woensdag 24 februari 2021

Wishing you Sunshine - Funfoldkaart met tutorial - Bloghop Stempel Schatten NL



Hallo en welkom bij deze Bloghop van de Bloghopgroep Stempel Schatten! Deze groep gaat de verborgen/vergeten schatten uit de catalogi ontdekken en in het zonnetje zetten! Er zijn namelijk af en toe sets die je maar heel weinig voorbij ziet komen terwijl het toch echte pareltjes zijn!

Een goede reden om daar met deze groep iets aan te doen!

Deze keer gaan we helemaal "uit de plooi"😏 en gaan we kaarten in bijzondere vormen, modellen en soorten maken, oftewel Funfoldkaarten! UIteraard in combinatie met een echte Stempel Schat!

Nou, dat is helemaal mijn ding.. Ik houd van verrassende vormen kaarten, kaarten met een extraatje of een leuk effect, en kaarten met onverwachte verrassingen. En ik bedenk ze dan ook het liefst zelf! Zo leuk om te doen! Daarbij zijn zulke kaarten vaak vreselijk leuk om te versieren!

Aangezien we de laatste week zulk lekker lente-achtig weer hebben had ik deze keer echt zin in een mooi-weer kaart! Vrolijke afbeeldingen, vrolijke kleuren!



Ik maakte een grappige Funfold met veel diagonale lijnen, een 1-2-3- funfoldkaart! 

Ik maakte dit model al eens eerder, in een heel romantische versie. Ik bedacht hem toen zelf naar aanleiding van een schets. Deze kaart vind je >HIER<

De Stempel Schat die ik vandaag gebruikt heb is de stempelset Pretty Parasols. Deze ontzettend vrolijke set staat in de jaarcatalogus, en zie ik echt veel te weinig voorbij komen! Het is ZO'N leukerd!


En met de bijpassende Umbrella Builder Pons, pons je de onderdelen heel snel en makkelijk uit! Dat maakt de set NOG leuker en makkelijker te gebruiken!


De kaart kan in 1-2-3 keer bekeken worden.

Het is dichtgestrikt met een mooi lint. 


Op de voorzijde is de blikvanger te zien:  Diverse cirkels op elkaar, en een aantal parasolletjes die ik ingekleurd heb met Stampin'Blends en vervolgens uitgeponst met de pons.

Na het openstrikken van het lint vouw je de twee buitenste flappen open en wordt de binnenkant zichtbaar.


Hier is een volgende tekst zichtbaar en is de cirkel subtiel versierd met nog een gestempeld parasolletje en wat Resin Dots.


En als je de middenflap dan omhoogvouwt wordt het derde deel zichtbaar. Hier staat de laatste tekst...

...nog wat parasolletjes, en er is ruimte om een persoonlijke groet te schrijven.


Natuurlijk ga ik uitleggen hoe je deze kaart maakt. Het is heel makkelijk!

Voor het buitenste deel van de kaart nam ik een stuk cardstock van 14,5 bij 21 cm in de kleur Purple Posy. Deze rilde ik op 5,25 cm van elke zijkant. Vervolgens vouwde ik beide flappen over de vouwlijnen naar het midden. Daarna tekende ik op de dichtgevouwen kaart de lijnen diagonaal van hoek naar hoek met behulp van liniaal en potlood. Daarna vouwde ik de kaart open en sneed ik de delen die ik op de derde foto hierboven heb aangegeven met een X weg. En dan heb je dus de basiskaart klaar!

Daarna nam ik een strook Crushed Curry Cardstock van 10 bij 28 cm en rilde deze op 14 cm. Ik vouwde deze "binnenkaart" dubbel en plakte hem in de buitenkaart, met de vouw bovenaan! De basis was nu klaar, enu kwam dus het leukste: Het decoreren!

Daarvoor nam een stuk Designpapier van 9 bij 13 cm uit het Pak Playing with Patterns DSP en deze sneed ik diagonaal van hoek naar hoek. Ik plakte twee delen op de binnenkaart, terwijl ik de buitenste twee flappen dichtgevouwen hield. Zo kun je goed bepalen waar ze precies moeten zitten. Vervolgens gebruikte ik de overgebleven twee driehoeken om de binnenkant van de flappen van de buitenkaart mee te bekleden. Het klinkt ingewikkeld misschien, maar de foto's zijn veelzeggend, denk ik. 😏

Zoals je nu kunt zien heb ik de kleuren van de kaart helemaal afgestemd op het betreffende stuk DSP. 

