woensdag 23 oktober 2019

Een set naturel Kerstkaarten met Beauty & Joy- Bloghop Stempel Schatten NL


Hallo en welkom bij de eerste Bloghop van de nieuwe Bloghopgroep Stempel Schatten! Deze groep gaat de verborgen/vergeten schatten uit de catalogi ontdekken en in het zonnetje zetten! Er zijn namelijk af en toe sets die je maar heel weinig voorbij ziet komen terwijl het toch echte pareltjes zijn!
Een goede reden om daar met deze groep iets aan te doen!


Deze eerste keer hadden we als thema KERST. En ik heb daarom een setje van drie kerstkaarten gemaakt, in een heel rustige, naturel kleurcombinatie!

Want de stempelset die ik vandaag heb gepakt is genaamd Beauty & Joy. Deze staat in de Herfst=Wintercatalogus. Een superleuke set, die je eigenlijk het hele jaar door kunt gebruiken, maar dus zeker ook voor kerst! Ik heb er daarom de stempel met het kerstgroen uit gepakt en deze met diverse van de andere stempels uit de set gecombineerd!


Je kunt de set eigenlijk heel veel "looks"geven, maar ik had zin om eens ongebruikelijke kerstkaarten en een misschien niet zo voorspelbare combinatie te maken. Niet iedereen houdt immers  van druk en fel... en zelf vind ik gewoon afwisseling heel erg leuk!

 Ik koos voor het designpapier Toile & Tidings wat van zichzelf al de naturel uitstraling heeft door de combinatie van rood of groen met Very Vanilla. Ik koos voor mijn kaartensetje de groene zijde van het papier. 

De stempelset Beauty & Joy is een Distinktive Stempelset. Dat wil zeggen dat de stempels optimale detaillering hebben, wardoor het creeeren van diepte en structuur in de stempelafdruk mogelijk wordt! Gewoon heel simpel afgedrukt is de stempel al prachtig!

Maar natuurlijk kun je de booompjes ook uitstansen, en er een decoratie aan toevoegen. Ik koos voor mijn setje kaarten voor koperkleurige accenten. Het lint ( Classic Weave Ribbon) en de sterretjes (Star Designer Elements) passen er prachtig bij. Beiden staan ook in de Herfst-wintercatalogus. 


En hier heb ik het nog iets uitgebreider aangepakt. Ik heb de groene onderdelen op een apart stukje nog eens gestempeld en vervolgens uitgeknipt, en deze verhoogd opgeplakt. Dit geeft een leuk 3 d effect. Hier heb ik vervolgens ook nog eens lekker veel Star Designer Elements op geplakt.


Erg gaaf dat de s4t zo mooi gedetailleerd is. Alleen aan de klassieke pot en de gevlochten mand zie je al hoe mooi gedetailleerd je resultaat is met deze Distinktive stempels. Wist je trouwens dat Stampin'Up! als enige het gelukt is dit soort stempels te maken?

Met wat scheuren en wat subtiel sponzen met inkt heb ik de vintagesfeer wat meer benadrukt, en extra diepte en contrast aangebracht.



Eenmaal begonnen kon ik bijna niet meer stoppen. Je kunt gewoon eindeloos varieren met deze set. En in andere kleuren krijg je natuurlijk een totaal ander effect, sfeer en stijl! Naast kerstkaarten bedacht ik al allerlei andere projecten die ik wil gaan maken met deze set... Zoals Japanse kaarten, trouwkaarten, babykaarten, voorjaarskaarten, herfstkaarten, valentijnskaarten etc. Ja, dat kan dus echt allemaal met deze set! Dat vind ik ZO gaaf!

 Onderaan dit bericht vind je een lijst met alle gebruikte producten. 

Ik hoop dat je deze blogpost inspirerend vond en dat je het met plezier hebt bekeken en gelezen. Misschien ben je deze prachtige stempelset met andere ogen gaan zien, of zie je de set zelfs voor het eerst! Laat het me vooral weten, ik ben heel benieuwd!. Een reactie is altijd leuk om te ontvangen! Dit kun je helemaal onderaan dit bericht doen door op Opmerkingen te klikken. Dan wijst het zich vanzelf verder. Dankjewel alvast! 

Maar natuurlijk is het ook leuk om te kijken wat de andere teamleden hebben gemaakt. Ik ben zelf ook heel erg nieuwsgierig naar hun moois! De links vind je hieronder. Veel plezier alvast en tot snel weer bij de Kijkkast! Schroom vooral niet contact op te nemen als ik je ergens mee kan helpen!
XXX Annette



Wat heb ik gebruikt: 
Stempels: Beauty & Joy
Papier: Cardstock: Very Vanilla, Thick Very Vanilla
DSP: Toile Tidings DSP
Dies: Rectangle Stitched Framelits, Stitched Nested Labels Dies
Embellishments: Classic Weave Ribbon, Metallic Thread Copper, Star Designer Elements
Tools: Stampin'Sponges, Big Shot





10 opmerkingen :

  1. Zo hee, die zijn mooi! Inderdaad een stempelset waar ik steeds aan voorbij ben gegaan. Tot nu dan! Echt heel aparte kerstkaarten, en volgens mij niet moeilijk om te maken. Prachtig gecombineerd, maar dat is jou altijd wel toevertrouwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig gedaan Anette! Ik heb de set wel gezien maar zag er niet zoveel in....en als ik dit n7 zie, wauw

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schitterend Annette, wat weer een bijzondere kaarten! En wat een mooie stempelset! Die gaat nu meteen op mijn lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een bijzondere kleuren voor een kerstkaart! Heel mooi! Je hebt ook weer prachtige details in je kaarten verwerkt. Je weet de stempelset en het papier prachtig met elkaar samen te laten smelten. Heel knap!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat maak jij er toch altijd weer iets bijzonders van. Prachtige kaarten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze set kwam hier dus gisteren binnen en ik was er al meteen verliefd op, omdat je er zoveel mee kan en dat bewijs jij nu weer met deze prachtige stijlvolle kerstkaarten, wat een kunstwerkjes heb je ervan gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie kaart alweer Annette, ik geniet elke keer weer van al je prachtige creaties.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat gaaf om op deze manier met dit set aan de slag te gaan.
    TOP!!

    liefs, Durvina

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind ze prachtig! Echt een unieke stijl.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!