dinsdag 10 april 2018

Uitleg over de grote "2018 Colour Revamp" bij Stampin'Up!

Gisteren zijn de retiringlijsten verschenen, en bij het zien van de verdwijnende kleuren inkt kwamen er natuurlijk heel wat vragen. Vandaag leg ik daarom graag iets meer uit over deze veranderingen. Dit hele gebeuren noemen we "Colour Revamp"!
Stampin'Up! heeft een kleurencollectie die bestaat uit vier vaste kleurenfamilies. Brights, Neutrals, Subtles en Regals. Daarnaast hebben we  wisselende In Color series van telkens twee sets van vijf kleuren, zodat er steeds trendkleuren en nieuwe accenten toegevoegd worden aan de beschikbare kleurenfamilies.

Nauwkeurig worden trends en stijlen en voorkeuren gevolgd door Stampin'Up! en omdat tijden veranderen, veranderen ook trends en smaken. Daarom is het eens in de paar jaar nodig de kleurenfamilies aan te passen aan de huidige tijd. Dit gebeurt om de 3 a 5 jaar. Soms gaat dat slechts om een paar kleuren en noemen we het een Colour Refresh, en af en toe is de verandering groter, worden er meer kleuren verwisseld en verschoven en dan noemen we het een Colour Revamp.

De laatste Colour Refresh vond vijf jaar geleden plaats. Ik was toen net demonstratrice. Het werd dus weer tijd voor een aanpassing en dit is dus de eerste keer dat we in Nederland een dergelijke grote kleurenwisseling hebben... en als je zo de nieuwe kleuren ziet, begrijp je meteen het verschil en het waarom. Er zijn een aantal modernere kleuren toegevoegd en.... er komen een aantal heel populaire In Colors terug, die nu "vaste kleuren"worden! Wij konden hiertoe verzoeken indienen en daar is dus naar geluisterd!

Er gaan deze keer 13 basiskleuren uit de collectie, en daar komen uiteraard ook weer kleuren voor terug.  10 helemaal nieuwe kleuren EN 6 kleuren die eerder In Colors zijn geweest. Als je meegerekend hebt valt het je vast op: Er komt dus meer terug dan er uit gaat en ja, dat klopt. Basic Black, Whisper White en Very Vanilla zitten namelijk van af nu niet meer in een kleurenfamilie maar vormen samen een aparte groep: De Basics!

De Basic Black Archivalinkt gaat vertrekken, deze kleur wordt ingevuld door Tuxedo Black Memento Inkt en de Stazon Jet Black
Basic Grey Archival inkt vertrekt ook. Hier komt een Classic Inkt voor terug, in dezelfde kleur.

Laten we eerst kijken naar de kleuren die er uit de vaste collectie gaan. Dat zijn deze:


En dit zijn de tien volledig nieuwe kleuren die in de collectie komen:


De zes voormalige In Colors die nu ook deel uit gaan maken van de vaste collectie zijn:
Mossy Meadow, Poppy Parade, Coastal Cabana, Mint Macaron, Sweet Sugar Plum en Blackberry Bliss!

Daarnaast verschuiven een aantal kleuren naar een andere kleurenfamilie, en krijgt de Neutralsserie een aanvulling met iets meer kleur, naast de grijzen en bruinen, aangezien gebleken is dat deze tinten vaak als basiskleur gebruikt worden.

Het overzicht van de nieuwe reguliere kleurenfamilies wordt straks als volgt:


Net als elk jaar vindt er ook een verschuiving van de In Colors plaats. De In Colors van 2016-2018 verdwijnen en er komen vijf nieuwe In-Colors terug! En ja, ook die laat ik alvast zien. Hele mooie frisse, maar ook warme kleuren die prachtig combineren!!


Maar daarmee zijn nog niet alle veranderingen besproken!

Ook vind er een verandering plaats in de doosjes van de Ink Pads. Voor het maken hiervan wordt een mal gebruikt en deze was na al die jaren aan vervanging toe. Er is voor gekozen dit moment, in combinatie met de Colour Revamp, te benutten om de wensen en verbeteringen die er waren meteen te verwerken in de nieuwe vorm. De doosjes gaan er dus iets anders uitzien, en zullen onder andere iets makkelijker te openen zijn maar met nog steeds de voordelen van het ons zo bekende model. Verder hebben ze een mooie,  eigentijdse, strakke look gekregen en ook is er een kleine aanpassing geweest in de inktsamenstelling. Daarmee is de nieuwe Inktcollectie straks helemaal weer up to date!

Deze veranderingen zijn de reden dat ook de huidige inkten die als kleur nog blijven toch in de Retiringlijst staan. Je kunt dus nu nog je collectie compleet maken in het zelfde type doosje.Mocht dit alles ongerust maken, dit is niet nodig. Je kunt de oude inkten gewoon samen gebruiken met de nieuwe. Wel raad ik je nogmaals aan te zorgen dat je van de huidige inkten die je in je bezit hebt voldoende Cardstock en refills hebt. Op dit moment zijn de meeste daarvan nog te bestellen. Denk vooral ook aan je Stampin'Write Markers en de embellishments in de uitlopende kleuren. Doe je voordeel met deze informatie, dan heb je nog plezier van je kleurtjes inkt, ook als ze uit de collectie zijn.

Ook passen de nieuwe inktdoosjes nog in de Ink Caddy, ons ronddraaiende inktrekje. Ze zullen er wel iets ruimer in zitten. Mocht je nog geen Caddy hebben, raad ik je aan ook daar naar uit te kijken aangezien ook deze uit de collectie gaan en dus nog zolang de voorraad strekt nog te verkrijgen zijn. En dat kan heel snel gaan, weten we inmiddels...

Ik hoop jullie hiermee wat meer duidelijkheid te hebben gegeven. Het is veel informatie, en misschien even wennen, maar ik vind de nieuwe kleuren echt een enorme aanwinst (veel van mijn kleurwensen zijn in vervulling gegaan!) en verheug me er al op er mee aan de slag te kunnen! Ik ben nu eenmaal dol op inkt en kleur!

Mocht je toch nog vragen hebben over de Colour Revamp, over uitlopende kleuren of de beschikbaarheid van kleuren, of iets anders....neem dan gerust contact met me op. Wil je nog kleuren aanvullen, of je reinkers en inkten compleet maken, of bijpassend cardstock nodig hebben hoor ik dat ook graag.  Wacht er echter liever niet te lang mee! Het is zo jammer als je net misgrijpt...

Tot snel!
Annette

3 opmerkingen :

 1. Zo jammer dat mijn favoriet eruit gaat island indigo. Een van mijn eerste inktpads. Sommige nieuwe kleuren vindt ik donker. Dus ben benieuwd wat mijn favoriete stempel icoon er mee gaat maken. Mijn inspiratiebron Annette Elias die weet overal mee te toveren. Haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh oh, je overdrijft schromelijk Yvon, maar wel lief hoor, haha! Wat de kleuren betreft... ik vind juist dat er meer heldere en vrolijke kleuren zijn toegevoegd! Dat zul je straks wel zien als je niet meer op zulke kleine strookjes hoeft te kijken maar op hele vellen cardstock en gemaakte projecten! Komt helemaal goed!

   Verwijderen
 2. Ben goed in overdrijven Annette,😂 nee het is de waarheid.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!