 

Voor de verdere afwerking gebruikte ik de Layering Circles Dies en de Stitched Shapes dies. Het lint kleurde ik met behulp van Stampin'Blends! Het lint zette ik vast achter de cirkel. En ik gebruikte lekker veel Playing With Patterns Resin Dots voor de "finishing touch". Deze kleuren perfect bij het DSP!


Door de parasolletjes en de kleuren is het echt een vrolijke kaart geworden. Mooi om iemand hiermee een hart onder de riem te sturen, wat zonneschijn toe te wensen! Kaartjes sturen is in deze rare tijd belangrijker dan ooit! Er gaat hier elke dag wel iets naar de brievenbus en zo te horen doet het veel goed. Fijn om zo even iets liefs te kunnen doen toch?

Ik ben echt blij dat ik de set Pretty Parasol weer eens gebruikt heb. Ik werd er gewoon ontzettend vrolijk van en kreeg er meteen nog meer ideeen mee! Zo'n set is ook zo breed bruikbaar! Dit smaakt weer naar meer! 

Kijkkast-Aanbieding:
Mocht je deze set ook zo leuk vinden en ook wat zonneschijn willen verspreiden........  De totaalprijs van de Pretty Parasols stempelset (19,-), de Pons (22,-) het Designpapier (14,-) en de Resin Dots (9,75) is 64,75 euro, en dat betekent dat je daar deze week ( tot en met zondag a.s.) ook nog een GRATIS Sale-A-Brationkado bij mag uitzoeken! Bij de Kijkkast krijg je daar deze week ook nog een set Cardstock bij in de kleuren van het DSP, als extra kadootje! Deze aanbieding geldt tot en met 28 februari, 19.00 uur.

Dit was dan weer mijn bijdrage voor deze keer, ik hoop dat je het leuk vond! Dank voor je bezoek aan de Kijkkast!
Vergeet niet om de bijdragen van de andere designers van team Stempel Schatten te bekijken ;o) Wij voorzien je samen graag van leuke ideetjes en nieuwe inspiratie! Alle links vind je hier onder! 

De lijst met gebruikte producten heb ik ook toegevoegd.  Alle producten zijn natuurlijk weer te bestellen bij de Kijkkast!

Veel plezier bij je vervolg van de hop, en heel graag tot snel! XXX Annette💚


Wat heb ik gebruikt:
Stempels: Pretty Parasols
Papier: Cardstock: Purple Posy, Crushed Curry, Calypso Coral, Basic White
             DSP: Playing With Patterns DSP
Inkt: Memento Black, Crushed Curry, Highland Heather, Calypso Coral
Pons: Umbrella Builder
Dies: Layering Circles Dies, Stitched Shapes Dies
Stampin Blends: Purple Posy, Calypso Coral, Daffodil Delight
Embellishments: Playing With Patterns Resin Dots, Flowers for Every Season Ribbon Combo Pack
Van 5 januari tot 28 februari: SALE-A-BRATION!
Gratis producten bij je bestelling! Kijk HIER voor alle info!


Eerstvolgende (mee)besteldagen:
Zondag 28 februari om 19.00 uur! Laatste Sale-A-Brationbestelling!
Dinsdag 2 maart om 19.00 uur!



Een complete Kijkkast WORKSHOP doen vanuit je eigen huis?




Heb jij een flinke wensenlijst op stempelgebied?
Wil jij ook voortaan minimaal 20 procent korting hebben op al je stempelmaterialen?
Wil je ook meer doen met stempelen, of ben je gewoon een echte fan?
Stel nu je eigen Startpakket samen, met grote korting, 
en ontvang EXTRA vijf pakken DSP twv 70 euro!!
Vraag mij om uitgebreide informatie, of kijk eerst eens HIER! 
Ik help je graag verder!
  

en spaar voor gratis producten!
***Met diverse Clubvoordelen ;o)***

5 opmerkingen :

  1. Wat een heel leuk model! Een "keeper". En zo mooi gemaakt! Toppie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldig leuke fun fold, heb ikzelf nog nooit gemaakt dus bij deze moet ik dat wel eens gaan proberen. Heel erg leuk, dankjewel voor de uitleg en idee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een SCHITTERENDE kaart zeg! Alles klopt, de kleuren zijn geweldig, de vorm van de kaart is ook super!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een leuke kaart en lekkere frisse kleuren. Mooi gemaakt. Laat het voorjaar maar komen! Groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had deze nog nooit gezien! Wat een superleuke funfold. En wat is dit designpapier leuk hé! De stempelset kwam me in eerste instantie helemaal niet bekend voor; conclusie is dat jij echt een hoop verborgen schatten hebt gebruikt en gemaakt! Heel leuk

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt heel erg op prijs gesteld, is motiverend, inspirerend en maakt me gewoon blij. Dankjewel!