maandag 18 augustus 2014

Strand+Vintage+inspiratie=een kaartje!

Het lijkt er op dat het zomerse weer nu toch echt voorbij is....maar we proberen het vakantiegevoel toch nog even vast te houden... Daarom een kaart in strandthema! En wel in mijn geliefde vintage stijl!Nu was het mij op de echt zomerse dagen vaak te warm op het strand en ik verbrand altijd, ondanks smeren met factor 50, dus zo heel vaak kom ik er niet.... maar de sfeer, de geuren, de ruisende zee, de strandvondsten en de kleuren zijn helemaal mijn ding!

Ik moest denken aan de tijden van weleer, toen mensen nog haast niet op vakantie gingen en een dagje naar het strand haast een wereldreis was. En als men dan op het strand was, werd er natuurlijk aan ansichtkaart gestuurd. Vandaar dat ik de Postcard achtergrondstempel er bij heb gepakt. Deze stempel is zeer bruikbaar en heel neutraal maar geeft toch meteen het vintage gevoel.

Ik heb de postcard er bewust lekker ruig uit laten zien, dat vond ik bij deze kaart erg mooi passen. Om het "kale" er af te halen heb ik er nog een paar keer de koraalstempel uit de stempelset By the Tide op afgedrukt met de kleur Soft Sky. Dat is de mooie bleke kleur blauw die je overal op de kaart terug kunt vinden.

Ik heb als contrasterend accent een klein strookje van het werkelijk geweldige Typeset Specialty Designerseries Paper gebruikt. Dit is zulk mooi en veelzijdig papier! Het blauwe lint heb ik zelf gemaakt en als afwerking zit er nog het prachtige nieuwe Venetian Crochet Trim kant overheen, wat ik expres aan de zijkanten een klein beetje heb laten uitsteken. Zo ziet het er allemaal een beetje "toevallig" uit, niet te gestileerd. In dit geval vond ik dat mooi staan.

Ik ben me ook weer eens lekker te buiten gegaan met techniekjes waardoor de kaart er lekker oud en verweerd uitziet en ook gebruikte ik  laagjes en relief waardoor er flink wat structuur in de kaart zit.De gestreepte achtergrond is gesponsd met behulp van een van de nieuwe Decorative masks. Wat was ik blij dat Stampin'Up! bij de komst van de geweldige nieuwe jaarcatalogus nu ook gave Masks introduceerde! Er zijn twee sets te verkrijgen, elke bestaande uit twee lekker grote masks en dat voor een heel lief prijsje! 3,50 euro per set van twee! Ik heb hier de Dots & Stripes set gebruikt, daar zit, de naam zegt het al, ook een mask met ronde stippen bij. Lekker neutraal en zoals je ziet ook bij "oude"stijl kaarten prima toe te passen. Hier heb ik geprobeerd de gestreepte stof van oude strandstoelen te benaderen. Hoe toepasselijk!

En ja, ik ben nu eenmaal dol op zelf embellishments maken dus dat heb ik nu ook weer gedaan....


Het maken van postzegels is een tic van mij. Het zijn leuke kleine freubelarijtjes voor tussendoor en met een paar basisgereedschappen, de Postage Stamp pons en de 1 Inch Square pons, kun je met stempels uit elke set zo leuke versieringen maken. Echt verslavend leuk om te doen!!! De zeester komt uit een heerlijke set met zeethemastempels, maar dan in een grungy variant...By The Seashore heet de set...Hier heb ik de zeester afgedrukt, uitgeknipt, beetje omgekruld met een Bonefolder en alles een beetje leuk geschikt en opgeplakt. Een paar Pearl Basic Jewels maken het net af. Meer is niet nodig.

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Postcard, By the Seashore, By the Tide, Feel Goods
Inkt: Sahara Sand, Crumb Cake, Soft Sky, Basic Gray, Soft Suede
Papier: Cardstock: Crumb Cake, Naturals White, Naturals Ivory, Soft Sky
       Specialty Designer Series Paper Typeset
Embellishments: Pearl Basic Jewels, Venetian Crochet Trim
Ponsen: Postage Stamp pons, 1inch square pons
Tools: Decorative Masks Dots & Stripes, Sponge Daubers, Stampin' Sponges, Aqua Painter, Bone Folder
En verder: Sticky Strip, Stampin'Dimensionals, Multi Purpose Glue, Liniaal, Paper Snips

4 opmerkingen :

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze vind ik echt helemaal te gek! Dol op de vintage-stijl. Het is toch ook gewoon een schilderijtje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze is echt ongelooflijk mooi! WAUW! Groetjes Jente Bakker

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...