donderdag 23 februari 2017

Moeder/dochter-projectje met "Japanse bloesems"

Heel geregeld vragen onze eigen kinderen of ze zelf iets mogen maken met stempels, dat ik iets voor ze maak of of dat ik ze help om iets te maken. Altijd leuk ;o) Verjaarskadootjes ed willen ze graag leuk verpakt geven en met mama's stempelspullen lukt dat altijd wel!

Maar deze keer was het project een beetje speciaal....


Onze twee 18-jarigen zitten momenteel beiden in hun examenjaar, en daar hoort het beruchte PWS bij, het profielwerkstuk. Een uitgebreid werkstuk over een onderwerp dat je flink moet uitdiepen, en schriftelijk en mondeling moet presenteren.

Dochterlief en twee klasgenootjes hadden als onderwerp "De Japanse Theeceremonie" en de cultuur hier omheen. Een indrukwekkend en bijzonder onderwerp!
 Er werd bijna het hele schooljaar hard en serieus aan gewerkt en uiteindelijk was het klaar en mochten ze het tijdens een feestelijke avond officieel presenteren. Eigenlijk een beetje de kers op de taart na een drukke periode van intensieve samenwerking. Onze dochter wilde daarom graag voor de twee andere meiden een klein "dankjewel-kadootje"meenemen. Liefst iets persoonlijks, dat aansloot op hun onderwerp.

Ze is tussen mijn stempels gaan snuffelen en ontdekte deze "Japanse" Bloesemtak uit de set "Best Birds". Precies wat ze nodig had, want deze bloesems komen overal in hun werkstuk en presentatie terug.

Twee doosjes chocolade in Japanse stijl hebben we hiermee aangekleed. De kleuren aangepast op het bloesemthema. Pink Pirouette, Chocolate Chip en Pear Pizzazz, met een klein beetje Rose Red voor in het hartje van de bloesems. We stempelden de takken en bloemetjes, en daarna ook nog een aantal losse bloemetjes, en kleurden deze in met inkt en de Blenderpens.

Dochterlief knipte een heel stel losse bloesempjes uit. Die bolden we vervolgens op

Daarna ging ze een passende tekst uitzoeken en na enig zoeken vond ze  dat dit de leukste was. Samengesteld uit twee tekstjes, beiden uit de set "Banners for You"


De bloemetjes plakten we met een klein tipje lijm op de gestempelde paneeltjes, wat een leuk en vol effect geeft aan de bloesemtakken. Deze paneeltjes hebben we tweemaal gemat en vervolgens met Stampin'Dimensionals op de wikkels geplakt. Deze wikkels waren gemaakt van Pear Pizzazz cardstock en voorzien van een mooi luxe lint ( Organza Ribbon, Whisper White)

Verder geen glitters oid, want dat past niet bij de rust, eenvoud en aandacht van de Japanse Theeceremonie.

Doordat het een wikkel is kon je de chocolaadjes er zo aan de zijkant uitschuiven.


De dames deden het ronduit uitstekend die avond! Zo tot in detail verzorgd!

En natuurlijk was het ontzettend leuk om samen met onze dochter deze doosjes te maken ;o)

p.s. Voor hun geweldig verzorgde profielwerkstuk kregen de drie meisjes deze week hun cijfer. Ze mogen alledrie supertrots zijn op hun 8,9, maar nog meer op de geweldige manier waarop ze er diverse keren op uit zijn gegaan, contacten hebben gelegd met deskundigen, fantastisch hebben samengewerkt, en zo zelfstandig deze klus hebben geklaard! *aldus deze zeer trotse moeder* ;o)

Wat hebben we gebruikt:
Stempels: Best Birds, Banners for You
Papier: Cardstock: Shimmery White, Pear Pizzazz, Pink Pirouette, Chocolat Chip
Inkt: Chocolat Chip, Pear Pizzazz, Pink Pirouette, Rose Red
Embellishments: 5/8 inch Organza Ribbon
Tools: Paper Piercing Tool, Blenderpens, Papersnips
En verder: Snail Adhesive, Stampin'Dimensionals

Tot snel,
AnnetteVan 4 januari t/m 31 maart: Sale-A-Bration! Dat betekent feest en gratis producten!
In deze periode betaal je bij de Kijkkast bij een bestelling vanaf 60 euro geen verzendkosten!

*Eerstvolgende (mee-)besteldag: 
Maandag 27 februari om 19.00 uur
Maandag 6 maart om 19.00 uur

Enthousiast over alle nieuwe producten en kan of wil je niet kiezen?
 Neem dan deel aan de  Kijkkast-Paper&RibbonShare
  
Is jouw verlanglijst groter dan 129 euro? Kies dan voor het startpakket: Voor 175 euro aan producten uitkiezen, een gratis basiskit twv 60 euro, een persoonlijk welkomstkado, twee extra gratis stempelsets,  een stempeltijdschrift vol tips en nog veel meer extra's! En dit alles voor slechts 129 euro! 

Ben je ook zo toe aan nieuwe stempelinspiratie?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)

en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***


1 opmerking :

  1. wow, deze doosjes zijn prachtig, echt jouw dochter stijl. Gefeliciteerd met de goed cijfers!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...