zaterdag 8 augustus 2015

Een speciaal kadootje


.... vraagt om een speciale verpakking. 

Ofschoon jullie wachten op mijn eigen KIK-projecten laat ik eerst dit maaksel zien. De technische "probleempjes" die even in de weg zitten zullen aan het begin van de komende week opgelost zijn, en dan kan ik jullie dus de beloofde KIK-foto's tonen. Komt helemaal goed, ik vind het zelf heel vervelend, maar op dit moment is het eventjes niet anders.... Ik hoop dat jullie ook naar deze blogpost met een beetje genoegen zullen kijken! ;o)

Toen we een poosje geleden aan een jarige als kado "Kaartjes voor een dagje weg met de trein" gaven zag ik mijn kans schoon om daar een lekker vintage-achtige verpakking omheen te maken. Het werd een grote kaart met een binnenvakje, waar de treintickets en zakgeld voor iets lekkers in konden.


Natuurlijk "moest" ik daarvoor die gave treinstempel uit de set Traveler gebruiken!


En ik had er zin in ;o)  dus de achtergrond werd in diverse laagjes bewerkt om een mooi oud effect te geven met veel kleurnuances, diepte en structuur. Zo heerlijk om te doen!

Eerst veel watercolor, sponzen, dabbing off en smooching....


De nieuwe set Masks "Happy Patterns" was  helemaal geschikt voor het thema (het is ook maar net hoe je ze gebruikt) , dus ook die werden hier volop gebruikt. Niet overal maar hier en daar en dan een beetje vervagen..... Op dit moment was al niet meer te zien dat ik met Whisper White Cardstock was begonnen.

Na alle basislaagjes stempelde ik er gedeeltelijk de World Map stempel overheen. En ook enkele andere stempelsets kwamen voorbij, nadat ik ze in de meeste gevallen na het beinkten eerst even licht afgestempeld had op een kladpapiertje... Al die laagjes geven een soort van 3d effect en een lekker grungy en verweerd uiterlijk. Helaas krijg je dat effect nooit optimaal zichtbaar op een foto! Maar jullie krijgen zo in ieder geval een idee.

Daarna de finishing touch:  De randjes ruw maken, een stukje Linen Thread toevoegen, nogmaals flink sponzen en na wat schuiven en kijken de boel in elkaar plakken.... Zoals ik al zei, ik had er zin in ;o)


Van het maken van zulke kaarten kan ik enorm genieten..... 
Lekker kledderen en kliederen met inkt ;o) Het is net toveren! En het is echt niet moeilijk! 

In de "Natural Vintage"workshop van 22 augustus a.s.  komen heel veel van dit soort technieken voorbij. Op dit moment is er nog 1 plaatsje voor deze workshop beschikbaar. Op verzoek kan ik deze workshop altijd nog eens doen natuurlijk. Maar ook in diverse andere workshops zitten volop technieken. Ik streef er naar in elke workshop weer andere tips en trucs te stoppen! Daar ben ik nu eenmaal dol op en mijn lieve en enthousiaste workshopgasten blijkbaar ook!

Nu maar hopen dat de jarige een gezellige dagje uit zal hebben.... ;o) Het kado viel geloof ik wel in de smaak! ;o)

Tot snel,
Annette

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Traveler, World Map, Guy Greetings, Gorgeous Grunge, 
Inkt: Soft Sky, Sahara Sand, Chocolate Chip, Soft Suede, Early Espresso, Old Olive, Memento Tuxedo Black
Papier: Cardstock: Basic Black, Tip Top Taupe, Whisper White
Ponsen: 2.5 inch Circle, 2 inch Circle, Banner
Embellishments: Linen Thread
En verder: Stampin'Sponges, Sponge Daubers, Aquapainter, Happy Pattern Masks, Stampin'Spritzer, Clearblocks, Keukenrol, Stampin'Dimensionals, Multi Purpose Liquid Glue


2 opmerkingen :

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...