dinsdag 9 oktober 2018

Flipflapkaart met Healing Hugs en Country Lane

Momenteel is er een aardige griepgolf gaande, en de een na de ander om me heen is de pineut....wat mij op het idee bracht om een beterschapskaartje te maken, maar dan wel eentje met een knipoog...


Op het eerste oog een gezellig kaartje in fleurige warme herfstkleurtjes. 

Ik combineerde hiervoor materialen die eigenlijk niet bij elkaar horen en mixte dat lekker met elkaar tot een nieuw geheel!
Altijd zo leuk om te doen!

De gebruikte stempels komen uit de ronduit schitterende stempelset Healing Hugs. Dit is een "Distinktive" stempelset. Een geheel nieuwe categorie binnen de stempels en alleen door StampinÚp! gemaakt. Dit zijn namelijk stempels die zich onderscheiden van anderen door de bijzondere detaillering, en schaduwwerking. De prachtige bloem op de voorkant van de kaart is dan ook heel simpel, in een keer afgedrukt, het effect zit al in de stempel "ingebouwd".

Toen we deze kaart tijdens een Stempelmomentje maakten waren de deelnemers  blij verrast bij het zien van de prachtige afdrukken die deze stempels geven! Het effect is dan ook echt heel bijzonder!

De stempels heb ik gecombineerd met prachtig designpapier uit de herfst-wintercatalogus, het Country Lane DSP. Een gewaagde combinatie, aangezien er in dit papier ook bloemmotieven voorkomen die totaal anders zijn dan de stijl van de stempels...
Maar door de kleuren van dit geweldige DSP aan te houden en door te voeren blijken ze geweldig samen te werken!

Dit is weer zo'n moment waarop ik zo blij ben met de geweldige kleurenmatch die de producten onderling hebben! Het maakt zoveel meer mogelijk!


Achter de bloem kwam een paneeltje dat ik met de Tin Tile Embossingfolder een mooie structuur heb gegeven. Dit is een "Dynamic"embossingfolder, wat betekent dat hij extra diepte en hoogteverschillen in het cardstock maakt. Ik sponsde zachtjes met inkt over het paneeltje heen waardoor de structuur nog meer zichtbaar werd..

 En dan gaat de kaart open en zie je dat het geen gewoon kaartje is....De kaart bevat namelijk een aantal flapjes en grapjes. De eerste verrassing die je tegenkomt  is deze tekst. Deze heb ik heel simpel uitgeponst en verstopt opgeplakt.
Maar je kunt de kaart nog verder openklappen en dan...
 ...kom je de "clou" tegen... Een pocket waarin in dit geval een papieren zakdoekje zit, maar wat je natuurlijk ook kunt vervangen door een zakje instant soep, of een lekker kruidentheezakje, of wat je maar bedenkt....

Het is natuurlijk extra leuk dat je bij elke keer dat je een flapje openvouwt weer andere dessins van het DSP aantreft, waardoor het er telkens anders uitziet. Het was zo leuk om dit nieuwe modelletje te ontwerpen! Wil je een tutorial van deze FlipFlapkaart, laat het me dan maar weten. Dan ga ik mijn best daarvoor doen!

 Ook het binnenpaneel is bestempeld. De prachtige bloem komt hier ook weer terug. Ook het stempeltje met de kruissteekjes heb ik hier en daar met een lichte geeltint afgedrukt. Dat is een mooi rustig accent zo.
En natuurlijk hoort hier ook nog een leuke beterschapswens. Echt heel erg leuke teksten vind ik dit! Niet te zwaar, niet te grappig...gewoon net goed! Ze zijn ook prima te combineren met elkaar, in steeds weer andere combinaties. En het is gewoon heerlijk als je zo veel mogelijkheden hebt, toch?

Houd je van leuke kaartjes, en lijkt het je gezellig, kom dan ook eens bij zo'n Stempelmomentje! Het is een heerlijk creatief momentje voor jezelf, we maken op ons gemak een leuk project zonder dat het meteen heel ingewikkeld is, en je kunt meteen eens kennismaken met de materialen en het stempelen. Maar het is ook vooral erg gezellig, met een bakkie koffie of thee er bij! Meestal schuiven er zowel gevorderde als onervaren stempelaars aan, en het is voor iedereen leuk!

Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Healing Hugs
Papier: Cardstock: Early Espresso, Old Olive, Whisper White, Thick Whisper White, Crushed Curry
.... DSP: Country Lane
Inkt: Blueberry Bliss,, Old Olive, Pumpkkin Pie, Daffodil Delight, Early Espresso, Mint Macaron
Dies: Layering Squares Framelits
Embossing Folder: Tine Tiles Dynamic Textured Impressions Embossing Folder
Tools: Big Shot, Stampin'Sponges

tot snel!
Annette
Eerstvolgende (mee)besteldagen:
Maandag 15 oktober om 19,00 uur
Maandag 22 oktober om 19.00 uur


en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***


2018-2019 JAARCATALOGUS
Wil jij graag de nieuwe ! catalogus ontvangen?? 
Vraag er eenvoudig eentje aan door mij een EMAIL te sturen

1 opmerking :

  1. Wow,Annette wat een plaatje. Je zou bijna hopen dat je de griep zou krijgen. Al bedank ik daar natuurlijk voor. En een tutorial van deze kaart ik zeg JA.
    Groetjes Yvon

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!