke zoete verleidingen... leuk om je technieken te zien.. dat aquarelleren wil ik ooooit nog eens gaan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een (H)EERLIJKE blogpost. Origineel zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi Annette, WAUW, heb het met plezier zitten lezen en bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gave blogpost Annette, you did it again ;o) Verfrissend en eigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend gaaf, geweldig die kleuren zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt HEEL erg mooi! Ben er weg van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Ik ben ook niet zo van dat zoete maar deze kaartjes zijn erg leuk. Die tweede met de vierkantjes is mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En mijn voorkeur gaat uit naar de eerste kaart. Geweldig gedaan die kleuren! En die tekst is briljant bij deze uitdaging ;o) Ik heb deze tekststempels ook maar zo had ik hem nog niet bedacht. Gelukkig heb ik jou voor de goede ideeen, hahaha. Die cupcakes-stempels zijn echt om op te eten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Stunning! I really love this!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...