dinsdag 22 maart 2016

Hello! met Picture Perfect d-INKT-sdag#6

En toen, op deze gewone dinsdag, had ik een feestelijke blogpost klaarstaan, maar dat voelde niet goed meer door de huidige gebeurtenissen in ons buurland, waar ik ook nog eens een aantal stempelvrienden heb, dus heb ik dit aangepast en voor vandaag een gematigder kaartje gekozen. Eentje waarin je een symbool voor vrijheid zou kunnen zien. Mijn eigen kleine manier van reageren op wat gebeurd is.

Deze keer heb ik gebruik gemaakt van de ontzettend mooie stempelset Picture Perfect! Met deze set kun je ontzettend "realistische"afbeeldingen stempelen, doordat je ze in meerdere lagen opbouwt, dit heet 2-stepstamping, maar in het geval van deze kolibri waren het maar liefst vier stappen! Dat is heel makkelijk hoor, want het staat allemaal goed aangegeven en wijst verder voor zich. Bovendien zijn deze stempels van Photopolymere dus zie je prima waar je stempelt!

Net echt toch deze kolibri?

En natuurlijk kun je zelf de kleuren kiezen. In dit geval heb ik de kleuren van de mooie vogel op de achtergrond aangepast, maar dat had natuurlijk ook andersom gekund.

De achtergrond heb ik gemaakt met een gave techniek, Faux-Speckled-Marbling, waarmee je een soort natuursteeneffect kunt krijgen. Natuurlijk hangt dat ook af van je kleurkeuze. Het is erg leuk alle kleurschakeringen te zien, wat ook extra diepte geeft. 

Op verzoek kan ik hier trouwens ook altijd een workshop in geven! Er zijn regelmatig techniekenworkshops bij de Kijkkast waarin ik je allerlei tips en trucs leer met inkt! De mensen die de Kijkkast-workshops kennen weten dat ze altijd net even anders dan anders zijn, en dat er veel geleerd wordt!

Op de achtergrond heb ik de "kringels"gestempeld uit de stempelset You're so Lovely. Door die over en door elkaar te stempelen geeft het een soort bubbelig effect op de achtergrond



Met de Circle Collection Framelits kun je cirkels maken en ook leuke cirkelframes. Dat heb ik hier gedaan. Zo komt de ronde vorm mooi terug, gaat de aandacht goed naar de vogel en blijf je toch veel van de achtergrond zien.


Zoals je ziet komen alle kleuren in de kolibri weer terug. Dat geeft een rustig en evenwichtig effect!

Het was leuk om ook weer eens met de kleur Night of Navy te werken. Zo'n mooie diepe kleur donkerblauw. Ik pak hem te weinig maar dit was weer even een goede reminder het vaker te doen!

Deze keer heb ik het Sentiment eens niet gestempeld, maar gestanst met  de Greetings Thinlits. Past er mooi bij en het extra rood is precies wat er nog ontbrak! 


De achtergrond en de afbeelding spelen hier echt de hoofdrol. Dan hoeft er verder geen versiering meer bij toch?

Klaar!  ;o) Een kaart waar ik met heel veel plezier aan heb gewerkt!


Wat heb ik gebruikt?
Stempels: Picture Perfect, You're so Lovely
Inkt: Night of Navy, Island Indigo, Soft Sky, Real Red
Papier: Cardstock: Whisper White, Night of Navy, Real Red
Dies: Greetings Thinlits, Circle Collection Framelits
Tools: Big Shot
En verder: Snail Adhesive, Multi Purpose Liquid Glue

Tot Snel!
Annette



P.S. vergeet de Feest-Tiendaagse aanbiedingen niet! (geldig van 15 t/m 25 maart 2016!:

*Bij elke bestelling vanaf 25 euro krijg je een gratis creatieve verrassing kado, meteen te gebruiken bij je volgende projecten ;o)
EN

*Bij je bestelling vanaf 75 euro krijg je een pak A4 cardstock GRATIS in een kleur naar jouw keuze twv 8,50 euro.

EN

*Bestellingen vanaf 90 euro worden gratis naar je opgestuurd (binnen Nederland)

EN


*Natuurlijk geldt ook nog steeds de Sale-A Brationactie, wat betekent dat je bij je bestelling vanaf 60 euro een gratis SAB-kado uit mag kiezen uit de speciale folders! Let op, de Sale-A Bration duurt nog maar 9 dagen!



*Eerstvolgende (mee-)besteldag: dinsdag 29  maart om 19.00 uur

  Heb je last van een stempeldip?
KIK: de Kijkkast Inspiratie Kit!
(lees HIER alles over de KIK!)




6 opmerkingen :

  1. Ondanks deze zwarte dag in de geschiedenis, heb je een stijlvolle kaart getoond, respect hiervoor. Jammer dat je zover weg woont. Kijken of ik een keer een techniek workshop met een vriendin kan volgen.incl. een paar dagen weg.

    Liefs Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige achtergrond is dit! En in combinatie met het vogeltje is het helemaal een plaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schitterende kaart heb je gemaakt Annet, mijn complimenten. Zo stijlvol en mooi, die vogel op zich zegt al genoeg over de stemming waarin we zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw echt een mooie kaart. Hele gave achtergond en de kleuren vind ik supermooi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Schitterend! Wat een bijzondere kaart! De Kolibri is prachtig en de achtergrond ook. Ook de indeling vind ik super!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!