dinsdag 27 september 2016

Inktig kerstkaartje.. met Be Jolly, By Golly D-INKT!-sdag#28

 Wat had ik weer een enorme zin om even heerlijk te kliederen met inkt! Ik ben er even voor gaan zitten en wist al snel waar ik mee aan het werk wilde gaan....

Er staat namelijk een superslimme en artistieke stempelset in de Herfst-Wintercatalogus die zich daar enorm goed voor leent! En die set lag al een paar dagen op het hoekje van mijn tafel naar me te lonken ;o)
Op het eerste oog lijkt het "gewoon" een zeer bruikbare set met leuke stempels om achtergrondjes mee te maken. Een beetje modern, apart en hier en daar zelfs een beetje retro. Bij nadere inspectie bleken de stempels speciaal afgestemd te zijn op een van de meest succesvolle thinlits-sets uit de jaarcatalogus,  die met deze kerstige stempelset weer een heel nieuwe dimensie krijgt!

De stempelset heet Be Jolly, By Golly (wat een naam he? ;o) en is speciaal ontworpen om bij de Swirly Scribbles Thinlits Dies te passen! Hierbij ook een voorbeeldfoto uit de catalogus.
 Nu vind ik het altijd al superleuk om voor stempels en dies weer andere gebruiksmogelijkheden te ontdekken, dus je kunt wel zeggen dat deze stempelset bij mij in de smaak viel. Is het niet supergoed bedacht van de ontwerpers? Zo kun je nog meer met die prachtige dies!


Voor dit kaartje maakte ik een lekker inktig achtergrondje met twee verschillende techniekjes (Clearblock-watercolor-techniek en Frescotechniek) gecombineerd en drie verschillende kleuren blauw, zodat ik nog meer schakeringen kreeg in de kleur.

Voor de sterren gebruikte ik een resisttechniekje en de Faux Bleach techniek. Het is zo een net echte "midden-in-de-Winternacht"-lucht geworden. Het leuke is dat elk achtergrond elke keer anders wordt. Het is echt onmogelijk twee keer precies hetzelfde effect te maken! Dat houdt het lekker verrassend ;o)

***Houd je ook van aparte inktige technieken? Op de KIJKKAST Stempel-Workshopdag van 29 oktober a.s.komen ook diverse techniekenworkshopjes voorbij! Er zijn nog enkele plaatsjes beschikbaar, maar de inschrijvingen gaan tot nu toe sneller dan verwacht! Meld je dus snel aan als je nog mee wilt doen met deze supergave dag!***


Wat ik dan vaak extra leuk vind als ik zo'n uitbundige achtergrond maak is het combineren met strakke vormen. De uitgestanste Scribblestrepen en de gestempelde Kerk en boompjes hebben strakke, gestileerde vormen en dat gaat dan mooi met elkaar contrasteren!

Als accentje heb ik op de grootste ster een kleine goudkleurige Enamel Shape gebruikt uit de Metallics. Dat glimmert lekker. De ramen van het kerkje heb ik een beetje kleur en warmte gegeven met de Stampin'Wirite marker in Delightful Dijon. Deze warme kleur heb ik ook gebruikt als tussenlaagje op de kaart. Het warme geel komt dicht bij de kleur van goud! Met de Wink of Stella Glitterbrush heb ik de ramen een beetje laten glitteren.


De tekst komt uit de stempelset Christmas Pines en heb ik met Whisper White embossingpoeder lekker laten afsteken bij het blauw.

En dan is er zomaar weer een kerstkaart klaar! Een eenvoudige kaart met een "artsy" sfeer. Kerstkaarten kunnen ook best een beetje hip, origineel en trendy zijn, dat zie je nu maar weer. ;o) Ik heb al enorm veel zin om allerlei andere variaties en mogelijkheden te gaan ontdekken! Maar voor vandaag is de tijd weer op....Waren de dagen maar van elastiek he? ;o)

Wat heb ik gebruikt: 
Stempels: Be Jolly By Golly, Christmas Pines (tekst)
Inkt: Versamark, Delightful Dijon, Night of Navy
Papier: Cardstock: Night of Navy, Delightful Dijon, Shimmery White, Whisper White 
Dies: Swirly Scribbles Thinlits Dies
Embellishments: Enamel Shapes Metallics, Embossingpowder Whisper White en Clear, Wink of Stella Glitter Brush Clear
Tools: Stampin'Write Markers in Dapper Denim, Island Indigo, Delightful Dijon en Night of Navy, Sponge Daubers, Stampin'Spritzer, Aqua Painter, Paper Snips, Heat tool
En verder: Fine Tipe Glue, Multi Purpose Liquid Glue, Snail Adhesive

Tot snel!
Annette

 Klik HIER voor meer info!
Een HELE HEERLIJKE INKTVOLLE dag 
vol inspirerende en unieke Stempelworkshops, 
kom je ook?

Nieuw: De Kijkkast Stempel-Club!!! Voor meer info, klik HIER!

*Eerstvolgende (mee-)besteldagen: 
Maandag 3 oktober 19.00 uur  
Maandag 10 oktober 19.00 uur

Win-Een-Workshop voor twee personen! Je leest {Hier} hoe!

Wil je nieuwe technieken en toepassingen leren?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)


5 opmerkingen :

 1. GEWELDIG! Wat een prachtige effecten heb je in de lucht gemaakt! Echt een lucht waarin van alles gebeurt! Beetje magisch bijna! Het contrast vind ik supermooi, zo bij elkaar. Goed gedaan! Deze stempels waren me helemaal niet opgevallen maar zijn inderdaad een prachtige aanvulling voor de dies die ik al heb!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind 'm helemaal mooi, de lucht is mooi spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige kaart heb he gemaakt. De lucht uit 1001 nachten. Ben er verliefd op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een plaatje Annette! Je bent een tovenares met inkt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!